A komment maga a tartalom

Kezdetben voltak az "egyirányú" tartalmak (az olvasó nem tudott reagálni a cikkre max. emailben), majd létrehozták pótmegoldásként a fórumokat. Aztán jöttek az olyan hírtartalmak, ahol már lehetett közvetlenül hozzászólni, nem sokkal később a blogok, ahol alap, hogy lehet kommentelni a postokhoz. Majd a Digg-szerű linkbeküldő szájtok, ahol már a komment a fontosabb, nem annyira az eredeti tartalom (a beküldött link).
And now for something completely different...

Éppen most kezdte meg bétaéletét a coComment. A többi webkettes innovációhoz hasonlóan itt is valójában egy egyszerű ötletről van szó, mégis... A lényeg, hogy a regisztrált felhasználók trekkelhetik saját kommentjeiket és egy oldalra gyűjthetik azokat.



A közösségben azok kerülnek előre, akik a legaktívabban kommentelnek különböző szájtokon. Igen, végülis a kommentelők szétszorják hozzászólásaikat, pedig ez valójában egy koherens tartalom. Ahogy mondani szokták: egy komment valójában egy postkezdemény. Minden post. A fórumba írott hozzászólás, a blogpost, de még egy hírszájton megjelenő cikk is.

A coComment egyelőre a WordPressen, Flickrön, és Bloggeren megjelenő kommenteket képes nyomon követni. A lényeg, hogy telepítenünk kell egy FF-kiterjesztést, majd ha a jelzett szolgáltatók oldalain kommentelünk, a kommentfelületen megjelenik a coComment logója, melyre kattintva tárolhatjuk coCommentes profiloldalunkon az aktuális hozzászólásunkat.

Így leírva megelehtősen körülményesnek tűnik a rendszer, de valójában a használat sokkal egyszerűbb: eszközt kapunk ahhoz, hogy egyetlen felületen tároljuk a különböző helyekre írott hozzászólásainkat. Közösséget a kommentelőknek!
Címkék: kommentelés
2006.07.21. 10:11. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igen, igen.. a következő lépés valami ilyesmi lesz. Mert most ugye szép, hogy ott a digg.com és rengeteg oldalra lehet ellátogatni és ott kommentálni, de általában a kommentben valami féle plusz információt kérünk, magyarul kérdéseket teszünk fel. Erre lehet, hogy csak 1 hét múlva kapunk választ, amikor meg már veszett fejsze nyele a dolog, lévén sose látjuk többet az adott oldalt.

Kommentek RSSére feliratkozni meg nem annyira jó ötlet, főleg, hogy adott esetben több száz (vagy ezer) kommentet is kaphat egy post, és ebből számunkra mondjuk összesen 10 releváns..

van valami szolgáltatás, aminek megadjuk, hogy melyik posztra reagáltunk, és figyeli utána a posztot.. és ha van valami változás, szól. egyszer már belefutottam véletlenül, de a neve nem jut eszembe per pillanat :C

persze a nagy dolgok általában egyszerűek és nem igényelnek semmit a felhasználótól. pl. a blogok, egy egyszerű böngésző kell hozzá. digg.com .. js képes böngésző. youTube/googleVideo csak flash képes böngésző és máris milliónyi videónk van.. stb. ennek fényében ez a coComment az FF pluginon, bookmarkleten, regisztráción áll vagy dől.. és nagyon központosított, amit sokan nem örömmel fogadnak..
Régebben próbálgattam már ezt a bookmarkletes megoldással, de semmilyen kommentet nem jegyzett meg. Most majd kiderül, hogy változott-e valami.