Májszpészesedik a Barátikör.com

A magyar verzióval is rendelkező közösségépítő szájt új szkinekkel frissített. Ennél fontosabb fejlemény, hogy hamarosan "külső profilokkal" és kifejezetten a zenekarok webes megjelenését támogató profiloldalakkal bővül a Barátikör.com.

Én érzek egy kis ellentmondást a név (Barátikör) és a zenekarok profiloldalainak támogatása között. Baráti köröm a kedvenc zenekarom?



A zenekarok profiloldalain lehet szavazni a feltöltött dalokra, persze megjelennek a rajongók profiljai is, megtudhatjuk, hogy a zenekar tagjai kicsodák, valamint - nyilván a tagelés alapján - azt is megmutatják nekünk, hogy milyen hasonló zenét játszó zenekar van még fent a Barátikör.com-on. A lényeg persze a zenehallgatás. (A fenti képen látható a kecses lejátszó.)

Egyébként ez a májszpészes irány lehet sikeres. Főként idehaza, ahol egyszerűen lehetetlen egy átfogó és jól összeszedett magyar zenei adatbázist találni a weben. A hazai online zenevásárlási ugart meg most nem is említeném. Szóval a Barátikör.com most megpróbálja a magyar zenét felvinni a webre. Nyilván lesznek követői.

Ja, hogy a magyar zenekarok már fent vannak, csak épp a MySpace-en? Persze, mert mindenki más is ott van. Zenekarokhoz közel álló forrásaink szerint ez egyébként marketingelésre és koncertszervezésre, valamint zenészkollégákkal való ismerkedésre sem utolsó. Mármint a MySpace.
Ezt kéne valahogy itthon is elérni. Valakinek.
Címkék: zene social network baratikor.com
2007.02.22. 14:08. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én erről a barátikör pont akármiről eddig sehol máshol nem olvastam csak itt a webisztánon. sem egy meghívó nem jött onnan még sem rakás spam kamu felhívás mint a myviptől szokott rendszeresen, hogy lépjek be mert üzenetem érkezett vagy myvip marika vagy kicsoda írt nekem valami förtelmes érdektelen baromságot. ez alapján feltételezem, hogy a kutya nem jár a barátikörbe :)
itt van a magyar myspace, www.ismizz.net

ez pedig az én profilom :D
www.ismizz.net/Feriboy
Ha lehetett volna, most Grétsy néven lépek be kommentelni.

Az lehet, hogy fáj egy szó az embernek? Mindenesetre nekem az "ismizz" fáj, meg nem is értem, hogy mért nem lehetett volna mondjuk ismerkedj.net? ÉN volnék túlzottan konzervatív? Nem hiszem.

De beismiziem: magyarmájszépsz kell.
Lakótársamnak van zenekara, azt be lehet jelölni barátként :) De ilyen szempontok már rég nem számítanak, iwiw is tele van nem ember felhasználókkal.
Imi: rosszul feltételezed :) Spam azért nem jött, mert mi nem küldünk, meghívó, pedig azért, mert a barátaid valszeg nem iratkoztak fel.
mi ertelme van magyar myspace-t csinalni zenekaroknak, hamar ugyis mindenki fentvan a myspace-en?
Én sokkal inkább arra lennék kíváncsi, hogy a baratikor.com kötött-e az ilyen szolgáltatás indításához szükséges megállapodást a közös jogkezelőkkel, lsd.: Artisjus, EJI - Mahasz