Google Q2: ajaj

Lassul a Google növekedése, ez derül ki a magyar idő szerint éjjel bejelentett második negyedéves eredményekből. A számok nem maradtak el sokkal az elemzői jóslatokhoz képest, de ez a "nem maradtak el sokkal" persze azért mégis elég megrázó, mert nem emlékszem, hogy valaha is lett volna ilyen korábban. Mármint, hogy a Google nem licitált volna rá előző negyedéves eredményére.
Google reported revenues of $3.87 billion for the quarter ended June 30, 2007, an increase of 58% compared to the second quarter of 2006 and an increase of 6% compared to the first quarter of 2007.

Google-owned sites generated revenues of $2.49 billion, or 64% of total revenues, in the second quarter of 2007. This represents a 74% increase over second quarter 2006 revenues of $1.43 billion and a 9% increase over first quarter 2007 revenues of $2.28 billion.
Az egy érdekes helyzet, mikor a piac a 28 százalékos profitnövekedést gyengének érzi egy cégtől. Persze nyilván folyamatában érdemes nézni a Google teljesítményét, és hát az előző negyedévekből valóban egy, a mostaninál erőteljesebb következett. Volna.
Címkék: google üzlet
2007.07.20. 09:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Skype friss adatai is meglepetést okoztak, a Skype Out hívások nem nőttek, a PC2PC hívások pedig csökkentek.
Így jár az ember, ha csak a gyorshíreket nézi. Idézet a Trendlines.hu fórumáról:

"Röviden a Google:

A Google alapítói mindig azt mondták, hogy számukra fontosabb a hosszú távú perspektíva a rövid távú nyereségnél. Ez most az eredményekben is látszik, a profit elmaradt a várakozásoktól, noha a bevételekjelentősen növekedtek. Ennek az az oka, hogy jelentősen bővítették az alkalmazotti létszámot. A Google közleménye szerint a profit az alkalmazottak felvétele nélkül 3,56 dollár lett volna, de ez is elmaradna 3 centtel az elemzői várakozásoktól, ami másodszor fordul elő 12 negyedéve, mióta a Google a tőzsdén van. Persze így is lényegesen jobban áll, mint a Yahoo."

Tehát a profit kb. annyi lett volna, mint az elemzői várakozás, csak a pillanatnyi haszon helyett inkább előrenéz a menedzsment.
Google's Hiring of Ad Folk Blamed for Missed Earnings Expectations
Says Addition of 1,548 New Staffers, Many in Marketing, Is Reason for Down Quarter
adage.com/digital/article?article_id=119417
vagy szép lassan kezd leereszteni a web2-s lufi is
smidgen: Az első weblufinál az emberek veszteséges/pusztán ígéretes cégek papírjaiért adtak hatalmas összegeket. A Google nem az, fel tud mutatni eredményeket, s profitot. Én arra szavazok, hogy ha a sok ember értelmes fejlesztéseket tud csinálni, akkor nincs itt gond.
Google mint lufi, 58%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest mint kipukkad. Leülhetsz, kettes.
Pontosan mi a lufi a Google-ban? Én elhiszem h jól hangzik az 1998-as kamu "mindent a webre" bizniszt beazonosítani a mai helyzettel, csakhogy a Google esetében például forgalomból érkező nettó nyereségről beszélünk. avagy: pontosan mi is pukkanhat ki egy nyereséges vállalkozásban?
Az AdSense UI-t mikor fogják megcsinálni? Nem az van, hogy abból csinálnak pénzt? Mégis az a legcudarabb. Eleve rajzoljon grafikont a napi revenue streamről és lehessen betölteni RSS-be, baszkikám!
hh: "pontosan mi is pukkanhat ki egy nyereséges vállalkozásban"

ha okosan csinálják, semmi. managereken múlik minden, hogy etetik az embereket.

adják állami tulajdonba. lol. akkor...

