Web2.2 Symposium: Microsoft jövőkép

13.15–13.45 Web kontra PC: elmosódó határok - Kerese István (Microsoft Magyarország)

A Microsoft embere azokról a technológiákról beszélt, melyeket mostanában kezdett el egyre vehemensebben adoptálni a cég. Különbséget tett differenciált (blogok) és integrált (wikik) tartalmak között. A jövőt a Microsoftnál alapvetően három dologban látják:
  • technológiai trendek követése
  • konvergáló eszközök
  • új megjelenítési technológiák

Kerese a Microsoft által adoptált technológiák közül kiemelte a feedalapú tartalomszolgáltatást (live.com), az asp.net ajax rendszert (a keretrendszer segítségével kliensszoftver-jellegű funkcionalitást lehet vinni weblapokra.) És harmadik, titkos fegyverként a WPF-t (Windows Presentation Foundation) említette.

Az előadásból kiderült, hogy nagyon hisznek a gadgetekben. Például van már Vista alatt iwiwes és freemailes asztali kütyü is. Ezt meglepődve hallottuk, mert a T-Online finoman szólva nem reklámozta agyon ezt a fejlesztést. Na mindegy. Legalább a Microsoft elmondta.

Értékelés: Kerek és szimpatikus előadás volt. Kerek azért, mert világosan és érthetően fogalmazott a láthatóan profi előadó. Szimpatikus pedig azért, mert szándékosan nem Vista-reklám akart lenni az előadás, sőt, pozitív példaként még az Apple-t is megemlítette. Kifejezetten a technológiákra koncentrált, vagyis egyedüli előadóként értette meg, hogy egy ilyen konferencián mi is a lényeg.
Címkék: web2.2
2007.02.28. 19:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kifelejtetted az aranyköpést, amit majd minden egyéb, a konferenciával foglalkozó blogon is lehet olvasni: az előadó szerint a live.com egy mash up (így, szóközzel).
Az nem volt a jövőképbe, hogy normális böngészőt mikor fognak tudni ennyi pénzből fejleszteni? Nem lehet nagy dolog, a firefoxnak sikerült...
én tök szimpatizálok a microsofttal meg minden, de engem ez az előadás nagyon felhúzott, a reuters áthúzott címlapja, mint "nem elég izgi", és követendő példának egy rakás csilivili szar, hát, boo.com.
"A Microsoft embere azokról a technológiákról beszélt, melyeket mostanában kezdett el egyre vehemensebben adoptálni a cég."

"trendek követése"

Náluk általában a techek adoptálása és trendek követése kimerül a lopásban, 5 éves lemaradással.
Szánalmas egy gagyi cég, egy korrekt, minőségi, aktuális terméket nem tudnak letenni az asztalra, pláne saját kútfőből.

De a legszánalmasabb, hogy a lassan már ősréginek számító, alap webes pozicionálási szabványkövetést (CSS) és kezelést sem képesek megvalósítani. Már rég minden böngésző szabványosan és egységesen jeleníti meg a CSS-t, míg a f*s Internet Explorer képtelen erre és külön kell miatta kódolni, hogy végre azt mutassa, amit kell!

Szánalmas!

Ki volt az az idióta, aki a Mikrofost meghívta erre és minek?
Aranyosak, hogy hisznek a gadgetekben, hiszen az Apple-nek is bejött (?) csak ôk még widgetnek hívják. Wikipédia? freemail? Apáááám!
Édzseksz! Édzseksz! De szerencsére a háttérben egy pompás fraktál! És nézd, apa, kicseréltem a kipufogót máshogyan kerek végűre!

Imho szánalmas termékbemutató volt. A Microsoft webkettessége kimerül a webkettő néhány technológiai elemének silány megvalósításában. Részben máshol sikerre vitt dolgokat próbálnak távolról lemaradva követni, ugyanakkor meg persze bizonyos dolgokban az úttörő szerepében próbálnak villogni, de a webkettő sajnos nem követi őket, milyen kár, és mennyire meglepő. WPF! LOL!