A Videobomb lenyomja a webre pakolt tévéműsorokat?

Az RTLKlub is levetette videóit a Videobombról. Ennek kapcsán tegnap megkérdeztük a videómegosztó vezetőjét, Miskolczy Csabát, aki elmondta hogy a tévé ügyvédje (sic!) kereste meg őket, hogy vegyék le a jogsértő tartalmat.  Ezt meg is tették.
Úgy látszik az RTL Klub megelégelte, hogy sztárjait és műsorait másképpen használják fel a videómegosztók és fellebbentsék a fátylat a tévés sztárok valódi énjéről, vagy a tévéshowműsorok belső pikantériáiról. Az ügy kirobbantója egyébként a Zsuzsa-videó a Balázs Showban című videó volt, amelyet azóta számos más tartalommal együtt eltávolítottunk a szervereinkről.
Állításuk szerint egyébként 15 ezer videó van fent a videómegosztóban. És ebből mindössze 10-15 volt rtklubos cucc.

Egyébként Miskolczy szerint "a minőségi tartalom jegyében" maga a Videobomb sem érdekelt abban, hogy jogsértő tartalmak jelenjenek meg náluk, hiszen szerintük ezzel "rontják a közeg általános tartalmi minőségét, egyediségét".

A Videobombnál tehát úgy gondolják, hogy az idegen, jogsértő tartalom lassan háttérbe fog szorulni, és kikopik a sok egyedi videó mellől. Úgy tudjuk, decemberben éppen ennek jegyében saját videócsatornákat indít (tematikus tartalommal) a Videobomb. Profi televíziós szerkesztők felügyelik majd ezt a csatornát, egy kisebb webes stáb segédletével.
Címkék: videómegosztók videobomb copyright
2006.11.20. 12:21. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azert csodalkoznek, ha a videobombon tobbsegeben nem jogserto tartalom lenne, bizonyos kulturalis, altalanos vagyoni (mennyibe kerul a dvcam? Mennyi az atlagfizu?), es egyeb okok miatt, meg az is fura lenne, ha az rtl klub egy ezredet kepviselne, de az meg plane, ha ez nem lenne resze a videobomb uzleti tervenek...
"...az önkéntesek, akik a kereskedelmi tévék műsorainak részleteit terjesztik, vagyis azokat népszerűsítik köszönetet érdemelnének. Olcsó és igen hatásos marketing ez, nem tiltani kéne, hanem jutalmazni."
Az RTL Klub bekeményít
mediablog.hvg.hu/200611191.aspx
jo duma:
"hiszen szerintük ezzel "rontják a közeg általános tartalmi minőségét, egyediségét". "

Persze majd el is hiszem, hogy valoban ezt gondolja. Azert a nezettseg jol jon :)
a youtube-ról is le fogják szedetni?
nekem a 15.000 -rel szemben, 1.500 -at sem sikerült kilistáztatnom....

www.videobomb.hu/page/149
az 1500-s szám azért érdekes, mert ha csak napi 100 videóval kalkulálunk, akkor az azt jelentené szerinted, hogy még csak 15 napja menne a szolgáltatás :-)

akkor elég szép felfutást csináltunk ilyen kevés videóval és ilyen rövid idő alatt! nem is lenne rossz!
Prospero, komolyan el akarod hitetni velunk, hogy feltesznek ra napi 100 darab videot?:)

"rontják a közeg általános tartalmi minőségét, egyediségét"

muhahahaha. vagyis az ilyen "vedett" tartalmak szarabbak, mint ami most tartalomkent fennvan?
nem mellesleg valakinek mukodik linux alol ez az ize?
kedves Aadaam, szíves engedelmeddel nem az "elhitetés" a célom, csupán utaltam a valóságra... sajnálom, h a szakmai vita helyett a mondatodban sugallt apriori megjegyzés, enyhén rosszindalatú gondolatot takar az irányomban... hmmm

kedves Balu, a videok megtekintesehez legalabb 8as flash player kell, a linuxos 9-es béta flash playerrel talan megtudod linux alatt is nézni. ha nem megy, léci jelezd segítünk, köszi a kérdést!
Prospero segítőkészsége mögött azért lapul némi anyagi motiváció is, tekintve, hogy ő egy bomber.
verkerle: nem jottem ra az eddigi hozzaszolasokat olvasva am, es az en hozzaszolasomat nem ennek fenyeben irtam. nem am.
Prospero