bár volt már példa a világtörténelemben arra, hogy egy cég szépen növekedett, volt pénz, majd hirtelen hanyatlás jött, mivel olyan beruházásba, fejlesztésbe fogott, amit nem bírt nagyon finanszírozni. namost nehéz ezt a googlenél elképzelni, de ki tudja mire készülnek. ilyen játszadozának tűnik az egész, ami igen jól profitál. engem egyébként ez googletől való függés igencsak aggaszt....
Sztem is van egy "emelkedett befektetesi kedv" amit a social site-ok gerjesztenek. Ennek eredmenyekeppen aztan mas siteok is tudnak toket szerezni, ld. pl. mahalo.com, ami nem is social (es sztem nagy hulyeseg). Remelhetoleg ha pukkan, akkor kisebbet szol, mint a web1-es. A Google nyilvan nem resze semmilyen lufinak, a $ szamok onmagukert beszelnek.
Én valamiért úgy érzem, hogy egyszer megtörik a sikertörténet és nem marad meg a mostani fölényes helyzetben a keresők piacán a Google, a reccsenést majd egy komolyabb visszaesés fogja követni.
Vannak mondjuk nagyon jó irányok amit ha most elkezdenek csinálni és jól kiviteleznek, akkor hatalmas lépéselőnyre tudnak szert tenni technológiailag a versenytársak előtt(ilyen például a VMS rendszer, vizuális kereső mobiltelefonokhoz, amely iszonyatos infrastruktúrát igényel, de nekik nem jelenthet problémát és pár év alatt megvalósulhat)
Viszont amire Plastik is utalt, szinte kizárólagos bevételi forrásnak tekinthető a Google bevételeinek az Adwords-Adsense, hiába Youtube és egyéb kedves cuccok az azokhoz tartozó reklámfelületeket még nem igazán sikerült hatékonyan működésre bírniuk.
Így továbbra is a hagyományos keresésben való vezető szerep a fontos és a felhasználók bizalma.
Annyit még az Adsense-hez kapcsolódóan, hogy május végén több felhasználó is e-mailt kapott, hogy június elsejétől felfüggesztik az adsense fiókját, mert a Googlenek veszteséget okoznak az oldalaikkal. A tartalmak egyik fele a mindenféle minőséget nélkülöző Made For Adsense oldalak amelyek direkt a bevételekre lettek optimalizálva semmi egyéb minőségi kirtériumra nem koncentráltak, a másik fajta veszteséget okozó cucc az amikor adwordsön keresztül olcsóbban szerez az oldal látogatót az oldalaikra mint amilyen bevételt kap v égül az adsense átkattintásokra (typo - félregépelt - kulcsszavakra olcsón látogatókat szerezve adwordsröl, helyes kulcsszavakhoz kapcsolódó maasabb értékű adsense hirdetések értékesítése)

Szóval érezhették már akkor, hogy a bevételek nem alakulnak olyan jól, ennek része lehetett ez a takarításami végül nem tudom milyen méretűre sikeredett (túl nagy visszhangja nem lett végül).

Biztos, hogy van egy-két arra szakosodott "cég" aki nem kicsiben játszik és jól keres Adsense-el.
mitől is inoghat meg a google európában?

mondjuk attól, hogy létrejönnek sorban a nemzeti audio vizuális archívumok és elektronikus könyvtárak saját keresővel és hirdetési felülettel, amiből jogdíjat fizetnek az alkotóknak. akkor mondjuk a youtube forgalma visszaesik.

vagy mondjuk attól, hogy létrejön egy egységes európai ingatlannyilvántartó rendszer és akkor a google maps látogatottsága nyilván visszaszorul.

mondjuk valaki feláll az ep-ben és azt mondja holnaptól mindenki kapjon egy elektronikus postafiókat. és akkor abban nem egyszerűen talk-olni lehetssen, hanem mondjuk az adóhivatallal talk-olni. és nem egyszerűen egy naptárt kapjon az illető, hanem egy adónaptárt. és így tovább.

