Autópályára a szerverekkel!

Nem szoktunk sajtóközleményeket egy-az-egyben lehozni, de miként a rabszolgaként dolgoztatott afrikai kisgyerekek sem tudják visszadobni a folyómederbe a csiszolatlan gyémántdarabokat, úgy mi is behódolunk végzetünk előtt, engedünk a csalfa élvezetnek, és teljes szélességben, eredeti magasságban közöljük folyómederben küzdő olvasónk nagyszerű mondatfüzérét. Ananké! (Tárgysor: Magyar web 2.0 intervenciós alap.)
T. Kormány!

Mi a becsületes Magyar Webes ŐsTermelők (MAWŐT) vagyunk. Évek óta termeljük a webet, de a külföldi multik, youtube, myspace, AOL folyamatosan versenyelőnyre tesznek szert, mert az önök kormánya nem támogat minket megfelelőképp.

Hitelből vettünk gépeket, fotosoppot, béreltünk szép nagy irodát, takarítónőt. Minden évben erőnkön felül teljesítünk talponmaradásunkért, de tavaly az állandó lefagyások, idén a túltermelt és ezáltal eladhatatlanná vált 25 iwiw klónunk tizedelte meg bevételeinket.

Ezért kénytelenek voltunk elhatározni, hogy

amennyiben nem fizeti ki az állam 1 millió egyedi látogatót naponta az oldalainkon, vagy nem hoz létre intervencios alapot a mawőt és a google reklámbevétel különbségének kifizetésére, szervereinket kitoljuk az M3-as pestfelé vezető szakaszára a 20. és 25. km kő közé és félpályás útlezárásba kezdünk 2007.08.01-től reggel 6 órától egészen a követeléseink teljesítéséig.

Tisztelettel,

a becsületes MAWŐT
Címkék: lol
2007.07.31. 10:29. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez nagyon jó, hogy ez még senkinek nem jutott eszébe... És igaz is... Menjünk sztájkolni :)
ez vicces .. és komoly..
Hitelbol a fotosoppot...persze..."nem loptuk, csak kolcsonvettuk".. :) Mar elnezest...:)

BTW, az m3-as kellos kozepen nincs legkondi

(vagy hirtelen megugrik a Sun Blackboxok kereslete?:)
Ne csábítsátok át ide Tóta komment közönségét :/
Én viszem a gmail-es postaládámat illetve könyvjelzőmet, azokkal simán megbénítok 2 sávot!

Tetszett!
Rendben, csatlakozom, viszem az összes általam készített weboldalt, azokat is, amiket csak karbantartottam, úgyhogy nem lesz elég az 5 km. :)
Na igen, ha nem marad más fegyverünk, nekünk is diszidálni kell. :)
Hát ez nagyon frappáns. Csak van egy fontos különbség: ha a MAWŐT becsődöl, valahogy csak megleszünk, de ha a gazdák becsődölnek, az oda vezethet, hogy pl. közlik velünk: az import kenyér kilója 2000 forint, oszt jónapot!
HangyaT: Ha a gazdák becsődölnek, akkor a most nekik adott támogatást a kenyér árának támogatására fordítva lesz itt újra 3,60-as kenyér. :)

Azért valóban eléggé gázos, hogy az EU költségvetésének legnagyobb tétele a mezőgazdasági támogatás. Másképp megfogalmazva: a befizetett adónk döntő része kizárólag a gazdák zsebét tömi. Az étel megfőzéséhez szükséges eszközök gyártói miért nem kapnak ugyanakkora támogatást?
Illetve még egy aprócska különbség. A webfejlesztőket egy országban sem támogatja az állam. Tehát az agrárban addig nem szabad ráengedni a versenyfeltételeket teljesen, amíg a többi eu ország sem teszi, mert saját magunk alatt vágjuk a fát.
Együtt kell megegyezni, hogy mindenki csökkentse az agrártámoagatásokat.

A jelenlegi helyzetben valóban csak annyit érnénk el, hogy ehetnénk a többiek almáját...
Azt hiszem itt mindenkinek elment a humorérzéke. fromdtod írta jól: Ez vicces... és komoly.. !!!
Amúgy a Te adóforintjaidra fáj a foguk a gazdáknak ha már komolykodunk. Miközben 10 millióig nem fizetnek adót. De vehetnek kamatmentes kölcsönnel Mercit, Mitsut és Porsce traktort. Jól néz ki az útlezáráskor ugye?
Félpályás útlezárás az M3-ason?

