Jelentsük fel a celebeket

A celebspotting komoly sporttá nőtte ki magát a tengerentúlon. Van ennek egy összeszedett, Google Maps-mashup verziója is, úgy hívják Gawker Stalker. Eszpee kolléga mondja, hogy a Pestiside-on talált rá a Sztárvadász linkjére. Szinte teljes egészében rá is ismertünk a Stalkerre.
Ez persze önmagában nem baj. Minden országba kellene egy ilyen. A celebspotting szájtok persze nem mindig a mélységi, utánamenős tényfeltáró jellegre gyúrnak, hanem sokkal inkább a könnyed szórakozásra. Kit érdekel, hogy Chris O'Donnell járt-e a Művész Kávéházban? Szórakoztató irodalmat csak önfeledten ér olvasni.

A Google Mapsre befleggelt kis buborékokban a sztár portréja jelenik meg, s mellette, hogy mikor látták.



Ami nagyon hiányzik erről az oldalról, az a sztorizás. (Közben bekerültek az egymondatos sztorik a buborékokba.) Miként a Velvet Feljelentő vagy a Gawker Stalker: az, hogy egy celeb itt vagy ott járt, akkor érdekes igazán, ha van mellé egy kis sztori is. Ettől lesz olvasmányos. Meg ha mondjuk lehetne kommentelni adott celebspottingokhoz. Hogy például: "én is láttam". Vagy hogy: "áá, ő már régen kiköltözött Párizsba".

Az iwiwceleb blog után tehát egy másik kísérlet arra, hogy a celebekkel kezdjen valamit egy szájt. Próbáljon közösséget szervezni maga köré. Jó, a Pestiside-közeli Sztárvadász inkább csak egy lehetőséget mutat fel. Amit persze megint másoknak kellett volna. Azoknak a médiacégeknek, melyek a bulvárból élnek. Na ja. Még mit nem.
Címkék: gawker bulvár mashup celebspotting
2006.11.30. 19:26. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.