A hírtévék a Justin.tv és a Twitter nyomában

Úgy lett, ahogy mondtuk. Először a Twitteren lesz téma valami, utána a blogokon, majd a vezető progresszívabb napilapokban, és legvégül a tévében.

Akik nézik a Justin.tv-t, azok tudják, hogy magyar idő szerint tegnap este kint volt nála a CBS5 televízió, hogy interjút készítsenek vele.

Az interjú itt nézhető meg. Van magyar vonatkozása is: Justin azt mondja, hogy Magyarországról is kap leveleket. Wow. Ki volt az?

(Ma egy újabb tévéinterjúja lesz, valamint elmegy mobilt vásárolni.) Közben Angelday is addiktolódott.

A másik, amiről szintén Twitteren lehetett először értesülni, hogy Bob Scoble-nél is tévéstáb volt kint, és a Twitterről csináltak riportot. Scoble kérte is a twitterezőket, hogy köszöntsék a tévénzőket, ugyanis épp az ő Twitter-oldalát vették kamerával. (Nyilván vágóképnek. Majd meglátjuk.)
Mindkét esemény újszerű és érdekes élmény volt. Az első kapcsán végre megnézhettem, hogy egy amerikai tévéstáb hogyan készít interjút, hiszen Justin fejkameráján keresztül az egész világ láthatta.

A másik interjú pedig legalább ilyen érdekes volt. Az interjúalany kvázi lecseteli a világgal, hogy épp mi történik vele, miközben egy tévériporter faggatja.
We, the media.
Címkék: blogok videó bloggerek blogszolg twitter justin.tv
2007.03.27. 09:50. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a justin.tv mögötti technológiára lennék kíváncsi...

az arc egyedül mászkál és van valami 3G a fején permanens netkapcsolattal? mást így nem is nagyon tudok elképzelni ami ekkora szabadságot tenne lehetővé...
meg a már emlegetett jogi kérdések az utcai kamerázása kapcsán
mind a twitter mind a j.tv szerencsétlenkedés, kb story magazin szintű unaloműzés. valóvilla a fején.
Nem vágom én ezt a twittert nagyon. Rövidesen még egy csiripelő, ugráló, percenként updatelő hülyeség lesz az asztalon az 500 blogot követő feed reader, a gmail notifier, az akárhány messenger és még mittoménmi mellett. Hol is vannak a releváns, esetleg egy hónap múlva is felhasználható, hasznos és érdekes információk? Mer az, hogy Kovács 13 Béla felkelt és megitta a kávét, majd írt egy posztot arról hogy mit látott a moziban tegnap este, nagyon nem az.

Ahogy Bruce Sterling mondta nemrég : Twitter sucks, podcasts suck, blogs suck.

Nem jó ez ami most van.
még mindig nem kötelező használni/nézni ezeket a cuccokat. akinek nem tetszik, annak egyszerű dolga van: nem használja, nem nézi. ilyen egyszerű világban élünk.
nekem mindig sikerül akkor rákattintanom, amikor alszik. :P
Azt írja a weboldalán, hogy élete végéig rajra lesz a kamera, azért erre kíváncsi leszek. Meg arra, hogy ki lesz kiváncsi rá egy év múlva...
hatszerintem:
microblog:blog=chat:forum

mindket esetben tiszta haszon a szetvalasztas: megtisztija a tartalmasabb postokat a lenyegtelen csetes dolgoktol.
twitter letezo rest tolt ki.
hírbehozó: ebben tökéletesen igazad van, de akit egy cseppet sem érdekel a twitter, és hogy mi zajlik ott, azt lassan a webisztán sem fogja - legalábbis ez volt az első gondolatom, amikor megláttam a legutolsó postodat.
mivel téged berántott ez a vonal, tulajdonképpen jól is van így, mármint hogy itt is azzal foglalkozol, ami leköt, csak egy megjegyzés volt.
a microblog miben más a chatnél?
nem sokban. talán csak annyiban, h nem kell feltétlenül valakinek írnod amit írsz. tehát mint egy blogban: írod bele a vakvilágba, amit bárki olvashat.
str: nem szeretnék még egyszer belemenni abba, hogy vajon miért olvas valaki olyan postokat amiket nem szeret. talán csak nem azért, h aztán bekommentezhesse büszkén h őt ez nem érdekli? ez egy blog. az jelenik meg benne, ami. aki valami földöntúli okból utálja azt sokezer eddigiből azt a 4-5 twitter postot, ami megjelent, és nem képes nem elolvasni őket, azzal nehéz mit kezdeni. mondom, én pl úgy csinálom, h csak azt olvasom, ami érdekel. és ez egy elég jó módszer arra, h azt olvassam, ami érdekel. ha érted. :)