Leafletter: flashportfóliót, házilag

Előre bocsátom, hogy nem vagyok nagy rajongója a flash túláradó használatának. Persze azért vannak olyan területek, ahol szükség van rá. És szükség is lesz rá. Azt nem tudom, hogy a következő alkalmazás miért nem javascript-alapokon készült el. Nyilván azért, mert flashben jobbak a fejlesztők, na de nézzük is.

A Leafletter alapötlete, hogy a magunkat bemutató miniweboldalt azért érdemes beágyazható flashben elkészíteni, mert így blogunkra, közösségépítő szájtunk profiloldalára, meg egy rakat más helyre is feltölthetjük.

A már idén indult kezdeményezés ad nekünk egy komplett webes tutorialt, howto-t. Bár elsőre gyerekjátéknak tűnik az ilyen flashalapú "miniweboldal" elkészítése, azért - legalábbis nekünk - hosszú percekbe telt mire ráéreztünk az ízére.



Próbálgatni mindenképpen érdemes. Ajánlott mindenekelőtt megnézni a demót, és aztán egyszerűbb projektekkel nekirugaszkodni. Képeket, linkeket, szövegeket vihetünk fel benne. Klassz kis flashes portfóliókat készíthetünk a segítségével.

Ha egy picivel egyszerűbb lenne az egész, eseteg lenne hozzá egy okosabb wizard, vagy egy picit átláthatóbb navigációs rendszer, akkor minden bizonnyal hamar sikeres lehetne a  Leafletter. Persze jelenlegi formájában is van esélye a népszerűségre.
Címkék: flash
2007.01.15. 12:27. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Régen használtam egy flash alapú webszerkesztőt, nagyon szép volt meg egyszerű. Meg is csináltam egy szép weboldalt az egyik együttesemnek, de kb fél év múlva fizetős lett az egész. Szóval törölték.
Hát, én kimondottan utálom a flashsel telecseszett oldalakat...

nabazdmeg... 2007.01.16. 09:00:13

Miért jó az ha a google alig látja az oldaladat?
Nem értem, hogy nagy cégek mi a fasznak csináltatnak maguknak flashes oldalakat.