Frei Tamás legyőzi a gonosz internetet

Feledhetetlen élményben lehetett részük azoknak, akik ma este végignézték a Frei Dossziét. Frei Tamás elővéve a jó öreg tévés-napilapos eszköztárból az antiinternet fegyvert, végigbombázta a virtuális világot. Megtudhattuk, hogy a SecondLife és a WoW hülyeség, a szegények nyálcsorgatása, és egyébként is, a csóró kínaiakat rabszolgasorba dönti, míg a mocskosul gazdag friscói fiatalok röhögnek és gonoszak. Az internet telis-tele van pedofillal és pornóval, vagyis veszélyben vannak gyermekeink. A gémerek nem átallanak napi több órát ebben a virtuális pokolban tölteni. Ha ez nem lenne elég, a közösségi oldalak, mint például a MySpace csak arra jó, hogy bugyihirdetést lehessen passzintani a fiatalkorú magyar (sic!) gyerekek profiloldalára. A GTA San Andreas meg már maga az armageddon. A Columbine-ból játék lett, de az is ölt. Be kell tiltani, az internetet meg szétszabályozni. További jó tévézést kívánunk. Proszit.
Címkék: bulvár
2006.12.11. 22:28. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

4. dimenziós kommentelő 2006.12.11. 23:07:31

ez már a NEGYEDIK DIMENZIÓ!!
elég gáz volt, nyilván ez a játszunk akkor rá a sztereotípiákra, ha már infotainment, akkor inkább tainment legyen, mint info.
preconceptainment. így hívják ezt :)
Hehehe... ezt a költöi baromságot.
4. Dimenzió az idő, az SL és más univerzumok meg a párhuzamos világoknak kell hogy legyenek.
(Juj de rossz szavakat hoztam össze)
csak tudnám hogy hozzászóláshoz miért kell képi szöveget okézni?
A tévés személyiségek, produkciók közül az elsők között nyitott a net felé - és ha éppen nem futott műsora, akkoris nagy hangsúlyt fektetett rá - mostmeg beleszarik a fészkébe egy ilyen riporttal. Van az úgy, ha nincs jobb.
Szerintem Frei Tamás is csak azt mondja, amit a kis fülesébe súgnak neki. Néha nagy marhaságokat kérdez, néha nagy butaságokat állít, de ő is csak egy megafon. Amúgy meg nem mindegy? Néztük. Még én is. Felhúz a láb, pipa.
ahh igen...
a Frei is visszaadhatná a diplomáját (már ha van neki), a negyedik dimenzió ugyanis az idő ;)
szóval megalol
jajdejó, hogy kihagytam.
Lehet, hogy már alkoholba/vérbe/drogba/kanálvízbe folytanám a BloggerGémerHacker barátaim emlékét is, és kacagva hugyoznám le a gépem, mint a pokol bugyrainak megtestesítőjét??? :)
Idióta volt ez a Frei. Önreklám egyfolytában, igazából csak arról szól, hogy ő mennyire naprakész és mennyi kapcsolata van. Amúgy meg egy teljesen felszínes látványos műsor, össze-vissza keverve a virtuális világokat, MMORPG-ket és egyéb játékokat. Egy ilyen műsor után meg mit higgyünk a többi műsoráról? Kb. azoknak is ennyi lehet az igazságtartalma, bár már egyszer korábban kiderült, hogy simán hazudik egy hírért akármit. Csak ezt már mindenki elfelejtette...
Szerintem a szülők többsége nincs tisztában az internet "veszélyeivel" (miért is lenne, amikor nem használja azt)! A műsornak szerintem az volt a mondanivalója, hogy ugyanmár nézzünk utánna mit is csinál a gyerekünk a számítógép előtt! A műsor erről szólt és nem az internetről általában.

Kérdés, ha láttátok!
Vajon normális az, ha egy 13 éves kissrác 1,5órát CS-zik azután 3 órát ül a TV előtt egy nap? Normálisan fog ő szocializálódni vajon?
Na ilyeneken kéne elgondolkodni...

