Google kishírek, főleg mobil témában

Egyrészt már minden olvasónk tudja - hisz felülreprezentáltak a gmailesek -, hogy 10-ről 20 megabájtra nőtt a küldhető/fogadható csatolmányok száma. Bár volt, akinek csütörtökön még nem működött a 10+ csatolmányok küldözgetése, mint a mellékelt ábra is mutatja, mára már működik.

Második kishírünk, hogy a Google for Mobile, Google Reader for Mobile, a Gmail for Mobile és a Google Maps for Mobile után itt a Google Calendar mobilverziója is. Ezt kell bepötyögni a mobil böngészőjébe: www.google.com/calendar/m

És ha minden igaz, hamarosan jön a geolocationre is érzékeny keresés mobilplatformra. Sőt, az sem elképzelhetetlen, hogy a geoloc, a keresés és a telefonálás a jövőben összekapcsolódik. Avagy: pizzát szeretnénk enni valahol a városban. Rákeresünk a Google mobil keresőjében a pizzeria kifejezésre, majd a találatok közül kiválasztjuk a nekünk szimpatikusat, és egyből fel is hívhatjuk a felületen az éttermet, hogy mondjuk asztalt foglaljunk. Továbbgondolásra érdemes ez a példa.
Címkék: google mobil
2007.05.26. 11:16. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nahát, elég addikt gmail felhasználó vagyok, de a 20 megáról még nem tudtam. hurrá!

btw, ez is enged kicsivel többet? (10-es korlátnál a 12 megás email simán elment.)
Remek remek, bővül a mobilszolgáltatások köre. Most már tényleg csak a google notes vagy valami todo lista kéne és teljesen elégedett lennék :)
googleblog.blogspot.com/2007/05/cingular-blackberry-8800-has-google.html

Ez pont azt csinálja, amit írsz, nem? Telefon + GPS, ami tudja hol vagy, és ha beírod a GoogleMaps keresőbe, hogy pizza, akkor kidobja ami a környéken van.
Halleluja Google! Mindenki oda van a mobil jávás transcoderektől, opera minire való optimializásról csaholnak, amikor annyi erőből már a mobil xhtml oldalt is meg lehet csinálni. Hátha többen fogják a goolge jó példáját követni. Hajrá-hajrá!
sidenote, nekem a gmail for mobileban az tetszik, hogy ha valaki a profiljában megadja a mobilszámát és levelet kapsz tőle egyből hívhatod, mintha a telefonkönyvedben lapozgatnál. jófejség.