Én nem a véleményem irtam le, hanem a tényt hogy nekem 149 lista oldalt sikerült lekérnem , a 150-re már ismét az elsőt hozza..

www.videobomb.hu/page/149
Tokeletesen mukodik flash 9 beta lejatszoval linux alatt...

devizakozep 2006.11.20. 20:42:36

Emlekszem azokra a pillanatokra, amikor mind a TV2 mind az RTLklub nagybecsu szerkesztoi a musoraikhoz felhasznalt youtube es egyeb videomegosztorol vett anyagok ala odairtak a forrast. Persze az osszes ala es termeszetesen nagy, kiemelt betukkel.

Ti is emlekeztek, ugye ?
lol.
egyébként múltkor láttam egy youtube-videót, asszem az aktívban. "forrás: internet" ez volt feltűntetve. ezek szerint a "forrás: televízó" már a korrektség csimborasszója.
Ja, és az hogy van, hogy az ORTT-nek nincs hatásköre a netre? És nem is lesz, hiszen a letölthető on-demand videó nem TV. Forradalom lesz itt kéremszépen, meg régen várt (nem biztos, hogy jó) marketingeszközök felbukkanása.
"Forradalom lesz itt kéremszépen"

Csak ne legyen véres és mindenki a saját farkát verje a csalánba...:-)
Prospero: ne haragudj, csupan valoszinutlennek hangzott - pl. ha 150-et tett fel a legtobbet felrako felhasznalo, es a 10. mar csak 50-et, akkor - a hiperbola itt nem reszletezendo tulajdonsagai miatt (a tobbiek hivjak csak long-tailnek) - az 1500 egy nagyon is realis szamnak tunt.

De tuzetesebben atvizsgalva, igazad van, - mondjuk a 15000 azert egy eros tulzas (legalabbis a Vid parameter gyanusan linearis, nem gondolod?:) -, elnezest kerek.



Sel --- amit lelistáztál az csak a címlapra kipublikálódott videók, a Friss-ben lévő összes videót nem tudod így lelistázni (lásd: videobomb.hu/videos/latest/all)


Aadaaom --- bocs, nem tudom mi az a Vid paraméter, én csak az adatbázis számokat látom... sajnálom, h itthon ez a mentalitás uralkodik, hogy egyből kérdőjelezzük meg, amit a hülye illetékes mond - nálunk a blogteren mindenesetre bízunk egymás szavában, ettől is közösségi, amit csinálunk, sok sikert Adam a blogodhoz!
Gyerekek, nem kell ilyen apróságokon fennakadni, hogy 15 ezer vagy 1500. Nálunk (nem a blogteren) ugyan meg szoktuk kérdőjelezni az olyan állításokat, amelyek ránézésre nem tűnnek valósnak, de ez mindegy is.
Hajrá! Legyünk sikeresek közösen! :)

Respekt a blogszakmának és videosharing szakmának:)
Én először a google videón láttam az említett tartalmat. Vajon őket is megkérik, hogy szedjék le? Jah, vagy az már nem érdekes, csak az itthoni szolgáltatáson ne legyen fent. Ahhoz már nemcsak egy telefon/e-mail kellene! Egyébként sehol nem láttam a TV-ben normális forrásmegjelölést az internetről. Csak annyit:"internet". De inkább semmit nem írnak ki. Pl. kiváncsi lennék a Google mit szólna, ha tudná, hogy már legalább 10-szer láttam a maps-ét egyes hazai tv műsorokban.

Egyébként mért nincs egyik videómegosztón sem "forrás" mező. Így legalább az esély meglenne... . Vagy legalább annyit ki lehessen választani, hogy én készítettem/ TV-ből van/rádióból van/internetről van/egyéb médiából van.
Azert a videobomb szamaival vitatkoznek.
Lehet, hogy 15000 video van, de ennek a felet nem lathatjak a felhasznalok. Jelen pillanatban 7711 video van a videobomb-on a publikusok kozott.

Ennek megallapitasa igen egyszeru, ra kell keresni a %-ra a keresovel (mivel ez a 'joker' karakter az sql keresesekben) igy visszakapjuk az osszes videot. Ebben a pillanatban www.videobomb.hu/search/%25/page/772 az utolso oldal.

g

devizakozep 2006.11.21. 19:14:12

Laci valaszat varnam szivesen Pairg osszes kerdesere. Erdemben.