A SecondLife és MySpace pedig igen is a pénzről szól...nem azért, hogy jól érezzük ott magunkat. Nyílván ha egy weboldalt a látogatók igényeihez igazítanak (mint ahogy YouTube kapcsán volt szó erről) az csak azért van, hogy megtartsák a látogatókat...vagyis a bevételt!
Akkor most mi is volt a gond a műsorral?
Ez a "beleszarik a fészkébe" ez igaz rá.
Az internet pl. arra is jó hogy az ő müsorát megnézzük utólag online.
És én meg is fogom kinozni magam, mert csak a magyar "csézést" láttam belőle és mert médiamazochista és médiakonyhamalac vagyok. Meg amugy szeretem a Dossziét még ha ez 1 sz*r rész is... Kövezzetek!
Az a baj, hogy aki nem tájékozott, az ettől sem lett tájékozottab, csak félre... Aki meg tájékozott, az úgyis tudja. Nekem, mint apának a legnagyobb parám az, hogy meddig hagyhatom a gyereket csézni, csetelni és mikor és legfőképp hogyan lépjek közbe.
Igen mindenféleképpen :-). Szerintem a műsor elérte célját és rengeteg számítógépet zártak el a rossz és bűnös internet miatt a gyerekektől. Nekem a kedvencem amugy az a faszi volt, amelyik mondta, hogy nem baj, tudnak hozzá beszélni a szerettei mert a valódi teste a szobában marad.... jesszusom ezt a szöveget...ez már az Ómen 2-ben is gáz lett volna ez a szöveg
(off: a csetről már a tóta postsorozata kapcsán
w.blog.hu/2006/12/01/chatportya14
is akartam írni, h értelmes lenne így 2006-ban kettéválasztani a nyilvános csetszobákat az im-ektől. a cset fontos kommunikációs eszköz, amit a gyerekek is biztonsággal használhatnak, ha a szülők elmagyarázzák nekik, hogy akárcsak a lakásba, a kliensükbe se engedjenek be idegeneket, csak ismerősöket. a nyilvános csetszobák persze veszélyesek számukra, de ez mindig is így lesz. itt is a gyerekkel való személyes beszélgetés működik.)
Én is láttam a műsort és mivel mérnök-informatikus vagyok, hát vertem a fejemet a falba rendesen néha. Olyan szavakat, ill megnevezéseket mondott, amiről szerintem halvány lila fingja sincs, hogy mit jelentenek: negyedik dimenzió??, meg valami kíberbennszülött?? ... te jó isten, honnan szedi ezeket??? Biztos úgy van vele, hogy szegény szülő úgysem ért hozzá, de elég elrettentőek ezek a nevek (át tudja érezni azt, amit tomika mond). Meg ne mondja már nekem, hogy a gyerek csak a neten lát közösülő embereket! Ha felkapcsolom a tv-t, akkor lassan már a cartoon network-ön sincs olyan mese, amiben ne lennének XL-es cicis csajok, álló mellbimbókkal, a filmekben pedig szinte minden részben összegabajodik a jóképű főszereplő valakivel (jobbesetben hölggyel)...na erről ennyit.
1. Frei pont ugyanannyira ért ehhez, mint bármely más hozzá hasonló nagypofájú újságíró _bármihez_. Semennyire. Pont ugyanekkora mértékben hajlandó feláldozni a szenzációhajhászást a hitelesség érdekében. Ennek fényében kell vizsgálni a jelenséget.
2. Ami előrevinné a világot az egy kampány lenne arról, hogy:
a, ne nézz TV-t
b, ha mégis nézel, akkor ne higyj el elsőre semmit amit ott látsz
c, tájékozódj
3. Lásd még a Rábeszélőgép című könyv egyik elmés megállapítását, miszerint amit a TV-ben este látunk az mind hazugság. Nem csak a reklámok. A barátok közt és a fókusz is az. Hamis világ hamis képei.
Legalább már lecserélték: "a széles látókör mindenkinek jár" mottót! Én azon anno nagyon ki voltam akadva.
Egyébként a Columbine-ból tényleg játék lett, és ölt is.
en.wikipedia.org/wiki/Columbine_rpg
A TV2 nagyon ráugrott a net ellenes témára Vasárnap ugye : w.blog.hu/2006/12/10/azurak_csaba_baszd_meg
tegnap meg ez...
"Az internet telis-tele van p***fillal és p**nóval"

