Drót nélküli internet

A GMail egyik legtöbbet és egyelőre* jogosan hangoztatott hiányossága, hogy nem bír offline módban üzemelni. A Google fejlesztői is látják ezt és azt gondoljuk, hogy most már csak idő kérdése, hogy a most megjelent, firefoxban és ie-ben is működő Google Gears megoldja ezt a problémát - a Google Reader bizonyára csak az első fecske.

* Egyébként egy ismerősöm, az ötéves Szonja néha internetnek hívja az íróasztal alatt levő fekete gépet. Lehet, hogy neki van igaza.
Címkék: google böngészők gmail google reader
2007.05.31. 12:48. írta: joco

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én ezt nem is értem, miért kellene offline módban működnie? így működik, erre való. offlineba használjon az ember pop3 klienst.
valóban vicces dolog újra feltalálni a dolgokat...

régen: 1) levelezőprogi feltelepít 2) pop3 szerver és jelszó megadása 3) levelek letöltése

most: 1) eksztenzsön feltelepít feuerfuchs alá 2) gmail név és jelszó megadása 3) levelek letöltése

nem mondom, ezért érdemes volt. Amúgy meg itt a ff3 és ahoz meg talán nem is kell ez a kiterjesztés, mert ilyen funkciók eleve bele vannak építve.
Én offlineba pop3 klienst használok, a legnagyobb gondom vele, hogy amikor nem offline vagyok, akkor újra át kell néznem és olvasottként megjelölni a leveleket, amiket egyszer már letöltött a levelezőkliens. Állati kényelmetlen komolyabb mennyiségű levél esetén.

Drout: de pont az van, hogy nem akar az ember két külön programot használni, hanem azt az egyet akarja, amit megszokott (vagy amibe beleragadt bizonyos okokból, ez most mindegy).
A következő az lesz, hogy aki nem tud offline interneteni, az megrendelheti dvd-n. ;o)
Rendelje meg az internetet 15674 db DVD-n! Pornó nélkül 3 DVD.
:)
Ezt még a hőskorban kitaláltuk: betárcsázunk, letöltjük a Internettet és olcsóbban szolgáltatjuk, mint a világ.

...csak nem találtunk szervert hozzá.

:D

Na de most tényleg: mi a baj a (re:amondó) Sturmvogellel? Bagy bármely más mail klienssel? Letöltöd vele a levelet, oszt' jónapot. Szerveren meg marad az eredetije.

Egyébiránt a Thunderbird install utáni kb. második kérdése az, hogy pop3, rss, newsgroup, vagy gmail fiókot akarsz létrehozni... Semmi kriksz-kraksz, csak a vizárd.
volt egy olyan mondás anno:
internet pornó nélkül két cédé
használjatok outlookot vagy valami hasonlót, minek ezen ennyit gondolkodni
Mondjuk azért jó egy ilyen szinkronizáló cucc, mert nem kell a böngésző mellett egy email klienst, feed readert, naptárat, stb kezelnem, hanem a böngészőben el tudom érni az összes cuccot. Nekem pl kurvára nincs kedvem a Gmail és Google Calendar felülete mellett esetenként egy Outlook-al szenvedni.

Egyébként kezdhették volna a Gmail-el ezt a szinkronizálós dolgok.
Khm, nos nem hiszem, hogy a Thunderbird / Sunbird kombinációról is ezt mondanád. Mármint hogy szenvdés. (A Sunbird a Mozilla calendarja, vagy pluginként a levelzőben, vagy külön alkalmazásként használhatod.)

Ja, és szinkronizáni a Google Calendarral gyakorlatilag fél perces feladat.

De persze hajrá GoogleGears... :D
hopp egy spam. törölje már valaki a faszba innen is, meg a többi helyről is.

ON : egyébként én eléggé megszerettem a gmail (calendar, sb) felületét és egyszerűen nincs kedvem más programra átállni. persze még lenne mit fejleszteni ezeken is.
Töröltem innen és más blogokból is. Sajnos a kézispam ellen nem nagyon tudunk tenni semmit.
"de pont az van, hogy nem akar az ember két külön programot használni, hanem azt az egyet akarja, amit megszokott"

ha otthon vagy, hasznalod a POP3 kliensedet, ha meg uton, akkor a webmailt.

vagy ez agyilag tul bonyolult szamodra?
Az "otthon", meg a "úton" közötti különbség rögtön elolvad, ha mobil gépet használsz - és akár azt használok, akár nem, egyáltalán nincs időm se kedvem arra, hogy ugyanazokat a leveleket két külön és óhatatlanul más képességekkel rendelkező rendszerben kezeljem.
Én ezért használok IMAP-et...
Az exchange-hez hasonlóan a szerveren és a gépen is tárolódnak a mélek, ha akár a webes felületen elolvasok egy levelet, az utána mindenütt olvasottként fog szerepelni...
És ne mondja senki, hogy a google nem tudná bekapcsolni ezt a protokollt...
Egyszerűen nem áll érdekében...
szerintem ez baromira sgyszerű: ha valaki csak egy helyen netezik, akkor jó neki a pop3, ha meg sok helyen, akkor webmail. az a szép, hogy sok a lehetőség, mindenki találja ki magának, mit akar...
Thunderbird-öt és GMailt IMAP nélkül sem nehéz úgy összelőni, hogy az elküldött levelek mindenhol meglegyenek, szerencsére a GMail elég okos. Mailboxok kezelésének problémáira amúgy sokféle megoldás létezik, de nagyon elkanyarodtunk a témától: a Google Gears egy megfelelően megírt webalkalmazást offline tud kapcsolni, legyen az levelező, feedolvasó, vagy egy blogmotor admin felülete. És ez nagyon jó.

joshua (törölt) 2007.06.04. 13:59:49

Mi történt? Mi ez a nagy csönd? Nem frissül a Webisztán.
Szerintem sem csak a Gmail offline működtetése lehet a célja a google gearsnek. a végcél meglátásom szerint az, hogy az összes google alkalmazást lehessen internet nélkül is használni: azaz összeálljon egy teljes irodai programcsomag (gmail, docs, spreadheets), ami alapvetően netes használatra készült, de offline is lehet dolgozni vele. neszeneked microsoft.
a feedolvasáshoz az offline üzemmódnak nem tudom mennyi haszna van: ha teszem azt ránézek az index feedjére a google readerben, hiába van meg visszamenőleg az összes tartalom, amikor a cikket elolvasnám, már netre van szükség.