Közösségi szájt tüsszögőknek és köhögőknek

Pontosabban a Who Is Sick arról szól, hogy a netezők ikszeljék be a térképen, hogy hol tartózkodnak és milyen tüneteket produkálnak. Kiváló hasonló térképet lehetne csinálni mondjuk influenzajárvány vagy allergiacunami idejére Magyarországon is.



Persze a betegség az egyik legérzékenyebb adat, de ha a térkép nem utcaszintű részletességű, és személyes adatot nem kell megadni, akkor mindenki biztonságban maradna. Az influenza terjedését pedig érdekes lenne látni. Mint ahogy azt is, hogy hol mennyi az allergiás beteg. És milyen tünetegyüttesek jelentkeznek adott területeken.

(Tovább? Egészség2.0-ról még a MedIQ blogon.)
Címkék: mashup térképalkalmazások egészség
2007.04.19. 12:22. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

király, akkor körbeért. Barabási pl. azzal is szokta indokolni a hálózatkutatás fontosságát, hogy milyen jól lehet segítségével a fertőző betegségek terjedését vizsgálni, ráadásul pont olyan mintázatokat mutatnak, mint ahogy a (pl. webes) hálózatokban terjednek a dolgok. vagy ahogy maguk a hálózatok szoktak létrejönni (wiw, blogoszféra, stb). ez meg aztán jól web is, meg betegségek is.. jó kis metázást lehetne csapni maga a szolgáltatás és a betegségek terjedésének összefüggéseiből..
Köszi a promót! Hétvégére szántam ezt a site-ot, de így elcsakliztad a témát. :)

Az influenzát direkt írtad úgy?
Akár lehetne utcaszintű is, aki bejelöli magát, tudja mit csinál (ha meg nem, magára vessen)...