Épp úgy, ahogy azt a google.hu találati listáján elsőként szereplő oldal esetében láthatjuk:

www.google.hu/search?hl=hu&q=pedofil+porn%C3%B3&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=

:)
Sokat elmondtatok már itt előttem, de megerősítem, hogy valóban furcsán keverte Frei a fogalmakat. :) De én például attól is falra másztam, mikor azt mondta "ők már igazi netizens-ek". A netizens már eleve többes szám, még rárak magyarul is egy többest? Minek? Nem elég a "netizenek"? Vagy ez csak engem zavart más dolgokkal egyetemben? Vagy Frei tényleg nemtud angolul rendesen? Akkor hogy várjuk el a hitelességet? Nem szoktam első hozzászólásként fikázni senkit, de ő tegnap azért mellbevágott, s úgy látom nemcsak engem. :) Korrektsé kedvéért teszem hozzá: nem az egész műsor volt kaki, de néhány része egyenesen bűzlött...
Az iskola veszélyes a gyerekere. Már nem egy esetben eraboltak el kis ártatlan lurkókat iskolák közeléből, ahová ők jóhiszeműen elmentek. A szüleik sem tudták, hogy milyen veszélynek teszik ki gyermekeiket. A rendőrség - szóvivőjük szerint - nincs felkészülve arra, hogy minden iskolát figyelemmel kisérjenek. Megoldás: egyelőre nincsen, de kérünk mindenkit, kampányoljobn a suli betiltása mellett.

Eyyébként nagyon hot lett ez a téma. Csak nem a Hallmark kb. egy hete vetített, a gyermekeink védelmében című bűnrossz alkotás adta az ötletet?
Ha vkit esetleg erdekel, h a fiatal "bennszulottek" 1 resze mit gondolt a musorrol:

www.counter-strike2.hu/?l=YTozOntzOjQ6Im1lbnUiO3M6NDoibmV3cyI7czoyOiJpZCI7czo0OiI1MzU0IjtzOjE6ImMiO3M6MToiMSI7fQ==

Mint gyakorlott addict (:P) a velemenyem az, h a jatekokrol egesz pozitiv kepet kaptunk (bar a zsargont nehol keverte Tomika, es sarkanygyilkolas kozben nemhiszem h tudja nevelni a gyereket a forma, a szegeny felesegerol meg nem is beszelnek), gondolok itt arra, h kicsit foglalkozni kene a gamerekkel itt MO-on is, van benne cash! A felelosseg mindenkeppen a szuloket terheli, h mit vesznek a gyereknek, es mennyit hagyjak vele jatszani. En szerencsere kinottem mar abbol a korbol, h rossz hatassal legyen ram 1 jatek, max zsortolodok itt magamnak picit mikor lelonek, de en ezt nevezem feszultseglevezetesnek, es - mint ahogy a WOWos mondta - nem a kocsmaban ulok, es iszom el a penzem/egeszsegem.

