Rájár a rúd a Google Videóra

A hét első felében a blogokon terjedt el, hogy a Google félmilliárd dollárt tett félre a tulajdonában lévő YouTube esetleges szerzőjogi vitáinak perköltségeire. Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója később cáfolta ezeket a pletykákat. (Tegyük hozzá, azért nem lenne éppen hülyeség félretenni azt a gurigát. Majd a post végén kiderül, miért.)

A hét további napjai sem tettek jót a Google-nak: tegnap kénytelenek voltak elismerni, hogy saját videómegosztó szájtjuk, a Google Video felhasználóinak vírusos emailt küldtek ki.

A Kama Sutra-vírusként is ismert W32/Kapser.A férget ötvenezer levlistás felhasználó kapta meg. Bár a hibát elismerték, a felhasználóknak csupán annyit tanácsoltak, hogy telepítsék a Google Pack-et, mert abban van ingyenes víruskereső.

A Google e heti mepróbáltatásai ezzel azonban nem értek véget. Mai hír, hogy szerzőjog megsértése miatt perbe fogták a Google Videót. És még csak csütörtök este van.
Címkék: google google video youtube
2006.11.09. 18:48. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.