15 perc wifi - ingyen, bárkinek, majdnem bárhol

A Fon ugye egy közösségi wifimegosztó szolgáltatás. Aki tag, megosztja otthoni netkapcsolatát a többi taggal, cserébe ő is használhatja a világ többi pontján megosztott Fon-wifit. A Skype és a Google támogatásával épülő világméretű wifimegosztó szolgáltatást most a még-nem-tagok is kipróbálhatják. Ha a laptopunkkal olyan helyen vagyunk, ahol látszik egy bizonyos FON_ public hotspot, nincs más dolgunk, mint felkapcsolódni, és megnézni egy Fon hirdetést, és utána kapunk 15 perc ingyen wifi. Elvileg a világon már 400 ezer Fon-felhasználó van. Ezek zöme Európában. Tehát egyre érdemesebb kipróbálni a cuccot.

Ha már Fon, akkor álljon itt egy rövid tapasztalat. Ez ugye egy spanyol szolgáltatás, és ezért például Barcelonában rengeteg a Fon hotspot. Mégsem használtam Barcelonában. Miért? Mert nagyon fárasztó minden egyes utcasarkon megnézni, hogy akkor most ott van-e élő, nyitott Fon hotspot vagy sem. Ezért nem árt beszerezni a Fon accountunk mellé egy wifikereső kütyüt.
Címkék: ingyen wifi kommuniti fon
2007.06.12. 11:35. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mint foneros: a Foneros Gmapsről mentem le előre célváros fonero hotspot térképét.
(nem ideális, de megteszi)
Nemrég volt téma az itthon nyílt magán WiFi-k használatának jogi szabályozása, pl. az ilyen Fon típusú dolgok (ahol szándékosan van megosztva bárkivel) legálisak?
Biztosan nem legális. Különösen a fizetős-fonerok enm azok ( amikor nem-fon tag is használhatja a wifi/fon hálózatot, ám nem ingyenes ).

Egyébként wifi-hotspot keresés windows mobil alapú telefonnal felszerelve egészen egyszerű, csak a wififofum nevetű sw-t kell telepíteni, ami egy egyszerűen kezelhető wardriver sw.