A YahooMail felért a Gmail mellé, sőt

Már annyival jobbnak tűnt a Gmail, hogy régi yahoo-s levélfiókunkról teljesen leszoktunk. Koncentráltuk összes levelezéses és ehhez kapcsolódó online tevékenykedésünket egyetlen gmail fiókban.

Nos, éppen az ilyen váltásokkor kell szembesülnie az embernek azzal, hogy az elhagyott szolgáltatás gyökeresen új felfogással tér vissza a versenypályára. Kevésbé körmönfontan: immár a tömegek számára is elérhető és használható az új YahooMail.

A YahooMail ha lehet még jobban be van ajaxozva mint a Gmail. Szinte egyetlen teljes oldalfrissítés nélkül navigálhatunk a szájton, készíthetünk levelet, nézelődhetünk mappáinkban, stb. És a korábbi fejlesztői verzióhoz képest most kevésbé érezzük tetűlassúnak navigálás közben a levelezőt.



A Yahoo nem hogy megtanulta a Gmailt, de szenvtelenül koppintja is. Már ha koppintásnak lehet nevezni például a kalendárium teljesen gmailes átalakulását. Sajnos a Gmailhez hasonlóan a Calendar a Yahoo-nál is külön ablakban nyílik meg, amit az agyonajaxozott oldalak világában már kissé idejétmúltnak éreztünk. (Miért nem lehet az oldalhasábban, vagy a fő mezőben megjeleníteni a kalendáriumot? Miért kell eldobni a felhasználót egy új oldalra?)

Nagyon kényelmes a drag'n'drop levélkezelés, a füles (tabs) ablakmegjelenítés (na ide kellett volna a kalendárium is). A dizájn szépen követi a Yahoo brand fejlődését. Kellemes, modern, friss benyomást kelt.

Az implementált, emailekkel és kalendáriumokkal egy szintre emelt rss-olvasóról nem beszélve. És az meg hogy feedolvasóból kiválasztunk egy postot és egy gombnyomással elküldhetjük emailben bárhova... Egyszerűen megkönnyeztük.

A világ legnépszerűbb webalapú mailszolgáltatása tehát nem hogy porosodna, de ismét beállt a legkúlabbak közé. Csak halkan mondjuk, de a Google-nak megint be kell izzítania a Gmail-részleget.
Címkék: google yahoo gmail yahoomail
2006.09.14. 20:06. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Két kérdés:

1. Autoforwarding filter alapján tetszőleges címre van?

2. Ingyenes POP hozzáférés van?

Amíg nem igen/igen a válasz, addig nem versenytársa a gmail-nek.
Live Mail tesztelőknek is már van a 2 gigás móka. felépítése olyasmi mint az outlook. ugyan tud magyarul, de a több fícsör (pl: nyelv helyesség ellenőrzés) nincs hozzá és pár js dolog bugzik is.

hirtelen felindulásból kipróbáltam, de ha ők is elemzgeti ka leveleket, akkor nem lesz belőle semmi.
Egyetértek az első hozzászólással. Sőt amíg nincs ingyen a saját domaines levelezés, nekem addig sem vetélytárs. Lehet bármilyen jó.
tök jogos észrevételek. én már csak annyit tennék hozzá, hogy a conversation-szemlélet a gugli legnagyobb erőssége, ami nyilván kopirájtolt is. más levelezőben már értelmezhetetlen számomra, hogy miért nem látom egyszerre egy adott levélváltás összes levelét.
"én már csak annyit tennék hozzá, hogy a conversation-szemlélet a gugli legnagyobb erőssége"

Ne varrjunk azért mindent a google nyakába, az outlookkal már évek óta tudja ezt. Ha az ember veszi a fáradtságot és rendesen beállítja, sokkal többet is ki lehet hozni belőle, mint a gmail-ből, aminek a filterkezelése meglehetősen fapados például.
Az outlook legnagyobb hibája, hogy sok levélnél tetű lassú. Ezt már csak a beépített kereső bénasága múlja felül.
még azt is hozzátenném,
hogy amíg idióta "find-love-at-yahoo-personal" animgifekkel, marhanagy képes hirdetésekkel, idétlen képecskékkel vannak teletűzdelve az oldalak , na addig sem versenytársa