Lekapcsolták az IsoHuntot, de

Állítólag az MPAA-val folyó peres ügyük (persze hogy szerzői jog meg izé) miatt tette elérhetetlenné az IsoHuntot a szájt internetszolgáltatója. (Igencsak népszerű torrentszájtról beszélük ugye.) Az oldalon azt ígérik az IsoHunt fenntartói, hogy holnap újraindulnak.
Users have been contacting isoHunt's administrators to suggest that they move their servers offshore to avoid a similar fate. Citing their "philosophy as a search engine and aggregator," the admins say in a message currently displayed on the site that they have no plans to head for pirate-friendly waters like Sweden or Sealand. (ars technica)
Az amerikai internetszolgáltató egyébként mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül kapcsolta le a szájtot. Azóta áttették a cuccot egy kanadai szolgáltatóhoz. Ott folytatják.

Mikor lesz már ennek vége?
Címkék: torrent
2007.01.18. 01:05. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem sajnos jogaszismerosok azt josoljak, nem mostanaban:/ De mar gondolkoznak a megoldason, mert annyira mindenki eljutott mar, hogy ez igy nem megy...

Kerdes persze, mi lesz ebbol, de mar eleg sokan es jo helyeken gondolkoznak rajt, remeljuk a legjobbakat.
a Google-on is lehet torrenteket keresni. ennyi erővel lekapcsolhatnák azt is.
Aadaam: az ember mar csak ilyen ha tiltjak, akkor csakazert is, ezt a sok huza-vonat amit a P2P filecserelokkel es a websiteok, DC, stb. ellen muvelnek vicc, *nem fogjak tudni megszuntetni* mindig lesz valaki aki folytatja, ha ezt az idot a legalizacios megoldasra forditottak volna mar reg X$-ert lehetne szamokat venni es mindenki magasrol pottyantana a dl warezolasra...

molcsa: az igazan vicces lenne :)
nameg a pirate bay-re is hogy lecsapott a svéd rendőrség - azóta is működik :-)
Megint naiv vagyok: hogy lehetne "legalizacios megoldást" találani, ha ugyanazt megszerezhetik az emberek két forrásból: az egyikért fizetni kellene (akármilyen keveset is), a másik ingyen van. Mert mindig lesz, aki "feltöri-megosztja-kiteszi".
Így elég nehéz rávenni embereket, hogy pénzt adjanak a filmekért-zenékért. Pedig nyilván az lenne a fair.
pedig tok egyszeru: offline dvdkolcsonzoben mar havi 2 rugoer annyi filmet nezel meg, amennyit elbirsz. nem olyan nehez ezt attenni ma mar netre sem. tegyenek ki mindent online, aztan aki nezni akarja, az fizet havi ketrugot vagy streamenkent 200 hufot, egyremegy. fair use. a dvdpiac is fellendult, most h minden ezer forint. sajnos a studiok meg mindig a klasszikus tulajdonjogfosztas-visszaarusitas elven mukodnek: arstechnica.com/news.ars/post/20070115-8616.html
jackyll:
Van már ilyesmi, csak mindig sikerült úgy megcsinálni az online tékákat, hogy ne legyenek igazán használhatók. Itthon a T-nek hozott össze olyan tékát, ami csak Windows-zal hajlandó működni.(Legalább WMP 9 kéne neki DRM támogatással). Az usában a múlt héten bemutatott Netflixes streaminges dolog pedig csak IE-vel működik együtt:
blog.wired.com/monkeybites/2007/01/netflix_debuts_.html
Én igazából nem vagyok nagy warezos, de nekem is jobban megéri letölteni, mint megvenni; márcsak abból a szempontból is, hogy elég egzotikus dolgokat tudok ott beszerezni, amit Mo-n esély sincs megkapni; Amazonról pedig egyenlőre nem szívesen vásárolok...
"they have no plans to head for pirate-friendly waters like Sweden or Sealand"
Azért ez is mutat bizonyos tendenciákat (A Sealandet én is támogatom, érdekes jogi helyzetet teremtene :))
Mindenkinek jobban megéri ingyen. Különben sincs ingyen, mert fizeted a netet, villanyszámlát, üres DVD-t/DC-t...stb :D
Javithatattlan próbálkozók..
És nem tudná valaki megírni, hogy mi annak a bizonyos kanadai oldalnak a címe?
Nem lesz vége, mitől lenne? Az emberek szépen átköltöznek majd a szerver nélküli hálózatokra, aztán meg anonymous P2P-re, a fejlesztők meg talán freenetre (ahogy a Winny-nél történt). Egypár évtizedbe biztos beletelik, mire a jelenlegi szerzői jogi paradigma összeomlik.

A dologban az a vicces, hogy a jogvédők tulajdonképpen komoly szolgálatot tesznek ezzel az embereknek, mert egyrészt rákényszerítik a fájlcserélőket arra, hogy folyamatosan fejlődjenek és befoltozzák a gyenge pontjaikat, másrészt átkergetik az embereket a fejlettebb hálózatokra. Magyarországon pl. a többség DC-t használ, ami az eMule és a Bittorrent korában egyszerűen abszurd; és maguktól nem mennének át rájuk a network effect miatt, hiába fejlettebbek. De a ProArt egyre jobban rászáll a hubokra, úgyhogy hamarosan kénytelenek lesznek. A Kazaa/eDonkey váltás is hasonlóan történt.
A szemlélettel van a probléma: az ASVA például nem tudja szerintem megérteni a hálózati adatovábbítás valódi lényegét, neki konkrét és kézzelfogható ellenség kell. Kazetta (másolás)-> CD -> DC Hub. A Bittorrent esetén pedig a siteokat támadják, pedig azok jogilag tényleg nem tesznek semmi illegálisat.
Tgr: "a jogvédők tulajdonképpen komoly szolgálatot tesznek ezzel az embereknek, mert egyrészt rákényszerítik a fájlcserélőket arra, hogy folyamatosan fejlődjenek és befoltozzák a gyenge pontjaikat" Hacker logika. :)