Három pletyka az iWiW-ről és videós fejlesztésekről

Testvérblogunk a Mobilisztán szellőztette meg néhány perce, hogy (első pletyka) mobilos videómegosztó szoftver készül. Sőt, (második pletyka) hamarosan jön az iWiW mobilverziója is.

Videó mobilra? Ez nehéz menet lesz. Kevés idehaza a kompatibilis készülék és adatforgalomban gazdag előfizetési csomag. iWiW mobilra? Ez már inkább, bár Opera Minivel már ma is elérem... (És kérdés, hogy mit tud az iWiW, ami miatt feltétlenül mobilon akarom megnézni a profiloldalamat? Ha valaki ismerősnek jelölt az ráér. Ha valaki belső üzenetet küldött, az meg tanulja meg, hogy van rendes mailcímem.)

A másik magyar videós fejlesztés a YouTube TV STubes háza táján is (harmadik pletyka) vannak változások: újabban a Google Videó tartalmait is be lehet csatornázni személyre szabható webes tévénkbe. Az interfész is változott, és a fejlesztő, Szántó Gábor be is diggelte. Kíváncsi vagyok meddig jut...
Címkék: mobil iwiw videómegosztók youtubetv
2006.11.13. 17:14. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A youtube tv perpillanat nem elérhető
Na, de ha megkapod azt a ritka mélt, amit 50 embernek továbbítani kell és kapsz meghívót... Gondolom, lesz sms változata is ;o))))
Nem tudom, neked milyen Opera Minid van? Mert az enyémen nem megy a wiw.
K800-on megy a wiw a gyári böngészővel.(t-mobile)
ha mar iwiw pletyka...
ha jol emlexem, szeptemberre, oktoberre igerte az iwiw,hogy betor a szlovak,horvat piacra. egyelore semmi, pedig mar november van.
Mire jo a mobilos wiw?
Mar latom elore, buliban megismerkedsz egy csajjl, megtudod a nevet, es mar nyomozod is le a wcben stikaban hugyozas helyett! :)
már ma is minden buliban ismerkedés közben az a második kérdés hogy fent vagy-e az iwiwen. ha épp valami jóseggű csaj nincs fent akkor azért verekednek össze 3an, hogy ki küld majd neki meghívót. lol
2006 november, budapest

Tuningszöcske 2006.11.14. 01:30:24

Az Opera Mini-vel valóban nem lehet az iwiw-re bejelentkezni, az Opera Mobile-lal viszont igen.
1. Az átlag iwiw felhasználó naponta többször is bejelentkezik, megnézni, kapott-e üzeneteket, ilyesmi. ha weben jelentkezik be, ez csak fárasztja a szervert, ha mobilon, akkor pénzt is hoz.

2. A kompatibilitás nehéz kérdés, nemcsak az iwiw miatt. Vannak ígéretes kezdeményezések, amelyeknek (jé) a Nokia a legfőbb gátja: a Microfo$ mintájára inkompatibilis funkciókkal akarják megerősíteni kicsit megtöredezett pozícióikat. De a karaván azért halad, és valami lesz, csak még nem tuduk mi.
Azért ha valaki nagyon akar, be tud jelentkezni Opera Minivel, akármilyen telefonról amin az elfut.
Csak le kell mentenie valahova a bejelentkező oldalt pár módosítással - a form action-je legyen www.iwiw.hu/pages/user/login.jsp?method=Login, a rejtett autologin nevű input legyen true, és tegyen bele egy submitot amivel el tudja küldeni. A név és jelszó inputok maradjanak még, más nem is kell. Igaz, ha be is jelentkezünk így, utána a kék javascriptes gombokkal továbbra is gondok lesznek, ezért célszerű elmenteni pl. a kijelentkezést (www.iwiw.hu/pages/user/login.jsp?method=Logout&clearsession=true) könyvjelzőnek. Nem egy kényelmes megoldás, de működik.

devizakozep 2006.11.14. 09:53:18

" elemes 2006.11.14. 03:54:59
1. Az átlag iwiw felhasználó naponta többször is bejelentkezik, megnézni, kapott-e üzeneteket, ilyesmi."


az atlag iwiw felhasznalo hetente egyszer jelentkezik be. attol atlag. amirol te beszelsz azok az a tini iwiwhype beteg korosztaly.
Tudjátok az van, hogy az iWiW _social_ networking oldal, nekem pl ott egész kis baráti társaságom van, néhány topikkal, levelezéssel, így tök jó, ha megy mobilról. Ha a wiw, a gmail és a blogoldal megy mobilról, akkor már nem is kapcsolom be a gépet, hanem a kanapén ülve nyomom, kényelmesen.
devizakozep, "tini iwiwhype beteg korosztaly" ez hülyeség. A sokat ott lógók, pont a régi wiwesek, akiknek a nagy része 30-as és nem tini. Másrészt nekem pl egész nap nyitva, mert mint említettem, ott kommunikálok a barátaimmal. Egész nap. Pont jó így, a chat túl gyors lenne, a fórum viszont épp megfelelő.

devizakozep 2006.11.14. 10:44:26

birka, en ezt maskepp gondolom.

ha megnezzuk ,h hany visitozo 14-18 eves van akiknel ez most szupertrendi, meg hany 30as informatikus v. interneten dolgozo, akkor nagysagrendi kulonbseget fogunk talalni.

az, h neked egesz nap nyitva van, es azon keresztul kommuniklasz, szvsz baromira nem altalanos.
a mobilos elérést nem tudja letiltani a Vállalat tűzfala, hát ezért is.

devizakozep 2006.11.14. 13:46:34

amugy vilagositsatok fel kerlek, hogy mi az hogy mobilos videomegoszto szoftver?

a mojoflix.com-on ezer eve le lehet tolteni az ott megtalalhato videokat mobilra. pl. az lenne az?
hát a megosztáshoz leginkább az kell, hogy fel tudd tölteni és fel tudd címkézni a tartalmat, hogy mások sázmára kereshető/letölthető legyen.

devizakozep 2006.11.14. 14:28:08

ugyerted, mobiltelefonon keresztul tudj feltolteni / cimkezni stb ? mert azert az vicc kategoria. mert mobilra letolteni videot es megnezni, azt ertem (el nem fogadom, de ertem). de mobilrol feltolteni?????
Szóval csinálok mobillal egy videót, aztán upload helyben. Az ötlet jó, de 3G nélkül, hát, kissé halottnak tűnik.

devizakozep 2006.11.14. 20:10:47

szoval csinalni telefonnal , f.o.s. minosegu, belyegnyi meretu videot, aztan orakat varni arra, hogy azt fel lehessen tolteni egy oldalra, ahol f.o.s. minosegu es belyegnyi meretu videok tucatjai vannak.

hehehe, ez joval sz@rabb otlet, mint a wap! pedig aztan azis az. de kosz h elmondtatok. tenyleg. gondoltam az elejen erre (is), hogy ez lehet, de mondok magamnak ez olyan merteku gagyiizmus, hogy csaknem. erre meg de.