CIA a Facebookon

Oké, tehát az iWiW nem maga az NBH, de vajon a Facebook maga a CIA-e? Nem, nyilván nem, ugyanakkor a Wired érdekes cikket írt arról, hogy hogyan szervezi be az embereket a CIA a közösségépítő szájt oldalain. A titkosszolgálat nem csakhogy jelen van a Facebookban, de kinyomott egy toborzási videót is a YouTube-ra:

Nem olyan régen olvastam cikkeket arról (a forrást sajna már nem lelem), hogy a titkosszolgálatoknak éppen az a gyengesége, hogy nem tudják kiértékelni (kapacitás és módszer hiányában) a közösségi szájtokon felgyülemlő információkat. Pedig a terrorelhárításban (meg nyilván sok minden másban is) nagy segítségükre lenne.

Oké, ez nem feltétlenül jelent rosszat. Mármint nyilván úgy képzelünk el egy titkosszolgálatot, hogy az akkor is megtudja amit akar, ha nem írjuk ki a MySpace-re vagy a Facebookra.

Amúgy pedig érthető, hogy a különböző magán- és kormányzati cégek egyre szívesebben keresgélnek leendő munkatársat ezeken a szájtokon. A LinkedIn például kifejezetten erre épít. Az más kérdés, hogy továbbra is igaz a sablonos Google-közmondás: az információ jóra és rosszra is felhasználható. Blabla.
Címkék: social network facebook
2007.01.24. 20:39. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.