Celeb2.0: Evan Williams

Evan Williams a mélységekben és a magasságokban is jár mostanában. Ő az az ember, aki anno a Blogger.com-ot alapította Meg Hourihannel.

A blogolás ős-hőskorában kezdték, és szerencséjükre a Blogger nagyon bejött. Azóta is mindent visz. A legnépszerűbb blogszolgáltatás a nyugati világban.

Majd miután eladták a Google-nak jó pénzért a Bloggert, s új startupba kezdett Williams. Ez volt az Odeo podcasting szolgáltatás.

Az Odeónak azonban nem sikerült áttörést elérnie (annak ellenére, hogy...), így nemrégiben Williams elkezdte árulni a szolgáltatást. Amúgy cége nekilátott egy újabb startupnak, és ez a Twitter, ami az elmúlt hetekben extrém népszerűségre tett szert, oly annyira, hogy a napokban be is halt a szerverük.



A Twitter valahol a blogolás és a csetelés közt van félúton. Mondjuk úgy, hogy a gyors, sms-szerű postolást támogatja. A Twitterben a kérdés mindig ugyanaz: mit csinálsz éppen most? Egymondatos pillanatképeket írnak a felhasználók (pl. "eszik a macskám", "újraindítottam a gépet", "megvettem a Google-t"), terjengős postok helyett. És persze ez az egyszerűsített formátum már a mobillal is jobban összepárosítható. Az ember nem szívesen írna sms-szerűen meg egy postot a telefonján. Na de azt szívesen közli ismerőseivel, hogy éppen most mit csinál. (Hahó, postot írok a Twitterről. Itt.)

A Twitter addiktív.

Szóval Evheadnek, úgy tűnik, másodjára is összejön az amerikai álom. A blogoláshoz ért. A poscasting meg sose létezett.
Címkék: bloggerek blogszolg celeb2.0 twitter
2007.03.11. 14:01. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdekes, de nekem erről az Index egyik népszerű topic-ja jut eszembe...

Mit csinálsz most?
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9108288&la=65190153