Nem inkább forgalomlassító sztrájk a gerinc- és alhálózatokon? Az stílusosabb lenne.. ;-)
(hmm, miért is lett ez félkövér?)
Komolyság :D

Amúgy a gazdák ha csődbe mennek és nem termelnek, akkor éhenhalsz. A városi ember megszokta, hogy bemegy a boltba és ott a kaja, de azt elő is kell állítani valahogy, nem? És például nekem rohadtul nem mindegy, hogy jó minőségű magyar élelmiszert, vagy például Németországból importált, ott már eladhatatlan, de itt még a Teszkógazdaságos színvonalnak bőven megfelelő moslékot vehetek le a polcról.
HH: igen basszus, Romania a topcoderen a 9. helyezett, Magyarorszag meg a 33. Mikozben 2001-ben meg 486-oson turbo pascalon ment a programozo szakos(!) kozepiskolai oktatas (elsokezes info). Kovacs Kalmanostul, de legfokepp idiota oktatasi retegestul fel kene forgatni az egeszet, hogy Magyarorszag informatikai nagyhatalom legyen - 20 ev mulva.

(Kedvenc duhongotemam...)
Poén a dolog, de mégsem. Srácok, a traktorral DOLGOZNI kell, mégpedig keményen, termés pedig a sok munka ellenére se biztos, h lesz. A legtöbben persze csak politikai hírekben találkoznak a gazdákkal, meg aztán kevés köztük a geek, még blogot se írnak :)

Másrészt mi a francot csinált eddig az informatikai tárca? Tudja valaki? Innen nézve igen, autópályára a szerverekkel!
Ez annyira aranyos, jól álcázott irónia, kis politikai fricska.
Gratula.
Ha már Tóta, valószínűleg a félpályára tolt szerverek (és a Dunába dumpolt memória, muhaha) tőle ered:
index.hu/velemeny/glossza/gazda/
Gery Greyhound!
Nem csődöl be mindegyik. Azért tételezzük már fel, hogy vannak köztük rátermettebbek, akik piacképesek tudnának lenni, akik még - neadjisten - adót is tudnának fizetni, meg vannak köztük "amatőrök". Egyébiránt, ha nem tolnák oda vasvellával az adóforintjainkat, lehet, hogy maradna zsé a zsebünkben megvenni a "drága nyugati" élelmiszert.
Vagy Te elkötelezettségből pl. az olcsó, agyontámogatott hazai gyártású számítógépeket használod, itthon írt programokkal, csak magyar előadókat hallgatsz, stb.?
Hangsúlyozom: nem akarok antidemagógnak tünni, de ebben az országban mostanában mindenkinek kicsit nehezebb. Álljonak mán be a sorba a gazdák is azok közé, akik nem annyira a hőzöngésben, hanem a kollektív tehervállalásban jeleskednek.

Megyek tüntetni!
Egyik kollégám mondta évekkel ezelőtt, a traktorkiállítás alkalmából: mi pedig dumpoljuk bele az adatbázist a Dunába a Parlament előtt, ha szarul gazdálkodunk :o)
Tényleg, a gazdák támogatására fordított pénzt kajára költve nem élnénk sokkal jobban? Meg kéne venni pár tolólapos Krazt, olcsón, és árokba az utat elálló járművekkel. Lehet menni tüntetés helyett dolgozni, akkor meg lehet élni.
Az egész nem arról szól, hogy a gazdák ne kapjanak támogatást, mert tényleg kell (mert minden állam ad a sajátjainak), hanem ha már a mi adónkból élnek, akkor tessék egy kicsit elcsitulni és nem akadályozni a többieket a támogatás kitermelésében.
"Egyébiránt, ha nem tolnák oda vasvellával az adóforintjainkat, lehet, hogy maradna zsé a zsebünkben megvenni a "drága nyugati" élelmiszert."

