Meebo: félmillió felhasználó

Bár az instant üzenetküldő szolgáltatásoknak általában van webes megfelelője (a GTalknak a Google Chats, az MSN-nek a Web Messenger, stb), a Meebo vagy az eBuddy annyival nyújt többet, hogy egyetlen webes felületen kezelhetjük sokféle IM-fiókunkat.

Egyszerre vagyunk belépve az ICQ-ba, Yahoo Messengerbe, MSN-be, s mindez egy webes felületen jelenik meg, vagyis bárhonnan elérhető ahol van net. A webes messengerek másik nagy előnye, hogy nincs szükség szoftver installálására, így a szigorú munkahelyeken is bátran használhatók.

Ezzel együtt meglepő, hogy a Meebo alig egy éves, ám saját adataik szerint már elérték a félmillió felhasználót. Naponta 950 ezerszer lépnek be a Meeboba, ismerteti statjukat Seth, a Meebo egyik vezetője.

Az egyik legújabb fejlesztésükkel egyébként nyitottak a blogoszféra felé. A Meebome segítségével saját webes chatablakot hegeszthetünk blogoldalunkra. (Így az IM mellett egy másik csatornán, saját weboldalunkon keresztül is kapcsolatba léphetnek velünk ismerőseink. Vegyük észre: lehet hogy a blogkommentek következő generációs megoldását látjuk magunk előtt. De legalábbis egy jól használható közösségi chateszközt.) Valahogy így:

Címkék: instant messenger web messenger meebo ebuddy
2006.10.12. 14:01. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha nincs skype, minek?
Valóban nagyon hiányzik a Skype a Meeboból, de amig a Skype protokol titkos, addig nem is lesz rá gyógyír.
Én ha nem otthon vagyok, mindig Meeboval chatelek.
Ugyes... picit meg bugzik, de jol hasznalhato..

Megjegyzesek:

1) Meebo me! es nem meebome - eloszor nem ertettem, mi, ez, orulnek, ha korrekturazva lenne

2) Skype ugyan nincs, de van mar - magyar fejlesztesu! - oldalba beepitheto VoIP kliens, de sajnos csak activeX-es (van valakinek kedve bevallalni ilyet flashbe?:)

3) Nem kozossegi chateszkoz, mert mindig ugyanazzal az emberkevel beszelsz, es nem latjak ezt a tobbiek - van egyebkent oldalba beepitheto IRC-kliens, ajaxos multichat, stb, azok inkabb.

4) meebo ugylaccik jabber, igy jol lehet hozzahekkelni dolgokat.

5) es vegul: HH, nem nagy batorsag egy index-meretu lap blogjara kirakni kozvetlen uzenetkuldot?:) Bar gondolom nem hasznalsz sokat meebo-t.
1. ezen jót röhögtem
2. ja
3. de (nem csak az a közösségi, amit közösen csinálsz valakikkel. hanem az is, ha a blogoknak adsz egy olyan eszközt, amivel a kommunikációt erősíted. és ez ilyen.)
4. ---
5. ilyet csak az kérdez, aki nem használ meebót.
check out www.koolim.com. It's a really nice app.