iWiW hack: mass mailer

Egyik olvasónk ajánlotta figyelmünkbe azt a tutorialt, melynek segítségével egyetlen gombnyomással küldhetünk az összes iwiwes ismerősünknek üzenetet. A módszer nem újkeletű, a spammerek például hasonló eszközökkel szórják meg néha a közösségi szájtokat.
Mi nem próbáltuk, úgyhogy csak elméletben gondoltuk végig a FireBuggal hekkelhető üzenetküldést. (Tararam, nyilván működik...) Nektek sem ajánljuk, ugyanis minden bizonnyal ez az eljárás sérti a szolgáltatás felhasználási feltételeit. (Tényleg, sérti?)
Címkék: iwiw how to
2007.08.04. 12:37. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jajj. Ez fájt. Az egy dolog, hogy van néhány script kiddie, akik azzal szórakoznak, hogy a wiw.hu forrásást (legalábbis a kliens részt) böngészve megpróbálják széthekkelni az agyukat, de ha csak minden 5. webisztán látogató akarja majd tesztelni, hogy jó-e a kód, akkor 2 napig nem lesz elérhető a rendszer a sok spam... izé... mail miatt... :P
Amúgy meg kb 10-15 kattintással létre lehet hozni új csoportot, amibe bele lehet tenni az összes ismerőst. Ezt csak egyszer kell megtenni, utánna már csak a csoportot kell kiválasztani a címzetthez. Ugyan az a hatás, hekkelés nélkül.
ja, én is egy csoportba tettem az összes ismerősöm, tényleg ugyanaz a módszer, és tényleg nem sérti a felhasználási feltételeket
nyilván a "nem látják a fától az erdőt" tipikus esete :)
Hehe..leho igazad van, már nem is működik az iwiw :)
ez a hangya-s cucc a heten bevezetett korlatozas ota mar nem jut messzire. a firefoxos cucc pedig mar regi lemez. ahogy indexeknel mondani szokas: feloszlott a beatles.
valóban döglött az iwiw, francér' kell ilyeneket postolni... :p
állítólag lesz indexes iwiw. ott majd lehet ilyent? biwiw, vagymi. egy hoax vagy nem?
GreaseMonkey-rol hallottatok mar sracok? Reszben pont az ilyen gagyi probalkozasok megkerulesere valo. Marmint amikor a html kod butykolesevel probalnak meg rakenyszeriteni valamit a felhasznalokra a website keszitoi. Veletlenul csinaltam egy olyan GM scriptet is, amivel akarhany ismerosnek tudsz egyszerre levelet kuldeni (akar 5nek, akar az osszesnek). Egyszeruen ujra mukodik az, hogy tobb felhasznalot is kijelolhetsz a listabol. www.atleta.hu/gm .

Amugy meg ez egy ujabb hatalmas es cikis wiw bug. Amikor a korlevel aradat elindult, es gyozkodtuk a fejlesztoket arrol, hogy tiltsak le, hogy minden ismerosnek lehessen kuldeni, akkor olyan javaslat is szuletett, hogy egyszerre csak mondjuk 20%-nak lehessen. Ez egy ertelmes kompromisszumnak tunt (5 nekifutasra el tudod kuldeni mindenkinek, ez neha bevallalhato, hoax kuldesnel nem eri meg). Ehhelyett sok het hallgatas atirtak egy db attribute-ot egy html file-ban, es szerver oldalon nem ellenorzik az inputot. Hat ennyit a szakmai szinvonalukrol.
atleta.hu: magyarazd mar el egy mezei felhasznalonak a greasemonkey-t (aki IE-n kivul mast nem hasznalt).
A trackbackelt megoldasom minden bongeszoben mukodik (es valoban 1 kattintassal :) + nem kell firefoxot / firebugot / greasmonkey-t telepitgetni ertelmezni a sok sok magyarazatot h. mit hogyan, mikor, merre, mit copyzzon hova, stb.
Fogod ranyomsz behuzod a kedvenceid koze, ennyi, utana mukodik.
A Mass mailer már nem működik. A Greasemonkey-s üziküldős szkript viszont még megy.
carsandgirls: az "iWiW üzenetküldés egyszerűbben" (iWiW Mailer es iWiW Multiple)
benjamin.hu/2007/08/15/iwiw-uzenetkuldes-egyszerubben/

meg mindig mukodik!