Az internet egyszerűen szar? (2. rész)

Folytatjuk sorozatunkat. Mielőtt leírnánk a véleményünket Steve Maich kiforrott cikkéről, jöjjön előbb Mark Evans, aki előbb blogjában mondta el viszontvéleményét. Majd a Talking Tech nevű podcast október 27-ei adásában beszélték meg a témát Kevin Restivóval. (Az most mindegy, hogy kik ezek az emberek.)

Evans szerint a Maich-cikk elveti a sulykot: csak az internet negatív oldalára koncentrál, és nem tér ki arra, hogy az internet hogyan változtatta meg mindennapjainkat - beleértve a személyes életünket vagy épp a munkavégzésünket. Amúgy meg az internet szerinte több, mint bűnözők gittegylete.

Ugyanebben a postban helyett kapott Maich is, aki elmondja, milyen reakciók érkeztek cikkére (hát hogy elfogult), meg hogy ő nem is akar itt nem elfogult lenni. Csak a véleményét írta le. Ugyanakkor kicsit maszatol is a viszontválaszban. Hogy persze, nyilván, vannak ott pozitív dolgok. Ugyanakkor szerinte mindig csak az internetben rejlő lehetőségekről, és sohasem a realitásokról beszélünk.

Hogy mennyiben realitás, hogy az internet egy bűnszövetkezet, azt mindenki döntse el maga. Holnapig. Holnap elmondjuk, hogy mi mit gondolunk erről az egész témáról. Ja, és hallgassátok meg a podcastot. Érdemes.
Címkék: filozomatika
2006.10.30. 08:42. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hi szerintem internet nélkül összeomlana az egész világ.... szal ez egy hülye!
ha a világ nem is, én biztosan:)