Online képszerkesztés, még kényelmesebben

Többször írtunk már a PXN8.com vagy a Snipshot egyszerű online képszerkesztő alkalmazásokról. Legújabb versenyzőnk a Picnik, mely bár már regisztrációt kér a felhasználóktól, ám cserébe sokkal több funkcióval rendelkekezik. A szokásos autofix funkciók mellett (vörösszem-effektus, élesítés, méretre vágás, színkezelés, forgatás) akár egész Flickr- vagy Picasa-képtárunkat fevihetjük a szolgáltatásba, és online, kényelmesen alakítgathatjuk őket. Majd akár vissza is tölthetjük Flickr-accountunkra a megszerkesztett verziókat.



Ami még bloggereknek fontos lehet, hogy a Picnikkel nagyon egyszerű a képek széleinek lekerekítése. Vannak pro effektek is, melyekkel pofonegyszerű egy unalmas képből kiváló postillusztrációt készíteni. A kezelőfelület, attól függetlenül, hogy full flash, elég könnyen és gördülékenyen használható. Idegeskedés nélkül szerkesztettem meg egy galériáravaló képanyagot. És egyáltalán nem bántam, hogy nem nyitottam meg ehhez a Photoshopot.

Persze a komolyabb képszerkesztési munkákat továbbra is a komolyabb asztali szoftverekkel fogom elvégezni, de nem árt fejben tartani az online képszerkesztőket sem. Gyorsak, kézhezállók, bárhonnan elérhetők... Na, de hisz tudjátok ti is.
Címkék: képszerkesztés
2007.08.01. 15:40. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deeplinket, hh, deeplinket!
Ha nem omlana össze a laptopom ötpercenként, akkor még az is lehet h frissülni fog ez a post.
Ne felejtsük ki, hogy egy full Flash alkalmazásról van szó, és azt sem, hogy a fejlesztő készséges, szimpatikus ember, már ha ez abból lemérhető, hogy normálisan válaszol a levelekre.
Az viszont igaz, hogy (még) nincs API hozzá, így egyenlőre nem lehet saját webes alkalmazásba integrálni, mint a Snipshot-ot.
Érdekes dolog történt, amikor kipróbáltam. Addig a kép befért a postba, utána pedig lelógott, pedig ugyanúgy fix méretű volt. Valami árulás van...

Amúgy nagyon ígéretes szolgáltatás, nekem tetszik (csak emiatt a hiba miatt nem tudom használni...)... :-((((