Ugye te sem gondoltad komolyan, ha megszünne a támogatás, akkor egy fillérrel csökkenne az adó? Vagy a egy fillérrel is nőne a kenyér állami támogatása? Tudod mennyi luxusmercit (golyóállót) lehetne venni belőle?
ha a gazdák tönkremennének akkor max annyi lenne hogy több lenne a munkanélküli, na meg az útlezárás.. szinte minden mezőgazdasági terméket olcsobb importalni, mint itthon megtermelni.. az meg csak olyan megnyugtatásféle hogy "mer a magyar az jobb".. ha olyan jó akkor mé nem kell a kutyának se?
főleg hogy a fagykártámogatásból is csak traktorra telik amivel aztan útzárat csinálnak..
az útzárba beszállok a 386-asommal:)
A Tótánál már megírtam: ugyan már miért gondolja árki, hogy a magyar élelmiszer jobb, mint a külföldi? A döevőkben magyar tulajdonosok magyar alkalmazottjai sózzák rá akire tudják, a romlott virslis hotdogot, meg a bűzlő grillcsirkét, magyar cég importálta az ólmozott pirospaprikát stb. A magyar gazda átlagban ugyanolyan mentalitású, mint átlagban bármelyik másik magyar, vagyis nem akar adót fizetni és ha lehet ott vágja át a másikat, ahol sikerül neki.
Amiben más az az, hogy nagyobb hangon kiabál a traktorja mellől.
ja bocs, látom, Elefánt kolléga most is gyorsabb volt.
Megjegyezném, hogy egy nagy olvasottságú újság ne panaszkodjon arra, hogy nincs módja szomorúságát a világ elé tárni, traktor vagy szerver nélkül.

Megteheti könnyedén, még csak le se kell írnia, hogy "szomorúak vagyunk".
longhandcoder · optimalizalas.info 2007.07.31. 10:56:14:
"Ne csábítsátok át ide Tóta komment közönségét :/ "

Miért, mi a baj velük? :-)
Azért abba gondoljatok bele, hogy mekkora szívás volt az, amikor az oroszok elzárták a gázcsapot a télen. (Szerencsére nem volt kemény tél.)

Ugyanez megtörténhet az élelmiszerrel is. Talán myspace hiányában nem halunk éhen (azonnal :-)
yanchi345 2007.07.31. 13:29:31:
"Tényleg, a gazdák támogatására fordított pénzt kajára költve nem élnénk sokkal jobban?"

pilu.blog.hu/2007/07/24/ceruzapofa#c645815
A kopipészt elkerülése végett.
JohnZero: Ugyanmár! Ha elzárják a vastagzokni-csapot a kínaiak az sokkal nagyobb probléma lenne. Simán meglennénk Nagy Magyar Mezőgazdaság nélkül.

Egy matekpélda:
Egy dohánytermelő művel, vet, arat, permetez. Mindez kerül 1.600.000 forintba. Eladja a dohányt, ebből származik 1.000.000 forint bevétele. Kap az államtól 1.500.000 forint támogatást.

Mennyit keresett?

Mennyit keresett volna, ha nem termel semmit, csak megkapja a támogatást?

Ki járt jól?
ramirez7788: köben foglalkoztat, árut termel, felhasználja mások szolgáltatását(permetező anyag fejlesztés stb.)

A pénzzel nem fogsz jóllakni. A pénz nem csinál pénzt, Csak a lufi-kapitalizmusban...
"béreltünk szép irodát, nagy takarítónőt"
Nehogy má most fedezzük fel, hogy az időjárás változékony. Én úgy gondoltam, hogy az őstermelő, aki a rigőfüttyből megállapítja, ogy milyen idő jön, azazt is tudja, hogy mire vállalkozik, amikor elveti a magot. Apáról fiúra, ugye. (TWA nagyon jól pedzette, a kvalifikált munkaerő hiányát.)
Mer, ha számítógép használóként nem volnék képes tudomást venni, felfogni, megoldást keresni pl. a vírusveszélyre, oszt rinyálnék lukaszászlóval a félpályán, amikór baj leszen, akkor itten mindenki mondaná, hogy látod bibas, minek nem építettél tűzfalat, meg Norton.
Márcsak azér mondom ezt így itten, mer mások meg erőssen emlegetik a globális fölmelegedést, oszt ha ez így jólvan, akkó kezdhetünk gyűjteni a jövőnyári agrártámogatásokra, mer ezek ott fognak sivalkodni a megperzselődött fődbe, oszt másnap má egyenesítik is a kaszát, hogy aggyunk nekik kenyérre meg tejre. (Amit ugye nem tudnak megtermelni, hanem csak ráfanyalodnak kölföldire:)

Megyek tüntetni.
lehet félreértem , de most a mezőgazdaságban dolgozó fizikai munkásokon élcelődsz/tök?

választ várok. kösz.
1., Nem.

