Felhasználónevek és jelszavak a Google Calendar nyilvános keresőjében

Kezdjük azzal, hogy amikor Chris Pirillo ma betwitterezte a postját, én lazán nem hittem el a sztorit. Aztán, amikor - minden formállogikát és ésszerűséget eldobva - rá mertem keresni végre a Google Calendarban a "user password" kifejezésre és rányomni a Search Public Events gombra, akkor esett le, hogy az elsőre hihetetlennek hekk mégis működik.



A megfejtés pedig az, hogy sok ember bent felejti a Calendar emlékeztetőjében a felhasználónevét és jelszavát, majd oktondi módon publikussá teszi az egész Calendarját. És hát van a szolgáltatásnak egy keresője, amivel meg ugye gyerekjáték rátalálni a véletlenül nyilvánossá tett felhasználónevekre és jelszavakra.

A nap júzer errorja.
Címkék: google lol security
2007.04.23. 23:14. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H mint hekk, LOL!

Ennyi erővel a guglival is számtalan jelszót ki lehet keresni, csak azokat nem böfögi vissza egy remek A-blogger, eh.
hát itt annyival nagyobb a cumi, hogy a találatokból láccik, hogy sok ember valóban reminderekben szereti tárolgatni a júzernév+jelszavait. azért html-kódban kevesebben.
Akkor a txt-ben tárolás még eggyel jobb is ;D
ugyanigy van aki emule-n, meg dc-n oszt meg wp-config.php-t, tessek csak rakeresni ;]
apropó, hamár google calendar, vajon mikor lesz hozzá Hungarian Holiday Calendars?
Van magyar ünnepnaptár, vedd fel:
ical.mac.com/josephbirincsik/U-52-120nnepek.ics

névnapok:
webcal://ical.mac.com/s2i/Nevnaptar.ics

Mindkettőt simán megjelenti a Gcal.
Háááát, ez piszok jó, mennyi barom ember van!