Blogoló olimpikonok

Ha minden jól megy, és a héten poztív döntés születik az Olimpiai Bizottság guatemalai ülésén, az olimpiák története során először Pekingben már blogolhatnak a sportolók. A hírben az is olvasható, hogy azért tartanak tőle, hogy a sportolók egymás is fikázni fogják ezekben a blogokban, úgyhogy a döntés nem annyira triviális. Az alapelképzelés ugye az lenne, hogy az olimpikonok személyes blogjaikban tapasztalataikról, élményeikről írnának, és ezzel közelebb hozzák az egész rendezvényt a nézőkhöz/netezőkhöz. És ez mondjuk mindenképpen izgalmasabban hangzik, mint egy huszonötödik újságcikk egy futóversenyről.
Címkék: bloggerek
2007.07.04. 22:27. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Úgy gondolom, ezt a nagyon is emberi tényezőt nem lehet kizárni a dologból...az ötlet jó, de akkor az igazi, ha megmarad a szabad véleménye mindenkinek. Egy blogban is szénné lehet fikázni mást, mivel az az író véleménye (és mint ilyen, nem feltétlenül általános). Igen, az is igaz, hogy minél híresebb...vagy inkább ismertebb a szerző, annál inkább befolyásolhatja a köznek az ő véleményét.
barátom, fikázás közben nyilván tiszteletben kell tartani a mások jogait.
meg az olimpia imázsára is szoktak ügyelni, hogy ne erről szóljon
Hat pedig az embereket nyilvan ez erdekelne a legjobban :). Attol is lenne hitelesebb a dolog. A vilag ilyen, mi ilyenek vagyunk, a blognak meg pont az az egyik lenyege, hogy ne szepen kozpontilag egy elore kitalalt kepre formalt informaciot kapjunk. (Mennyivel jobb, amikor a Blikken meg az indexen keresztul uzenget a kajakozo meg az edzoje egymasnak?)
Ezt nem értem. Egy olimpikon ha kikerül az olimpiára, akkor cenzúra alá kerül? Azaz nem nyilatkozhat és nem írhat, illetve amit ír, azt nem hozhatja nyilvánosságra?
Hogy van ez?
És most arról döntenek, hogy mégse kell befogni a szájukat?
De már úgy emléxem pár éve nem egy exfasiszta a NOB elnöke...
És vajon a demokrácia szót leírhatják-e?