Kávéhoz: olvasnivalók az első balatoni hétvégére

1. Honnan tudhatjuk meg, hogy mik lesznek a Gmail következő fícsörei? Hát forduljunk például a fordítókhoz, akik előbb találkoznak a soron következő újításokkal, minthogy azok megjelennének: erősebb integráció a táblázatkezelővel, többszereplős csetbeszélgetés GTalkon keresztül is, AIM-ismerősök felvétele kontaktok közé. (Ennél azért többet várnánk egy Gmail ráncfelvarrástól...)

2. A másik hír, ami körbeszaladt egy nap alatt a blogoszférán, hogy a Skype összebalhézott az egyik legismertebb Skype-bloggerrel. Nem pontosan értem, hogy miért érdeke a Skype-nak magára haragítania az egyik legbefolyásosabb Skype-fanboyt, de ők tudják. Lehet, hogy tényleg az van, hogy egy szint felett a cégek elkezdenek baromira korporétan gondolkodni, és elvesztik a kapcsolatot a valósággal/virtualitással. (A Skype-nak az fájt, hogy Jan Geirnaert blogjának nevében szerepel a Skype kifejezés, miközben blogja nem hivatalos Skype-blog. LOL + WTF?)

3. Aztán van még itt egy hír a hét elejéről a legismertebb hekkerről, aki anno amerikai katonai számítógépekre tört be. Kiadatás van ellene érvényben, az amerikaiak el akarják vinni Guantanamóra, de legalábbis egy rendes börtönbe. Sealand meg felajánlotta, hogy befogadja.

4. A hét magyar közösségi szájtja a nemszeretem.hu. Éljen a rosszindulat, a fikakultúra, érjen a savanyú szőlő. Gratulálunk.

5. A hét hibaüzenete az iWiW-é: "A Kit ismerhetek oldalon néha nem jelenik meg semmi."

6. Zene. A hét legőrültebb webes szolgáltatása az IdioMag, a hét holland vadulása szintén zenei: Wakoopa.

7. Twitter-hírek. A hét mashupja a gyóntató Twitter. (Ja, és van már startlapja is.) Amíg a MySpace a digget nyúlja, addig a Bebo a Twittert koppintja.

8. Videók. Egy újabb "mi a szar az az rss" magyarázat. (További postok a témában.) És a pókervlog beharangozó.

9. Magyar blogoszféra: feltámadt a Sasszem, újabb mély/magas interjú a re:blogon, van nekünk itt ez az in4 beszámoló. A hét hivatkozója a Transindex.

+1. Hamarosan jön folytatásos podcastokban itt a Webisztánon egy interjú a magyar web két fontos alakjával. Stay tuned.

++1. Ha nem vagyunk neonomádok, viszont szeretünk otthon dolgozni, legyünk igényesek.

Kellemes pihenést mindenkinek.
Címkék: gmail bloggerek kávéhoz skype twitter
2007.04.29. 11:23. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehet a Skype-nak az is fájt, hogy Jan azért elég sűrűn emlegette a Skype biztonsági problémáit, a céges felhasználási hiányosságait, stb.

Most az még a kérdés, hogy következetesek lesznek-e, mert egy csomó másik weblap is használja az URL-jében a Skype szót. Egyébként nem tudom pontosan mit tehetnek, ha jól emlékszem a korábbi domain brókeres esetekre (pl. Microsoft), akkor elvenni nem vehetik el, max. pereskednek érte vagy csendben megveszik.
Hallottam egy storyt, de már nemtom hol:

Volt egy srác: Mike Rowe, regisztrált egy domaint, és mivel kisebb programjait feltette ide, ez lett a domain:
mikerowesoft.com
(Ha valaki tud angolul tudja, hogy ugyanúgy ejtjük, mint a Microsoftot)
Ez nem tetszett a Microsoftnak, és beperelte... Természetesen nem nyert....


Mike Rowe eladta a domaint a Microsoftnak egy Xboxért...
igen, ez volt az általam is említett MS eset, ez volt a vége:
www.domainabc.hu/domainabc.php?f=1&a=1&hir=309
Tetszik a történet :)

Viszont olyan esetekben ahol leírva tartalmazza a védjegyet, ott perrel fenyegetésre már lemondanak a dealerek a domainről, mert tudják okba kerülne egy bukott per és ráadásul nagyon kicsi eséllyes indulnának.
Szóval be tudja gyűjteni a Skype a neveket ha akarja.
a domainabc-n lehet találni érdekes történeteket a téma kapcsán, pl.:
www.domainabc.hu/domainabc.php?f=1&a=1&hir=1050
Azért a weboldal névre vonatkozó jogi szabályozás még nem elég kiforrott.
a "gratulálunk" ironikus volt. nagyon gáz szerintem a szájt.
Azert a nemszeretem.hu igencsak illik az index es holdudvaranak imidzsebe (ld. pl. subba):-)