The Art of the Start

Kelt ajánlotta a figyelmembe, és az egyik gondolatilag legfrissebb és leglényegretörőbb videó Guy Kawasakitól. A téma: milyen filozófiát kövessenek az induló vállalkozások. Negyven perc, de megéri annak, akit érdekel a téma.



Jegyzeteltem:
A legjobb módja a startup indításának, ha valóban meg akarjuk változtatni a világot az ötletünkkel. Ennek kell lenni az elsőnek, s nem a pénzkeresési vágynak. Ha van értelme csinálni, az hozza majd a pénzt.

Legyen mantrája a cégnek. Egymondatos cél, amit minden dolgozó magáénak érezhet, megjegyezhető és érthető, egyszerű. Vagyis egy belsősöknek szánt egymondatos kiáltvány.

Üzleti modell: egyszerűek és pontosak legyünk. Etéren mindenképpen a nőkre hallgassunk, mert a férfiak célja mindig az, hogy lenyomják, kinyírják a rivális cégeket. És ez a hozzáállás sokszor káros.

Cégműködés: másként gondolkodni mint a riválisok, állásfoglalásra késztetni az embereket a termékkel,  azonos lelkületű embereket találni a cégnél.

Milestone szükségessége: kell, hogy fel tudjon mutatni egy induló vállalkozás olyan részeredményeket, melyeket hangosan ki lehet mondani, eredményként lehet elkönyvelni.

Legfőképpen és mindenekelőtt pedig óvakodjunk a bozoktól! A lefitymáló, pesszimista, demotivált embereken nézzünk át. Még akkor is, ha nagyon "szakértők". A kishitűség és a gyávaság sosem eredményez jó szolgáltatást és pénzt sem hoz. Röhögjük ki őket. Ők azok, akik azt mondják, mindenen túl vannak, mindent láttak már, és nem érdemes belefogni semmibe. A startupok és a sikerek gyilkosai.

Az előadás prezentációja innen tölthető pdf-ben.
Címkék: videó filozomatika startup
2007.03.28. 21:24. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olvastam az Art of the Start című könyvét. Nagyon hasznos, mindenkinek ajánlom.
Köszi az ízelítőt. Enélkül tuti nem néztem volna bele.
Ezekután én is elolvasom a könyvét. Köszi a postot, kellemes 40 perc volt!
"az egyik legfrissebb és leglényegretörőbb videó"

Legfrissebb? Tavaly nyari :)
A legfrissebb itt természetesen nem a "legújabb", hanem "agyban a legfrissebb" értelemben értendő.
hatalmas figura, kiraly prezentacio