a szerkesztett tartalom felveszi majd versenyt strukturálatlan tudással. néhány uniós projekt megingathatja a google pozícióit európában, tulajdonképpen bármely kontinensen.
hát, szerintem mindenki találkozott már kormányzati portállal, hát mondjuk ki: rakás xarok. Pénzlenyúlás minőség nélkül. Mutass olyan minőségű térképet, mint a googlé!
Szerintem nem ez lesz a baj. Tulajdonképpen mi teszi ki a google értéket? (Leszámítva az ingatlanjait, meg a pár ezer szerverét :) ) Egy nagy virtuális valami.... Egy nagyobb internetes káószkor szerintem értéktelenné válna.....
jaj ne, ne ne es megintcsak ne! Megint google, at kellene nevezni ezt a blogot googlisztannak, vagy nemtom. Én megertem, h a googlebe lepten-nyomn belebotlik az ember ha barmit is tesz a neten, de azert mas erdekes dolgorol is lehet irni, mint a google. Szerintem.
Norbert: csak olyan arányban essék róla szó, amilyen arányban használják a felhasználók. (Nézd meg csak a history-dat!)
nem kormányzati, hanem összeurópai projektekre gondolok. a google csak összevásárolta az adatokat, ha mondjuk az ep holnap azt mondja, hogy a tagállamokban ezek az adatok legyenek szabadon hozzáférhetőek, akkor könnyen lehet, hogy nem lesz érdekes a google maps.
Ugyan már kutacs_ ! Ez legfeljebb egy szép álom, de maguktól alkalmazás-fejlesztésbe soha nem kezdenének bele. Ezt legfeljebb polgári kezdeményezésként lehetne elindítani.

Másrészt, ha az adatokat nyilvánosságra is hozzák, attól még nem lesz túl erős konkurenciája a googlenek. Attól még hogy van egy jobb a alkalmazás, még nem fog mindenki átpártolni oda. Ráadásul mi van amerikával, meg kínával (ott is sokan neteznek...)?

Ráadásul picit üres lenne az a földgömb csak az EU-val...:-P Az audióvizuális archívum meg szépen átköltözne a youtubera (vagy a felhasználók által, vagy a google által).
nem gondolom, hogy mindenki átpártolna a az nemzetközösség megoldásaira. de hogy sokan átpártolnának, abban biztos vagyok.

az ingatlannyilvántartás elméletileg nyitott. a digitális változata zárt. ez így nyilván nem is alkotmányos. bárki egy beadvánnyal hozzáférhetővé teheti az európai térinformatikai adatokat. a védett objektumok adataiat leszámítva. bárki.

elég annyi, hogy egy csoport akár jól felfogott üzleti érdekeinél fogva kiáll a nyilvános adatok digitális hozzáférhetősége mellett, vagy ez ügyben felszólal valaki az európai parlamentben, és ebbe a google maps beleingog. nem azt mondom, hogy mindenki elpártol, a google maps összeomlik, hanem azt, hogy a fejlődés nem lesz töretlen.

ez a google összes alkalmazására igaz. mondjuk holnap valaki azt mondja: minden európai állampolgár kap egy offical account-ot, és hivatalos célra ezt kellene használnia, és ez az account magáncélra legyen szabadon használható, lehessen hozzárendelni egy becenevet. innentől kezdve a gmail, gcalendar, gtalk visszaesést eredményezhet.

és így tovább. nem akarok végigmenni a google alkalmazásain.
kutacs, az EU most is a youtube-t használja...
... kizárólag propaganda célra
"a google csak összevásárolta az adatokat"

Az O'Really-féle Web2-es tanulmányban épp az van, hogy nem csak összevásárolta. Sőt. Az a cég, amelyiktől licenszeli a műholdképeket, már régóta birtokában volt a maps előtt is az adatainak, nyújtott is valamilyen maps szolgáltatást, mégis kellett hozzá egy google, hogy abból egy sikeres web2 projekt legyen.
imho semmi sem indokolja, hogy a közérdekű adatokat bármilyen vállalat birtokolja.
egyetertek cadmagician-al, googlemaps-ban elobb megmondja a hazszamot is lassan mar mint egy "komoly" terinformatikai szoftver, multkor Pecsre kellett mennem, megneztem a pecs.hu-t, legalabb 10-et kellett kattintanom mire a terkephez jutottam, es az nem is talalta amit kellett, beirtam googlemaps-ba es megtalalta csettintesre
ugye ha az adatok szabadon hozzáférhetők lennének és nem kellene azokat megvásárolni, akkor a közérdekű adatok összekapcsolásával komoly térinformatikai rendszereket lehetne létrehozni.

ma a fejlesztőnek két lehetősége van. a közérdekű adatokat nem kevés pénzért megvásárolja, a google megoldásaira épít. amivel persze a google szekerét tolja.

valójában a kívánatos az volna, ha közérdekű adatok szabad felhasználásúvá válnának és nyílt versenyben eldőlne, hogy tényleg olyan nagy dolog megmondani, hogy hol van pécsen a búza tér, vagy sem.
... vagy a google megoldásaira ...