De mivel tulnyomoreszt nem a jatekokrol szolt a musor, hanem ugy altalaban a halorol, azt kell mondanom, h negativ erzelmeket kelthetett a temaban tapasztalatlan szulokben. A web nem CSAK pedofilia es penzehseg. Tanulni is lehet, nem is keveset.
Frei elérte a hatását, mint sok más, megkérdőjelezett hitelességű s objektivitású műsorával. És ez a lényeg. Komoly reakció=komoly nézettség. Az pedig már a net egyik kis sarkában - amit mi itt nézünk - téma, hogy mennyire igaz-e vagy sem. Nem bonyolult, és sztem szándékos ez sokszor. Pénz beszél, kutya ugat.
hát amennyiben az a kívánatos hatás, hogy az internet az antiszociálisok, pedofilok, csalók és gyilkosok tanyája..
Hú, de összebasztad ezt a postot, kolléga. Heló, ló másik oldala!
ahelyett, hogy mondjuk megmutatná tévében a guglit, és hogy hogyan lehet keresni infókat a neten. mondjuk a kutya nem nézné, de én elismerően bólogatnék. az is lehet, hogy médiás tanár lesz belőlem, ott fog ülni húsz gyerek aki vágja a WoW-t, az MSN-t, a CS-t, de mondjuk információt nem tud keresni. vagy én vagyok nagyon negatív?
Sajnos már többen is megelőztek, pedig akartam róla bejegyzést írni. LOL

A műsor tényleg keverte a dolgokat. Ami ebben a műsorban elhangzott, azt másik 5 műsorra el lehetett volna osztani, és bővebben, objektívebben kidolgozni. Azt el se vártam, hogy esetleg pozitív dolgokról szóljon, de legalább megemíthették volna azokat is, mintegy ellensúlyozásként. Sajnos ez már nem az első eset:
users.atw.hu/pairg/?p=146

Bárki bármit is mond sajnos én saját rokonaimon láttam, hogy mennyire negatívan befolyásolja őket ez a műsor, bár a Frei Dosszié még mindig a legjobb magyar műsorok közül való. Ráasdásul "véletlenül" szintén a Second Life-ról volt szó az m1 Kultúrházában is. Szerencsére ez már jobb volt, és örülök neki, hogy a kultúrházban ilyen gyakran szerepelnek a netes témák.

De NE ITT SIRÁNKOZZUNK! Tessék elmenni a műsor weboldalára, és akár személyesen chatelelni az illetővel! Legalább a következő műsor első pár percében korrigáljon valamit a már levetített műsoron (ilyen korrigálás már jópárszor megesett). Én már mentem is regisztrálni.
Mégegy: a blogokról elhangzottakat kikérem magamnak, mint blogger.
Az ilyen agyhalott műsorok, többszörösen hazug és lebukott riporterekkel nem igazán segítik az esetleges problémák felismerését és feldolgozását. A szenzációhajhász senkiházi a pánikból és az irígységből él (frei "mesés gazdagok" sorozata). A magyar társadalom meg még mindig maximum 2000-ben él, amikor az ORTT az internet szabályozás lázában égett. Mellesleg az EU ismét abban ég index.hu/kultur/media/avms3682/
igen, mondjuk ez egy valós veszély az ilyen műsorokban, hogy a szétszabályozás felé viszi az ügyet.
tessék nektek egy kis 3d
hamarosan jön ki a plugin

blog.noventaynueve.com/2006/10/08/papervision-3d-rhino/

szép világ lesz, előre fél(t)em... :)
Aki netközelben tanul/dolgozik, annak nyilván nem mondott újat sem Frei, sem Azurák. Nem is nekünk készült a műsor, ilyen pozícióból kár kritizálni. Vegyétek észre, hogy az analfabéta tévénézőnek már az is sok, amennyi rövidítés elhangzott.
A net jó oldaláról ömlik rájuk az infó a reklámokból ("letöltheted", mondja a Badár), igenis kell beszélni a függőséget okozó, sötétebb oldaláról is - mert ha egy családapa este hosszú órákat WoWozik családozás helyett, az necces. A műsoridőbe egyszerűen nem fér bele a részletes, szájbarágós magyarázat, ennyi idő alatt nem lehet bepótolni évek lemaradását és viszolygását. Ráadásul nekem nem úgy rémlik, mintha egyértelműen ördöginek mutatta volna be a barangoló fiatalokat. Nekem sokkal inkább az óvatosságra intés jött le összeségében.

Azonkívül ajánlanám, hogy mindenki menjen ki a zöldbe, mert a gép előtt tölteni az életet még mindig nem trendi ;-)
a hétfői frei-műsorra már-már a teátrális szó sztem a megfelelő


Egy adat....: kutatások szerint 2005-ben egy átlagos szülő 7 ismétlem, 7(!!!)...percet beszélget egy nap a gyermekével(itt nem a nagykorú kamaszt értem, hanem kisgyereket)... 7 nyomorult percet....

