Miért kellene a Google-nak is saját mobilkészülék?

Hogyan tudjuk rávenni a felhasználót arra, hogy minden korábbinál többet használjon webes alkalmazásokat? Adjunk a kezébe mobil eszközöket: BlackBerryt, notebookot, okostelefont.

A fenti gondolatmenet igazságtartalmát igazolja az Apple iPhone-jának megjelenése. De ide tartozik az a tény is, hogy ismét elkezdődött a pletykálódás: lesz Google Phone is...

Állítólag a Samsunggal szövetkeznek titkon, s az utóbbi idők felvásárlásai is azt sejtetik, hogy a Google tervez valamit mobil fronton. (Kisebb mobilszoftver cégeket vettek, ja, meg a témát vágó szakembereket.)

Mindjárt két szempontból is érdekes, ha igaznak bizonyul a híresztelés. Egyrészt az Apple és a Google valamennyire azért kezd közeledni egymáshoz. A Google vezetője az Apple igazgatótanácsának tagja, ráadásul a Yahoo mellett a Google is beletette a maga alkalmazását az iPhone-ba. Másrészről a Google nyomul a Skype-pal is. Azzal a Skype-pal mely már piacra dobott VoIP-alapú mobilkészüléket.

Jó, a pletyka valszeg nem igaz. Mármint az igaz, hogy a Google és a Samsung nemrégiben intenzíven elkezdett dolgozni azon, hogy egyes Samsung-készülékekben optimalizáltan jelenjenek meg a Google szolgáltatásai (Maps, Search, Gmail, stb), és ennél többre nem is lehet szüksége a Google-nak.

A tény azonban, hogy egy Google Phone megjelenése ekkora érdeklődést tud kiváltani, jól mutatja, hogy idén minden nagy és komoly technológiai cég megkísérli minden erejét összeszedve beerőszakolni magát a zsebünkbe. Pontosabban a zsebünkben vagy a táskánkban található hordozható eszközre. Sok szerencsét hozzá.

Valamennyire kapcsolódó téma:
Címkék: google mobil apple
2007.03.06. 11:36. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a Google nyomul a Skype-al? ez valahogy kimaradt nálam (a Fon támogatását leszámítva). Pár hete arról volt néhány külföldi pletyka, hogy a Google is nekifekszik a VoIP biznyicnek komolyabban, nagysága miatt valószínűleg eredményesen tudna tárgyalni a szolgáltatókkal a végződtetési díjakról + a mobil VoIP is a közeljövőben trend lesz, ehez passzolna a mobilos vonal meg a WiFi-s érdeklődésük. Egyébként nemcsak Skype hanem SIP protokol alapú készülékek is vannak már a piacon egy ideje, mind önálló WiFi-s telefonként, mind GSM-el egybeépítve dual phone-ként. A Skype jelenleg előnyt élvez a felhasználószámával, de a SIP nyíltsága, és nagyobb hw/sw támogatottsága még igencsak betehet neki idővel.

Arról volt cikk itthon is, hogy a mobilos keresők piacán is harc várható, a konkurensek meg akarják szorítani a G-t.
Igen bizony, a hang-a-hálón avagy VoIP trend egyik legújabb kis csodája a mobil telefonra ingyen letölthető fring applikáció a www.fring.com honlapjáról, amely teljes mértékben P2P, egy VoIP alkalmazás mobil telefonra, avagy mVoIP, ingyen hívható más fringet használó mobil, és a Skype, Google Talk és MSN Messenger teljes partnerlistája, chat is lehetséges, látható, hogy ki van közülük online. Könnyen installálható kis program, egyszerű használni, kell hozzá egy 3G mobil (Nokia esetleg egyes Sony-k) és internet kapcsolat (GPRS, 3G, vagy akár valahol egy kis WiFi) és egy internetes adatcsomag sem árt.
Már sok szaklap veri a tamtamot fring ügyben. Ha érdekel mondhatok róla többet, és van egy két jó kis link is a tarsolyomban. Mutatóba:
www.voipmonitor.net/2007/02/12/Real+Mobile+VoIP+Application+For+Nokia+S60+3rd+Edition.aspx
illetve magyarázatképpen:
www.fring.com/blog/?p=24
www.youtube.com/watch?v=aPPrKUKkc8Q


igen, ez már az n+1. mobil VoIP alkalmazás, van már jónéhány

Juditka a mobilmano 2007.03.09. 18:28:21

Tudtommal ez az egyetlen olyan mVoIP alkalmazás Symbianos mobiltelefonokra, amelynél a hívás kezdetétől és a fogadás egész folyamata peer-to-peer, avagy end-to-end...
ráadásul a szabadon roamingol a rendelkezésre álló hálózatok között. Felettéb tetszik, hogy folyamatosan látom, ki épp hol van online. Mármint, hogy a Skype-on, MSN-n vagy a Google Talk-on. Az általad ismertek is ingyenesek mobilon???