Két magyar közösségi szájt

Az it2it.hu magyar marketplace szájtot elsősorban azért lesz érdemes figyelni, mert látható, hogy a LinkedInnek is sikere van, úgyhogy miért ne lenne egy olyan magyar szájtnak, mely az IT-iparban dolgozó embereket akarja kicsit jobban összefogni. Nem csak álláskeresésre használható az oldal, hanem kapcsolatépítésre is. Amúgy talán épp az IT-szektor az, ahol a leggyorsabban terjed a LinkedIn is. Arról nem beszélve, hogy ebben a szakmában viszonylag sokan beszélnek angolul, és viszonylag sokan szeretnének külföldön is próbálkozni munkát keresni. Mindennek ellenére és mindezekkel együtt is érdekes próbálkozás. Haladunk a specifikus közösségi oldalak felé.

És erre példa a napokban elindult új magyar videómegosztó is. Akik azon szoktak károgni, hogy a magyarok csak klónozni tudnak, azoknak most homok kerülhet az elméleti gépezetébe. A Daazo budapesti filmszakosok ötlete. A szájt kifejezetten a honi és külföldi kisfilmes termést szeretné bemutatni. Hogy ne csak a Duna tévé éjféli műsorsávjában, valamint sosem hallott helyi érdekű filmfesztiválokon pörögjenek le a kisfilmek. Vagyis a viccceskedő-meztelen nős-gusztustalankodós-webcames észosztós YouTube-vonallal tökéletesen szembe menve a Daazo a minőségi kisfilmes tartalmaknak szeretne gyűjtőhelyévé válni. Hajrá, szurkolunk. Jöhetne egy magyar reklámfilmes oldal is lassan.
Címkék: videómegosztók social network álláskeresők
2007.03.09. 13:16. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kár, hogy a Dazoo-nak nincs magyar nyelvű változata. Viszont jó ötlet, hogy egy olyan műfajt választottak, amiben a magyarok jó eredményeket érnek el.

devizakozep 2007.03.10. 00:06:59

hatize. azert a filmszakosok nagsagrenddel jobban jartak volna, ha beintegralodank egy akarmilyen youtube klon (v nemklon ala) ezzel pl emelve annak szinvonalat, s egyuttal nezettseget biztositva sajat filmjeiknek.

mert igy ugyanazt a hatast erik el mint a dunatv ejfeli savjaban. minosegi. franko. es a kutya sem nezi.

persze ne nekem legyen igazam de valszleg lesz. amugy nagyszeru minosegu az flv. kivancsi lennek mennyire birnak savval ha raszabadulna egy nagyobb tomeg az oldalra.

a reklamfilmesoldalmegjegyzest fentiekbol kifolyolag meg meg sem hallom :-))
"Kár, hogy a Dazoo-nak nincs magyar nyelvű változata."

Hát, az angol is hagy némi kívánnivalót...

devzakozep: nem tom, ha elegen járnak az elte/pécs/szegedi film szak oldalán, talán még lesz is belőle vmi - mert kisfilmekből úgysem lehet pénzt csinálni (a daazon ugye lemondasz a szerzői jogról és mindenről, ami azzal jár), ez meg kb. ingyen reklám saját magadnak.