Na ki itt a hibás??

GIGAlol
Tamás angolul és magyarul se egy netizens, és a saját kérdésein jómaga is rendszeresen meghökken, mégis érdekesebb témákat vet fel, mint az áll az alku és a balázs együttvéve.
hja. emlékezetes szóalkotása volt a műsorban a "netizensek".
majdnem összehoztam egy wipeot a raidünknek a röhögéstől, amikor mellettem hallottam Tomit a tévéből... :)

oh, és teszem azt, ha történetesen a 4. dimenzió még nem is lenne foglalt, akkor is minimum 4,5 (és talán 6.) dimenziónak kéne lennie, mivel 3D-s virtuális játékról van szó, plusz egy kevés lenne neki. három irányban tudok mozogni, igaz 2D-s monitorra levetítve jelenik meg. ja, és sok virtuális világban másként telik az idő is, mint "kint" sz'al akkor az még egy, de ez már tényleg nagyon szőrözés.

Tomi csinálhatna riportot inkább a luxuskurvákról, ahhoz jobban hozzá tud szólni, plusz a baromságok mellett csöcsök is lennének a műsorban.
1999-ben talán még felháborodtam volna egy ilyen tévéműsoron, de most már nemcsak én röhögök Frei hülyeségén, hanem az ötvenes éveikben járó szüleim is, hiszen mindketten aktív fórumozók és csetelők, anyám webkamerás msn beszélgetésekkel tartja a kapcsolatot küföldön élő hugommal, apám pedig online Heroes meccseket szokott nyomni (lehet, hogy minden nap).
Szóval ez az Internetördög-űzés már nagyon kifutott téma.
Ne kotyogjatok már hülyeségeket a pénzről! Méghogy a Myspace meg az iwiw a pénzről szól! Mér, a kenyeret meg a kolbászt sem azért csinálják, hogy mi jóllakhassunk, hanem hogy pénzt keressenek vele. Ezt nevezik piacnak. A Myspace vagy a Secondlife kielégít egy szükségletet, amiért megérdemlik, hogy pénzt kapjanak.
Az alberletunkben mi is jót röhögtunk a műsoron, lévén aktív netezők és gémerek vagyunk. De miutan kipoenkodtuk magunkat a műsor borzalmas szerkesztésén és hiábain stb, akkor egy dolog azert eszunkbe jutott: - Vajon hogyan reagál erre a laikus, netet nem használó, online nem játszó, ellenben tévét azért sűrűn néző társadalom? sok ötletünk támadt, de egyik sem pozitív...főleg végighallgatva frei pedofilborzalmait: közvetlenul a WoWos, CSés szösszenet után - Mikor érünk már meg mi magyarok etéren? Mikor fogunk értelmes, nem szenzációhajhász műsorokat készíteni? Vagy ez túl korai még?
Nem olvastam végig az előttem lévő postokat sorry. Nem csipakolom Frei Tomit, de nekem egyátalán nem sugárzott belőlle mindaz amit a cikk álít. Sőt talán az eddigi adásaiból áradó túlzásáradatot most éreztem a legreálisabbnak. Azok a problémák és trendek amiket feszeget, igenis előttünk állnak.
azon gombolkodtam el, h ha mi igy megrökönyödünk egy olyan frei dosszién ami egy olyan témáról szólt, amihez értünk vagy legalább ami iránt itt érdeklődünk, akkor h kapokodhatta egyszer-kétszer a fejét olyanvalaki aki egy másik témához ért amiről pl. egy korábbi műsora szólt, amit nem mellékesen teszem azt érdeklődve hallgattunk végig...
Hétfőn lesz élő chat 14.00-16.00óráig Frei-el az oldalán. Lehet, hogy lesz egy új műsor (bár én kétlem). Aki tud, legyen ott.