A virtuális zenekarok és egyéb kísérleti adások

A U2 után a Duran Duran is megpróbálkozik a virtuális koncertezéssel. A Second Life nevű virtuális játékban béreltek maguknak egy szigetet, ahol kedvükre koncertezhetnek. Közben a Digg két újfajta megközelítésben is újragondolja a hírdömping-megjelenítést. Az egyik valós idejű megjelenítési eszköz a Stack, a másik a Swarm.

Mindkét ötlet abból indul ki, hogy a nagyon virulens tartalom (pillanatonként új linkek) kiváló játékterep: a vizuális megjelenítés lehetőségei pedig végtelenek. Persze senki nem gondolja, hogy ez a két megjelenítési mód valamelyikre lesz a Digg v4, de gondolatébresztőnek nagyonis jók.

A nyaralás alatt végre volt időm végigolvasni egy egész Wired-számot. Kétségtelen, hogy ez ma a legjobb technológiai magazin, még akkor is, ha most épp belefutottak egy álsztorikat kapirgáló szabadúszó külsősbe.



A júliusi számban kiváló írás a főszerké ("People Power"), melyben a webkettes mozgalom és a hajdani antikapitlaista mozgalom közti hasonlóságokra és alapvető különbségekre is kitér. Szintén a főszerk Chris Anderson jegyzi a The Rise and Fall of the Hit című írás, mely kiváló elemzés arról, hogy a zeneipar hogyan alakult át az elmúlt évtizedekben, s hogy a csúcs után milyen esélye van egyáltalán a zeneiparnak a szinten maradáshoz. Igazából rossz írással nem találkoztam.

Az ára egy kicsir borsos (1890 HUF), de akit érdekelnek a web legaktuálisabb témái kiváló tálalásban, annak néha érdemes visszavinni az üvegeket és megvenni. Vissza a Szigetre.
Címkék: zene digg wired second life
2006.08.10. 11:59. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Némi háttér: Wired-sztori 2005-ből magyariul. Üzenet a jövőből.
mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=12295