Ki kinek a vérét szívja?

Emlékezetes a MySpace októberi kirohanása, mikor azt állították, hogy a YouTube látogatásának nagy részét valójában a MySpace-felhasználók dobáják össze, azzal, hogy profiloldalaikon a YouTube videóit ágyazzák be.

Kicsit árnyalja a képet egy nemrégiben Ryan Burke nemrégiben írt postja, melyben azt állítja, hogy a YouTube éppen annyira szívja a MySpace vérét mint amennyire a MySpace szívja a YouTube vérét.

Burke szerint bár lehet hogy igaz, hogy a YouTube forgalmának 60-70 százalékát a MySpace adja, ám ez csak az amerikai netezőkre szűkítve igaz. Ha a két szájt összesített táborát vesszük, ez az arány már csak 10 százalék körüli, és csökkenő tendenciát mutat.

Ennél is fontosabb megállapítása, hogy nagyjából ugynannyi felhasználót szív el a YouTube a MySpace-től (7205330 felhasználói átkattintás), mint amennyit a MySpace szív el a YouTube-tól (6127909 felhasználói átkattintás).

Ha ez igaz, a MySpace támadása nevetséges, és ahelyett, hogy a YouTube-videók beágyazását nehezítenék meg felhasználóik számára, inkább a két szolgáltatás közti kommunikáció megkönnyítésén lenne értelmes fáradozniuk.
Címkék: youtube myspace
2006.11.10. 10:10. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.