Világmegváltók versenye a MySpace-en

Gyakorolhat-e hatást a világra egy social networkön belül létrejött kisközösség? A MySpace szerint igen. Nyilván náluk megvan az a kritikus tömeg, melyből kisülhetnek jó, de legalábbis érdekes kezdeményezések. Most ezeket lehet beajánlgatni az ImpactAwards oldalán, és nyilván majd lesznek győztesek is, akik promófelületet kapnak a MySpace-en.



Nyilván abban lehet valami, hogy a közösségépítő szájtok legértékesebb kisközösségei aktív, elkötelezett virtuális csoportokat alkotnak. Más kérdés, hogy ez a moralizáló világmegváltós hozzáállás nem feltétlenül a MySpace vagy bármely más sikeres közösségépítő szájt fő profilja. De ez is van. Mégha a sokmillió profiloldal közt nem is tűnik fel az átlag netezőnek...
Címkék: myspace kommuniti
2006.11.14. 12:59. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A közösségért legtöbbet tevőket valamilyen módón jutalmazni, díjazni kell, hogy nagyobb legyen a motiváció az emberekben (itt nem csak a jutalmazottakról van szó). Ez szükséges a közösség(ek) fejlődéséhez.

Egyébként mért ne lennének fontosak, és látogatottak, a "kisközösségek" myspace-oldalai? Gondolj csak bele: pár kezdő együttes hova jutott el a myspaceről, meg a youtube-ról (nemrég még együtt volt a két alkalmazás)!

egy lapszerk 2007.01.19. 19:28:22

OFF Nagyon érdekelne, kedves hirbehozó, hogyan látod a Startlapot. Tudom ugyan, hogy az nem webkettő. De: pl. egyik legrégebbi működő magyar közösségi szájt (igaz, a "beugró" az, hogy szerkessz egy lap.hu oldalt, ez macerás, mert meg kell győzd őket arról, hogy érdemes egy ilyen lapot inditani), hiszen egy egész virtuális közösség van a startlap-oldalak mögött, belső fórumok, meg most már iwiw-szerú ismerősjelölés, stb. Meg egyfajta social bookmarking is, továbbá, hogy példát hozzak, még ha teljesen másként és kevésbé nyitottan is, mint a delicious. Pl. tudom, hogy a fejlesztők azon is dolgoznak, hogy RSS legyen az odlalakon, illetve, hogy bloggolni lehessen ez egyes oldalak domainje alatt. Meg úgy egyáltalán, azt hiszem, hogy a startlap-"mozgalom" egy igen sajátos helyet foglal el a nemzetközi és azon belül a magyar net-szférában, vagyis teljesen egyedi dolog - talán megérne egy bejegyzést.
Engem speciel nagyon érdekelne a véleményed ezügyben, illetve lehet, hogy a posztod hatással lenne a startlap fejlesztőire, és igy annak alakulására, webkettesitésére.
Mert ugyan a startlap nem mérhető a a blogodban emlitett jobbára külföldi szájtokhoz, dolgokhoz, de még mindig az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb magyar "cucc".
nem rossz ötlet. majd egyszer lehet hogy írunk arról, hogy miért nem használjuk a startlapot.

egy lapszerk 2007.01.19. 20:43:41

Nagyon várom, megtisztelnél a véleményeddel. Éppen azért, mert én sem használom, viszont időnként szerkesztem.