Bloghegesztés, mindenkinek

A Blogger, vagyis a nyugati világ vezető blogszolgáltatója újabb fícsörökkel kedveskedik felhaszálóinak. Nyilván nagy népszerűségnek fog örvendeni az egyszerű sablonszerkesztő. Többé nincs szükség html/css ismeretekre ahhoz, hogy bárki állítgatni tudja blogja betűtípusát, háttérszínét, meg a többit.

Immár náluk is van postcímkézési lehetőség. Lehet privát blogot is nyitni, vagyis meg lehet szabni, ki láthatja blogunkat. És az SSO is elérte a Bloggert: ezentúl Google Accounttal lehet belépni világmegváltani. Az új Blogger kijött betából. Hurrá.
Címkék: blogszolg blogger.com
2006.12.26. 14:17. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tudom hogy ezt nem itt kéne megkérdezni, dehát ez a blog a blogszolgáltatókkal is foglalkozik, tehát talán nem leszek nagyon off. :) Másfél év Windows Live Spaces után szeretnék átnyergelni valami flexibilisebb szolgáltatóhoz. Kíváncsi lennék, vajon melyikkel járnék jobban: egy magyar providerrel, vagy próbáljam ki a Bloggert? Ötletek esetleg?
Én a Wordpress-t próbáltam ki és nagyon bejött. Ha a magyar közösség a célod, akkor talán inkább blog.hu, ha angol, akkor wordpress vagy blogger. De igazából mind1, az dönt, melyiket tudod jobban használni.
Ez most hír?
Én az összel indítottam ott blogot, és kezdettől fogva megvolt mindez (sablonszerkesztő, stb), s a Google account-ommal léptem be mindig. Bétának nevezték ugyan, de bárki használhatta. A hír csak az volt egy vagy két hete (!) már nem csak Google regisztrációval rendelkezők használatják.
Ha van már bejáratott közösséged, akkor majdnem mindegy (blogger, blog.hu, vagy önálló hely wordpress motorral). Ha közösségi életre vágysz, akkor blogter vagy freeblog. A blogger-en is sok magyar van, csak nehezen találunk egymásra. Az utazós blogok között kezd valami kialakulni Ázsiában, de igazából sok kis közösség működik egymás mellett, úgy, hogy nem is tudunk egymásról.

Szóval, először döntsd el, hogy mi a célod a bloggal, azután válassz hozzá szolgáltatót. Szerintem...
Igen, akartam is mondani, hogy nehogy átalakuljunk itt blog.hu propaganda threaddé... A freeblog meg a blogter is jó. Ízlés kérdése. Ki kell próbálni mindet. Ingyen van.