Legyél te is Justin! Közvetítsd az életed élőben!

2007 márciusára eleve két dolog miatt fogunk emlékezi: 1. berobbant a Twitter. 2. Elindult a Justin.tv. Nos, utóbbi kapcsán néhány hete azt írtuk, hogy ezzel vége a valóságshow-k világának, hiszen az amerikai csávó éjjel-nappal élőben közvetíti életét a weben a fejére szerelt webkamera segítségével.

Ha nincs semmi dolgod, csak átkattintasz a Justin.tv-re, és nézed, hogy hogy éli egy kaliforniai fiatal a mindennapjait.

Az első mondatban nem véletlenül említettük együtt a Twittert és a Justin.tv-t. Mindkét szolgáltatás arra jó, hogy bárhonnan gyorsan és egyszerűen tudassák az emberek a világgal, hogy mit csinálnak éppen most.

Bár azt gondolhatnánk, hogy ez a fejkamerás élő közvetítés borzasztóan technológiaigényes és költséges vállalkozás, néhány napja azt is tudjuk, hogy gyakorlatilag mindenki számára megvalósítható és kifizethető.
    Mi kell ahhoz, hogy te is élőben közvetítsd az életed?

    1. egy akármilyen webkamera
    2. egy olyan sapka, amire rá tudod szerelni
    3. egy hátizsák és egy laptop (a laptopon kapcsold ki a hibernálás funkciót)
    4. nagy adatátvitelre alkalmas mobilkapcsolat (pl. hsdpa)
    5. és irány regisztrálni a Ustreamre, ingyenes
A szolgáltatás, ahol ilyen 24/7 videostreameket csinálhatunk magunknak, a Ustream.tv. Nem sokan foglalkoztak volna ezzel a szolgáltatással még hetekig, ha Bob Scoble (a Twitter legnépszerűbb tagja) nem kezdi el a másik Twitter-celebbel, Chris Pirillóval együtt használni ezt a cuccot.

Scoble tegnap jelentette be a Twitteren, hogy elindítja ő is élő webcastját, úgyhogy aki követni akarja, hogy mit csinál éppen most a világ egyik legnépszerűbb bloggere, az kattintson ide. (Az időeltolódás miatt érdemes inkább délután és este nézni.)



Chris Pirillo életébe meg itt lehet belesni. (Szintén nyugati part...)

Még egy párhuzam. Most vasárnap kezdődött a Web2.0Expo. Scoble ott fog járkálni a fején kamerával. Érdekes lesz követni. A Twitter meg ugye egy másik népszerű konferencián, a márciusi SXSW-n robbant be.

Talán a Ustream lesz a negyedév harmadik sikersztorija.
Címkék: bloggerek videómegosztók twitter justin.tv
2007.04.15. 10:07. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Justin hogy oldja meg, hogy ne merüljön le a laptop? 2 óránként bedugja valahova?
egyébként az ötlet kurvanagy, lehet, hogy ez kell a CM-közvetítésünkhöz! :)
(eltekintve attól, hogy akármilyen webkamerával azért nem érdemes belevágni.)
nemigazán tok rájönni hogy kell live stream-et létrehozni... :o
hh said: hogy gyakorlatilag mindenki számára megvalósítható és kifizethető.

persze, ha apucié egy mobilszolgáltató.

Zsolti: live streamet meg vagy ffserver-rel vagy vlc-vel ( www.videolan.org/vlc/ ) lehet tolni. Ez rtsp, mms, udp/rtp protokolt is tud, timeshift-tel. Ez a flv már bajosabb, de szvsz ffserver kódol on the fly. Otthoni mindennapjainkat egy wlan ip kamerável a legegyszerűbb, fejedre hegeszted egy aksival, és megy. vlcvel multkor a tunerkártyát toltam ki, de akár dvdt is ki lehet.

lipilee: ja, ezek az óccsók éjjel nem sokat érnek, tiszta zaj a képe. de ipcamből is drága kell, ha éjjel, illetve kevés fénynél is jól akarsz látni.
cadmagician: való igaz, szart se érnek az óccók. egyrészt nem tudod a fejedre ragasztani (vannak ilyennel tapasztalataim), shock resistance nulla, képstabilizátor nulla, tehát az eredmény egy élvezhetetlen valami lesz.
legyszives szedd ki ezt a beillesztett videot, vagy legalabb a more tag utan rakd be, mert igy ha megnyitom a webisztant, kapasbol elkezd dumalni.