2., A mezőgazdaságban dolgozók helyzete és problémáikra keresett megoldáskisérleteik összeségében jól jelképezik az egész gazdaságot "egyensúlyban tartani kívánt rendszer" anomáliáit, mondhatni igazságtalanságokat generáló bénaságát és a hatalmi játékban résztvevő politikusok cinizmusát. Ugyanezzel az erővel felverhetnénk (és TótaW is a blogján) a habot arról is, hogy miért kapnak a közalkalmazottak "ruhapénzt", amikor egy vállalkozás pl. ilyet nem számolhat el, vagy a 13. havi fizetést, miközben a vállalkozói szférában tűzzel-vassal üldözik a teljesítés nélküli kifizetéseket... Csak ezek nem annyira médiaképesek.
A mezőgazdasági dolgozók a maguk - minden pejoratív előjel nélkül - egyszerű szószólóikkal oda vannak tolva népharag frontvonalába, mert még csak véletlenül sem az elit szélvédőjét csapkodják indulatosan az országúton, hanem a tiédet meg az enyémet, és amíg menekülünk és lassulunk sz@runk arra, hogy a hatalomiparosok és családjaik tulajdonában milyen irdatlan mennyiségű mezőgazdasági művelésre, fagy, aszály és egyéb kár elszenvedésére és támogatás és kárenyhítés és kvóta, meg mittudom én elnyerésére alkalmas terület van. Kit érdekel mindez, ha "Józsibá" meg frankón megjelenik gumicsizmában?

3., A MAWÖT felhívás számomra nem attól vicces, hogy fricskát mutat a mezőgazdaságban dolgozóknak, hanem attól, hogy megmutatja, mennyire képtelenség az a megoldás, ami - amonnan nézve - az egyetlen lehetségesnek tartott.

4., Másrészről meg azért az is a véleményem, hogy a mg dolgozók is csak a tüntetésekre tudnak összefogni, de hogy a takarmánytermelők közvetítő kereskedők és ügynökök nélkül előre bizniszeljenek pl. az állattenyésztőkkel, ne adj isten összálljanak olyan csoportba, ami kiad valami "portfóliót" oszt a dinnyés ki tudná segíteni a napraforgóst vagy mit tudom én... Biztos lenne erre valami megoldás. De hát ezügyben tényleg nem tartom őket nagy spílereknek (már a látható szegmentumukat) és hajlok arra, hogy egyetértsek TWA blogjában írtakkal.

(egyébként "agriculture" 162 mill találat, "computer engineer" 963E találat google)

Megyek tüntetni!
hírbehozó · 2007.07.31. 11:09:37
rettentően tragikus, h románoknál megjelennek olyn cégek, akik nélunk már 10+ éve vannak...
Nagyon szarul élhettek, ha ennyit sírtok.

A közalkalmazottak biztos kapnak ruhapénzt, meg 13. fizut, nektek viszont van céges kocsi, noti, kafetéria, éves bérlet, kajajegy stb. Kár ezen annyit rugózni.

Egyébként meg lehet lobbizni az államnál, a mezőgazdászok úgy látszik jól csinálják, hiszen kapnak zsét, szerintetek rengeteget.

Vajon miért támogatják az eu államok a mezőgazdaságot? Biztos nincs semmi értelme, úgyhogy mi ne is támogassuk!

Ha lenne szakszervezet, meg lenne MAWŐT, akkor lehet hogy pénzünk is lenne belőle.
Murachi! Itt mondtad meg a frankót!
Ha lenne szakszervezet, meg lenne MAWŐT, akkor lehet hogy pénzünk is lenne belőle.

Miért nincs? Miért vagyunk olyan balfékek, hogy nincs érdekképviseletünk? Nem kamarára gondolok, mint a dokiknál, vagy az ügyvédeknél, nem is szakszervezetet mint az EÜ-nél, hanem valami valós érdekképviseletet. A Neumann táraság öreg lyukkártyarögzítők gyülekezete, amely erre nem lenne alkalmas. Ebben az országban nagyon sok jól képzett informatikus van, akiknek a szava nem hallatszik az égig. Soha nem hallottam arról, hogy a törvényalkotás során megkérdeztek volna valakit, hogy a "határidőig" meg lehet csinálni egy verzió váltást? Sorolhatnám, de Ti is tudjátok.
Szóval először érdekképviseletet, aztán sztrájkot és irány az M3-as.
Gyerekek, nagyon okosak vagytok, jól tudjátok visszamondani, amit hallotok.

Én az egészhez nem nagyon értek, úgyhogy előbb inkább tájékozódási pontot keresek, és ha azt látom, hogy az EU-s gyakorlattal tökéletesen ellentétes a magyar, akkor ironizálhattok itt a végtelenségig, visszaböfögve TWÁ-t (Beérett a varázsigém, LOL), nem lesztek túl hitelesek.

És akkor ha a kérdés jobban érdekel, megyek és keresek forrást. Kb. így kéne ezt csinálni nektek is, barátaim.