Kávéhoz: todo lista, overhájp

Először is a lemaradásokról. Már június 23-án befejeződött az idei Supernova, de még mindig nem írtam róla semmit ide. Majd lesz olyan is, de egyelőre nem volt időm végigbogarászni. (Hőségriadó!) Mint ahogy a Zoho új prezentációkészítőjét is szkippeltem, pedig mindenképp ki kell próbálni. Nagyon jól használható webes prezentációkészítővel ugyanis még nem találkoztam. Aztán állítólag készülődik az iWiW egy közleménnyel a FikszRádió - hogy is mondjam - érdekes feljelentésével kapcsolatban. SzabóZé kolléga meg beígért egy feszes postot a Webisztánra, de a postagalamb is a hőségcunamitól szenvedhet. Kiürült a kávéscsésze.
Címkék: kávéhoz
2006.06.26. 21:21. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Íme a közlemény vágatlanul, csak nektek:
"A több mint 930 ezer regisztrált felhasználóval rendelkező közösségi portált üzemelő iWiW Kft. a feljelentést alaptalannak és nevetségesnek tartja. A portál alapvető célja ugyanis a személyes kapcsolatok ápolásának biztosítása, amelynek során rendkívül fontosnak tartja a portál társadalomhoz hasonló sokszínűségét, és a demokrácia írott és íratlan szabályait szem előtt tartva segíti a tagok egymás közti kommunikációját.

Amennyiben az iWiW-en törvénytelen tartalmak - például tiltott önkényuralmi jelképek - jelennek meg, azokat az üzemeltető a törvényi kötelezettségének és a felhasználási szabályzatban lefektetett jogának megfelelően azonnal eltávolítja. Ugyanígy az egyértelműen ízléstelen, vagy obszcén hamis regisztrációkat is törli, egyúttal kijelenti, hogy továbbra sem nyomoz a furcsa nevű felhasználók után.

Az iWiW elleni sorozatos támadások és provokációk a tulajdonosváltás óta szaporodtak meg: a legutóbbi esettel kapcsolatban a közösségi portál üzemeltetője már törölte a náci vezetők nevén regisztrált felhasználókat és azokat, akik ízléstelen, a nyugalom megzavarására alkalmas adatokkal jelentkeztek be. A vélhetően hamis, vagy jogsértő tartalmakat az info@iwiw.net címen lehet jelezni.

Más portálokhoz képest egyébként rendkívül alacsony számban - közel 1 millió felhasználóból mindössze néhány esetben - merült fel olyan gyanú, hogy valaki hamis adatokat közölt, de közöttük is inkább a Chuck Norrisok és a hasonló, viccesnek szánt regisztrációk voltak túlsúlyban, kimondottan ízléstelen adatlapok pedig csak elvétve akadtak."