Érték a cégeknek: IM, RSS, Podca... mi?

A Forrester friss felmérését boncolgatja az RWW, s eszerint az instant üzenetküldésben látják az IT-szektorban dolgozó döntéshozók a legnagyobb értéket. Mármint ezt az eszközt érdemes leginkább implementálni a vállalati környezetben.

A második helyezett az RSS (pontosabban ugye a feed) elterjesztése és használata, és harmadik helyre futott be a podcasting. A blogok és a social szoftverek egyelőre nem tűnnek túl értékesnek vállalati környezetben. Miért is nem? És mire használható hatékonyan egy cégnél a podcasting?

A feed még oké, hiszen a munkatársak gyorsabban értesülhetnek az őket érintő fontos információkról, hírekről. Az instant üzenetküldést szintén nem kell magyarázni. És azért a vállalati, intranetes blogolásban is több előnyt gondolna az ember, mint a podcastokban. Bár az kétségtelen, hogy odaát picit másmilyen a vállalati kultúra. Meg ugye az sem teljesen világos, hogy akkor pontosan az IT melyik részein is dolgoznak a válaszadók. Vagy legalábbis a többségük.

Ami szintén meglepő, hogy a wiki, vagy úgy általában, a kollaboratív eszközök használata miért nem olyan fontos a vállalatok számára. Hasamra ütök, de nyilván sok olyan munkahelyzet, feladat, munkakapcsolat létezik, ahol jól hasznosítható lenne a wikialapú eszköztár. Például meg lehetne spórolni egy csomó időt a doksik ide-oda küldözgetésével, a verziók követése, a dokumentumok frissítése, az együttdolgozás is gördülékenyebb lehetne.
Címkék: stat kommuniti stratégia
2007.07.30. 22:13. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akkor itt ragadjam meg az alkalmat,hogy a publikus halozatok ceges titkok kifecsegesere nem igazan jok, viszont a legnepszerubb EIM (enterprise IM) rendszer a jabber?:) Esetleg reklamozzam is magam, hogy ezen belul is el lehet aze' tajekozodni, mert tobb megoldas van,es testreszabhatoak?:)

(Tudom, szpem, bocsi ;)
Mi most vezettük be a Wiki-t a cégnél és meg kell mondjam, nagy a sikere, azóta könnyebb az életünk.
A MediaWiki (pl. Wikipédia) alapú rendszerek valóban kihasználatlanok üzleti szempontból. Pedig az alaprendszer jó és mindenkinek elérhető, néhány extensionnel és masszirozással pedig egy jól használható kollaboratív munkafelületet sikerült létrehoznunk, elsősorban közigazgatási felhasználásra: vitawiki.digitalnatives.hu