"Rossz programot bármilyen operációs rendszerre lehet írni"

Charles Simonyival találkoztam az imént. Úgyhogy ha már így alakult, bekattintottam a videófelvevő gombot. Tudtátok, hogy Windows van az űrben is?

 
Címkék: űr oprendszer
2007.04.30. 15:45. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Puskás Technikumba voltál?
Én most ott tanulok még pár évig... :D
Egyébként tök jó, megkaptam a Vidoop kódomat :)
Most értünk vissza. Ennyi könyvet embernek nem adtak, mint ott Simonyinak.
Volt ez a radiós kapcsolat is, amiről az előző kommentelő szólt, ott is ezt mondta, és tök igaza van. Remélem, csak a felhasználóbarátságról beszélt... Egyébként hogyan használják az ürben az egeret?
Egyszerűen nem tudom megérteni miért kapta fel ennyire a média ezt a témát!

Sok pénze van és kész. Befizette magát.
És? Most ezért legyek büszke rá?

Az meg hogy winfos is van az űrben egyértelmű, hisz ott a 0 Kelvin körüli hőmérsékletnél már nincs hova lefagynia.
Bezzeg a munkahelyi gépemen...
Esetleg nézd meg ezt, hogy miért lehet rá büszkének lenni...

en.wikipedia.org/wiki/Charles_Simonyi
Bosi: én a helyedben inkább mélyen hallgatnék...

HH: gondolom már azon sem fogsz meglepődni, hogy tengeralatjátókon is igen régóta használnak windowst:-)
hát brada, azért mert egy cégnek dolgozott? azért nyilván nem. de gondolom, te tavaly is büszke voltál rá, meg tavaly előtt is stb.

bizony ez egy újabb pöpec üres médiahype. semmi több.
Bosi: buszkenek en sem erzem magam, hisz nem az en eredmenyem, hogy felment. Viszont nagyon halas vagyok neki, mert sokat segitett a magyarorszagi erdeklodo fiataloknak (radioamatorok, urbuzik). Es azt is ertekelem, hogy kepes volt allni ezt a szanalmas rendezvenyt, pedig mar-mar iss-i magassagokba csaptak a szanalmassag hullamai.

Dr. Minorka 2007.05.02. 13:59:19

Az úgy nem teljesen pontos, hogy Windows van az űrben is. Valójában arról volt szó, hogy Windows is van az űrben. (Meg Linux, stb.)
én tisztelem Simonyi urat, de attól függetlenül nem értem, hgy miért kell elhalmozni minden széppel és jóval, amikor éppen jó időben jó helyre ment el ebből az országból, és volt esze ahhoz hogy egy office-t csináljon.
Okos ember, tisztelni kell, de nem kell köztársasági érdemrendet adni neki, meg stbstb

Dr. Minorka 2007.05.02. 22:17:59

Kitüntetést teljesítményért szokás adni (jó esetben). Simonyi esetében ez teljesen megérdemelt. A világ egyik legfontosabb vállalatának volt meghatározó embere, nagyon is fontos szerepe volt a cég sikereiben. (Az egy más kérdés, hogy a cég megítélése ellentmondásos - hogy udvariasan fogalmazzunk.)
Mint embert tisztelem, mert ha megnézitek alapítványokat hozott létre és a tudomány több területét is pártolja, valamint abban a szerencsés helyzetben van, hogy volt elég pénze hogy megvalósítsa az álmát és kijusson az űrbe.

Azt viszont gyűlölöm, mikor egy emberről, akiről az ország 99,99%-a 3 hónapja még azt sem tudta, hogy létezik médiaszereplőt kell csinálni. Ezzel persze nem Simonyit bírálom nem ő csinált magából a magyar média számára sztárt.

Meg lehet nézni azokat a "magyarokat" akik külföldön is ismertek, hogy hányan érték el az eredményeiket itthon (tisztelet a kivételeknek). Itt van pl. Neumann János (ha már informatikai példát akarok hozni). Itthon minden suliban tanítják, hogy ő a mai modern számítástechnikai ősatyja és hogy Ő Magyar. Azt elfelejtik mondani, hogy magyarországhoz nem sok köze volt a munkásságanak az aktív korszakában (ha jól emlékszem 23 éves kora körül már külföldön volt). (A neve is egyébként John von Neumann). Ha megnéztek egy életrajzot róla mindenhol amerikai matematikusként emlékeznek meg róla.

Nem ilyenkor kéne büszkén verni a mellünket, hogy Ő Magyar, hanem a tudományt kéne támogatni úgy, hogy azokat az eredményeket, amik révén széles körben ismertté válhatnak a tudósaink, itthon a saját hazájukban érhessék el.

Az pedig már a leggusztustalanabb, hogy a magyar állam nevében adnak neki egy kitüntetést, mikor saját pénzből, amerikai állampolgárként jutott ki az űrbe.

Mégegyszer mondom, ezzel nem Simonyit bírálom. Hanem a szenzáció hajhász magyar médiát és azokat a politikusokat, akik ahelyett hogy a környezetet teremtenék meg ahol dolgozhatnak a tudósaink, inkább kitüntetéseket aggatnak olyan ember mellére, akiknek szerintem nincsenek is tisztában a munkásságával.