A Google lenyomta a Microsoftot x2

Fura, de eddig nem a Google oldalai voltak a leglátogatottabbak a weben, hanem állítólag a Microsoftéi. Na de most ez a helyzet - legalábbis a comScore adatai szerint - megváltozott, és a fiatal mamut beelőzte az idősebb mamutot.

Márciusban a Google oldalainak összesen 528 millió egyedi látogatója volt. (A Microsoftnak egymillióval kevesebb.) Nyilván a fiatal mamut legértékesebb gyermeke, a YouTube jelentékenyen járul hozzá a Google amúgy is rapid látogatottság-növekedéséhez.

A fiatal mamut nem csak népszerűbb lett mára, de a neve is értékesebb. A Millward Brown piackutató szerint a Google brand 66,4 milliárd dollárt ér. Legalább ennyit kellene tehát letennie annak az elmebetegnek, aki azt gondolná, hogy csupán e név felvásárlásával máris sikeres lehet.
Címkék: google
2007.04.25. 17:29. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt is lenyomta a Google a Microsoftot:

April 25 (Bloomberg) -- Google Inc. won the right to sell advertising on 400 Web sites owned by China Telecom Corp., helping it compete with Microsoft Corp. and dominant local rival Baidu.com Inc. in the world's second-biggest Internet market.

cikk a bloomberg.com on
Gondolom, ez a hatalmas Microsoft-látogatottság a Windows Update-tel együtt értendő.
Nem értem min kell meglepődni, övék a messze legnépszerűbb keresőmotor. Amit viszont a Microsoft tud, hogy kezében tartja a világ PC-it.
A Google viszont ott okosabb, hogy gyorsabban fejlődik, mert a reklámiparban terjeszkedik, ezt meg a Microsoft egyáltalán nem teszi. Míg az Ms az újabb szarjait tukmálja a népre, a nép meg már marhára unja, hogy nem kap a pénzéért annyival többet, addig a Google a hirdetéseken keresztül exponenciálisan növekvő bevételre tesz szert. Egyre több és több sikeres céget (vagy sikeres konkurrenst) vásárolnak fel, minél nagyobbak, annál nagyobbakat tudnak megvenni. Mivel az internet terjedése sem fog megállni, az is a világon egyre több helyen elérhető, a Google gyakorlatilag olyan tőkét teremt magának, amivel előbb utóbb bárhová betörhet: például a PC piacra. Ha majd a világon annyira ismert brand lesz a Google mint az Ms, akkor miért ne vennék meg az emberek a Google PC-it? Ráadásul a Google irányítja majd a népeket a reklámokon keresztül, és lám, bezárult a kör, a Google világuralma beteljesedik.

Nem értek a közgazdaságtanhoz.
minek menne a PC-k piacára? Ha így halad csak egy hálókártyás monitorra/projectorra egérre meg bill-re lesz szükséged otthon, és kész...
@mate

elírtam, persze, az Ms sem pc-ket gyárt, hanem oprendszereket. Úgy értettem, hogy elég könnyű belátni, hogy azért vannak nyerő pozícióban, mert az oprendszerükkel uralják a PC-ket. Viszont a Google kijöhet a saját oprendszerével, vagy ami valószínűbb, ahogy te is írtad és már hír szinten is volt róla szó, hogy saját eszközzel jönnek ki. Végülis világszinten a PC-k piaca stagnálni látszik, és az eladott notebook-ok száma nő. az embereknek célszámítógépre van szüksége, inkább azt keresik, ha van választási lehetőségük. lehet, hogy eljön lassan az az idő, mikor janika nem a 400-500e Ft-os PC-n nyúzza majd a játékokat, hanem csak apuka tervezi rajta a terveznivalót a napi betevőért, janika meg konzolon nyomja az fps-t, merthát az csak 100e és négy évig elvagy egyszeri kiadással. (plusz játékok, kiegészítők persze.)
A szörfölésre meg ott lesz az olcsó Google PC. apuka meg leszarja Ms-t magasról, mert ő professzionálisan áll a kérdéshez, nem pedig egy technikai analfabétaként, aki a windows GUI-jának is mellékattint.
Gratula, bár nem lepett meg és már nagyon ért nekik..
Mellesleg a Google a legértékesebb brand a világon.
A microsoft 6-8x akkora cég mint a google (árbevételre). A microsoft tiszta nyeresége pedig 1.5-2x akkora mint a google teljes árbevétele. Nem igazán értem akkor miről is csipog itt mindenki...
hagyjál:

és milyen oprendszerrel jön ki a goggle? amin futnak a wines alkalmazások? vagy linuxos? vagy teljesen új platformot talál ki? majd a láma user1.0 majd google pc-t fog venni? hát nemtom.

bár, apuka 1.0, aki a tkom reklámból jött rá hogy van internet, meg kapcsolatépítés, és örül, hogy filmet tölthet le, meg ripplehet, meg dvd-t ír egész nap, annak lehet hogy jó lesz... nemtom. a befektetett energia, és a megtérülés itt a gáz. amit felhasználhat egyértelműen a linuxos kernel. azon is van még mit reszelnie....
Nem tudom emlékeztek-e de pár éve (talán 2-3) a google őrült módon elkezdett optikai kábelekt, és az ehhez használatos technológiát vásárolni. Akkor felröppent a hír, hogy egy központi sz.gépen megy a google oprendszere, és te mint user csak bejelentkezel, és használod a felületet, ő tárol mindenedet. Te csak használod. Testre szabhatod stb... Mintha a te gépeden futna otthon. Vagyis virtuális hardvered lesz tényleges oprendszerrel. De ez a dolog valahogy megrekedt. nem hallottam azóta róla.
visszajutunk a régi konzolos cucchoz. terminálszervereket a világba. :)))
hamarabb mennek vissza a barlangba rajzolni, mint hogy a google szerverein taroljam az adataim