Sunyi adware a MySpace-en

A napokban írta meg a VitalSecurity, hogy a Zango a MySpace-felhasználókat átverve telepíti saját adware szoftverét a gyanútlan netezők gépére. A Zango egy videólejátszó gomb mögé bújtatta el az install-parancsot.
The average user is probably going to assume it's "from Tom", and as such is perfectly safe and endorsed by Myspace. A Myspace feature or something, yes? They don't know it's being popped up via someone gaming the Adware system (again).
A sunyi, átverős, letöltős adware, spyware és egyéb eszközök ellen ha lehet még keményebben kellene fellépnie az olyan bizalomra építő webketteseknek, mint a MySpace.Ezzel szemben nagy kussolás van. A Zango próbálkozása mindenesetre messze van a tisztességestől. Ezzel együtt egy jót magyarázkodtak az ügy kipattanása után:
Zango, however, countered that its license agreement "could not be any clearer" and that it would be obvious to anyone that the download was not originating with MySpace.
Ja, csakhogy a licenc hozzájárulás valóban nem túl feltűnő, és nyilván a Zangónál is tisztában vannak vele, hogy 10-ből 9 netező nem olvassa el az ilyen blabla szövegeket. Az ilyen próbálkozások viszont biztosan nem növelik a bizalmat sem a Zango parazita cégek, sem az "elszenvedő" MySpace iránt.
Címkék: social network myspace
2006.07.11. 11:57. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.