Nem lesz Microsoft-Yahoo összeolvadás? Nahát, hogy mik vannak.

Persze továbbra sem lehet semmit sem teljes bizonyossággal állítani, meg pénteken már megírtuk a véleményünket, miszerint
a Microsoft elég valószínűen nem fogja felvásárolni a Yahoo-t (...) Akkor mégis mire fel ez a pletyka? Felvásárlás helyett sokkal valószínűbbnek tűnik egy stratégiai partneri viszony a Microsoft és a Yahoo között. (Okaink számosak ennek feltételezésére, majd egyszer ki is fejtjük.) Mi sem tudjuk persze az igazságot, de ez a tippünk. Majd meglátjuk.
Pénteki jóslatunkkal cseng egybe a Wall Street Journal mai értesülése, miszerint:
Microsoft and Yahoo discussed a possible merger or other matchup that would pair their respective strengths, say people familiar with the situation. The merger discussions are no longer active, these people say, but that doesn't preclude the two companies from some other form of cooperation. (...) For now, Yahoo doesn't appear interested in a major deal with Microsoft, say people familiar with the situation.
Vagyis hogy volt szó ilyenről, de a tárgyalások már abbamaradtak, és ha lesz valami a két cég között, az sokkal inkább egy más jellegű kooperáció lesz, mintsem a Yahoo szimpla beolvasztása.

Persze még ez is csak névtelen forrásra hivatkozó írás, de azért ugye a New York Postnál valamivel több hitelt szokás adni a WSJ-nek. Ettől persze még minden, és mindennek az ellenkezője is lehetséges, mégha a felvásárlásról szóló pletyka továbbra is elég meseszerűnek tűnik. Lásd a NY Post mai, sokkal visszafogottabb follow-upját.

Persze pénteki buzztémának kiváló volt, azt elismerem. Na meg újabb százezrek tudhatták meg, hogy a New York Post egy kiváló bulvárlap, ami még a tőzsdét is képes megráncigálni. Ezzel együtt Brier Dudleynak is van igazsága, nem kevés.)
Címkék: microsoft yahoo
2007.05.05. 16:09. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.