Ki kit ismer a zeneiparban? Linktérképek flashben.

Ismerőseink ismerőseinél már csak a sztárokra vagyunk inkább kíváncsiak. Vagy sem. Mindenesetre miként a Gawker Stalker is egy valós igényt elégít ki, minden bizonnyal ez lesz a helyzet a TuneGlue-val is, mely a zenészek, zenekarok közti kapcsolati háló felfedésére hivatott szolgáltatás. (Akárcsak az iWiW térképe...)

Lehet összevetni a MusicMappel. Márha találunk bármi különbséget. Kicsit kattintgattunk a TuneGlue-ban:
Adblock

A Last.fm közösségi zeneszájt és az Amazon adataiból összegyurmázott mashupból egyelőre csak az interaktivitás és a változékonyság hiányzik. A TuneGlue amellett, hogy megmutatja nekünk a zeneipar szereplői közti vélt kapcsolatokat, arra is jó, hogy megnézzük, sőt megvásároljuk az adott zenekarok albumait (átdob az Amazon adott termékoldalára).

De ennél többre nemigen képes. Vagyis ez így, ebben a formában egy olyan szájt, amivel jellemzően egyszer játszunk, aztán elfelejtjük gyorsan. Nyilván lennének lehetőségek a visszacsábításra. Ha például a zenekarokkal kapcsolatos történéseket időrendben is megmutatnák nekünk. Vagy ha a felhasználók is valahogy beleszólhatnának a tartalom alakulásába, kiszínezésébe. De hogyan?

Az bizonyos, hogy az egyik fejlesztési irány lehetne, ha nem csak a zeneipart, de a showbiz minden bugyrát rátennék ilyen térképekre. Hátha úgy több, érdekesebb játéklehetőség adódna. Igazán nem szeretnénk ehelyen tanácsadó rovatot indítani, meg lehet hogy spanyolviasz, de kiváló lenne ha a blogokban található linkek alapján lehetne ilyen térképeket rajzolni. A blogrollokról, trackbackekről vagy épp a kommentekről már nem is beszélve.
Címkék: zene mashup last.fm amazon
2007.01.03. 18:08. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"...meg lehet hogy spanyolviasz, de kiváló lenne ha a blogokban található linkek alapján lehetne ilyen térképeket rajzolni. A blogrollokról, trackbackekről vagy épp a kommentekről már nem is beszélve."

Spanyolviasz bizony!!!
Alig pár napja írtam róla:
users.atw.hu/pairg/?p=207
hát ez a belinkolt post nem épp a flashtérképes mashupokról szól.
az idézett mondatban a spanyolviasz arra vonatkozott, hogy csinált-e már valaki blogokra, linkekre, kapcsolódó linkekre, trackbackekre ilyen flashes térképet. annak a szolgáltatásnak a linkjét küldjétek, ami csinált már ilyet.
Azért nem kell rögtön leharapni a fejem...
Nem csak térkép formájában (bár a szocháló kifejezés, és az iWiW-es utalás ezt is tartalmazza), de a post egy lehetséges blogrollos mashupról szól.

Egyébként én még nem hallottam ilyenről, és azért is született meg az a post.
Kipróbáltam, hogy van-e kapcsolat a Chemical brothers és a New Order között, de nem volt. Szőrszálhasogatás, de baszki ha két zenekar írt számokat együtt, akkor van közöttük kapcsolat és ismerik egymást. Másrészről, azon kívül, hogy ismerik egymást, semmi egyébb infót nem ad. Lófasz.