YouTube: új player, zenés mashup

Akik láttak tegnap óta beágyazott YouTube-videót valamilyen oldalon, azok már tudják, hogy megújult a videómegosztó lejátszója. Kicsit csilivilibbnek tűnik elsőre, viszont egy komplett tévécsatornát kapunk egyetlen beágyazott videóval, hiszen minden eddiginél könnyebb új, releváns videókat nézegetni, miután megnéztük a beágyazott felvételt.


Ha valaki a régi, hagyományos módon akarja beágyazni a YouTube-videót az oldalába, akkor pimpelje az url-t ilyenre: https://www.youtube.com/v/&rel=0

A másik, a ProgrammableWeben megjelent mashup, mely elvileg azt tudja, hogy last.fm-es zenéinkhez keres releváns YouTube-videókat. Az ötlet nagyszerű és nagyon hasznos. Sajnos nekem egyelőre nem sikerült működés közben is megcsodálnom. De hátha nektek. Itt a link.

És - köszönjük a kommentelőnek - a MusicMesh mindenen túltesz. Albumok, hasonló zenék, zeneszámok, hozzá kapcsolódó YouTube-videók, Wikipedia-szócikkek, Amazon-vásárlás és kritikák. Máris bookmarkoltuk. Kiváló, kiváló, kiváló.
Címkék: youtube videómegosztók mashup
2007.06.07. 12:29. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nálam a replay nem megy. :S
Nem szóltál egy nagyon fontos, régóta várt újításról, miszerint végre bele lehet tekerni a streambe, nem kell megvárni amíg lejön a teljes video (a la google video) ...
Jogos. Bele is írom. Ez volt sokáig a GoogleVideo legbarátságosabb fejlesztése.
Engem nagyon idegesít a beugró további videók látványa, ezen még lesz még változtatni. A koncepció egyébként tetszik, szerintem előbb-utóbb a hazai videómegosztók is kijönnek hasonlóval.
Engem ez a lejátszó a Brightcove lejátszójára emlékeztet (ami asszem az eddigi legtöbbet tudó lejátszó).
www.brightcove.com/
A lejátszó alján lévő "hasonló videók" meg tényleg zavaróak filmnézés közben.
Nem tudom volt-e szór róla...
De a last.fm-et a CBS tévétársaság vette meg pár hete 280 millió dollárért. A célja állítólag az online videószolgáltatásának fejlesztése. Na majd meglátjuk!
last.fm+youtube nem ujdonsag,
lasttv.net ez csak sima szemelyreszabott mjuziktelevizson,
de a musicmesh.net igazi jo ajanlgatos cucc, a youtube es audioscrobbler mellett meg az amazon album coverjeit es reviewjeit is hasznalja, meg persze wikipedia.
Nah, ki is javították az idegesítő részt, nagyon jó lett így.
van még egy hasonló, nem szigorúan vett mashup, de ráfoghatjuk.
FoxyTunes
: zenelejátszó-kontroller extension, szépen elvan magának lent a statusbaron, vagy akárhol. hasznos tud lenni pl. fullscreen netezésnél.
De.
Ami még jobb, az a hozzá kapcsolódó FoxyTunes Planet háttérszolgáltatás, ami az épp hallgatott számhoz kattintásra "összewidgetezik" minden elérhető infót (youtube,google,wikipedia,flickr,last.fm,lyricswiki,amazon, hypemachine,pandora, stb.)
Ez az egyik legjobb extension amit találtam az utóbbi időben (a whatever button mellett :D ). Érdemes kipróbálni.