Google Spreadsheets: fontos frissítések

Nincs megállás, postolunk tovább. Úgy tűnik, így a hét második felére beindultak a fejlesztői keltetőgépek. A sok egykaptafára készülő Vista-followup között ugyanis gyöngyszemek potyognak. Itt van mindjárt a hír, hogy a Google kicsit megnyomta a Spreadsheets-projektjét.

A webes táblázatkezelő ("online excel") klassz tulajdonságokkal gazdagodott. Sőt, mondhatni a Google elkezdte kihasználni - a Microsoft Exceljével ellenében - a webes környezet előnyeit. Szóval a Google Spreadsheetsben már html, pdf, xls, pds vagy csv formátumban is publikálhatjuk táblázatainkat. Sőt, akár feedbe is tehetjük őket. Ennél is jobban hangzik, hogy mostantól weboldalunkba/blogunkba is beágyazhatjuk a Spreadsheetsben elkészített táblázatainkat. Ha akarjuk, a folyamatosan frissülő táblázatunk jelenik meg, de publikálhatunk statikus, "kész" táblázatokat is, változtatható méretben, iframe-ben.

Bár itt a blog.hu-n van saját táblázatkészítő az editorban, nyilván sok helyen nincs, vagy nem olyan jó. Ők mindenképp jegyezzék meg: ha oda kerül a sor, hogy táblázatot szeretnének beszúrni bejegyzésükbe, a Spreadsheets jó könnyű és klassz megoldást kínál. Íme egy példa:



Ja igen. További gyöngyszemek máról:
Címkék: google web office táblázatkezelő
2006.11.30. 22:22. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Még egy is idő és talán utoléri az editgrid funkcionailtását a google is :) vagy bekebelezi, mint a writelyt :D
A grafikonkészítés még mindig nagyon hiányzik
nekem meg az, hogy nagyobb méretű xls fájlokat is fel lehessen tölteni