Google 3Q: duplázták a nyereséget, bearanyozódott az AdSense

Bár mindenki azt várja már, hogy mikor kezd el a Google vízfejhez illően végre eltunyulni, csak nem akarnak megállni a menetelésben.

A mostani harmadik negyedéves jelentés szerint Eric Schmidt cége 92 százalékkal növelte nettó bevételét az előző év azonos időszakához képest. A mostani negyedéves bevétel 733 millió dollár, amit forintra már elég nehezen számol át a vindózos kalkulátor.

Elképesztő ütemben növekszik az AdSense-es hirdetési bevétel, még mindig képes növelni az online keresőpiacon részesedését, és egyre gyümölcsözőbbek partneri kapcsolatai, valamint az USA-n kívül is erősödnek. (Európában elsősorban Angliában és Németországban.)

Arringtonnak igaza van. A Google öt dolgot csinál nagyon jól: 1. növelni képes felhasználói táborát, 2. javít hirdetései minőségén, 3. sokféle üzleti tevékenységek folytat, 4. szórja ki az új termékeket és 5. jó partneri megállapodásokat köt. Ez a milliárd dolláros biznisz titka.
Címkék: google
2006.10.19. 23:49. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.