Hogyan ne maradjunk le a koncertekről a Szigeten?

Ha van Gmailünk, kattintsunk a felső menüben a Calendarra, majd hozzunk létre egy publikus calendart. Vegyük fel az események közé a koncerteket. A címbe csak az együttes nevét és a helyszín rövid nevét írjuk. Pl. "The Rakes - NSZ". (Ha túl hosszú és ékezetes a szöveg, az sms-értesítést több smsbe fogja kiküldeni a Google, ami nem jó.)

Majd állítsuk be, hogy ingyen smsben, például egy órával az esemény előtt értesítsen minket a Calendar. Menjünk a Settings/Calendars oldalra, majd a szigetes kalendárium mellett kattintsunk a Notifications linkre. Itt állítsuk be, hogy például 60 perccel az esemény előtt értesítsen smsben. És ennyi.



Állítsuk be, hogy a szigetes koncerteket tartalmazó Calendar megjelenjen Google Desktopunkon. A publikus kalendáriumot pedig osszuk meg ismerőseinkkel. Adjunk hozzáférést nekik, hogy ők is felvihessék, éppen hol szeretnének lenni a Szigeten. Kellemes hiábavaló tervezgetést. Kint találkozunk.

Osszátok meg ti is, hogy hova mentek a Szigeten!
Címkék: calendar
2007.08.08. 16:52. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez garantálja a sör minőségét?
nem tudom de nekem nem engedte bepipálni a sms küldési funkciót!
1) miért kell, h publikus legyen?
2) előszöri a calendar küld egy ellenőrő smst, h mi vagyunk-e azok.
Nem hiszem, hogy nekem jut csak eszember, hogy iwiw lett volna az ismerosokkel megosztasra erre jo hely. Bejeloli ember mik erdeklik es utana megnezheti melyik ismeroset erdekli meg ugyanaz a koncert. Aztan szepen vegignezheti ismerosei mit jeloltek be. Es T meg eladhatta volna fizetos SMS-kent az ertesitest.
Ez egy praktikus tanács volt, de tényleg, köszi, ki is próbálom nemsokára.
Én szombat-vasárnap-hétfőn leszek kint, szívesen találkozok bárkivel. Csónakháznál szoktam letanyázni hosszabb időre, ott jó saslik van meg kicsit más mint a szokványos sziget büfék.
Hírbehozó Téged is meghívlak egy sörre, ha bírod a zalkholot gyárek.
ps.: mennyire megbízható a calendar sms értesítő szolgáltatása?
Van aki hosszabb ideje aktívan használja és megosztaná tapasztalatait?
Teljesen korrekt. Gond nélkül jönnek az smsek, ingyen.
Buta kérdés: egy 'sima' (pl. Outlook) calendarban beállított és a telefon/PDA között szinkronizált esemény és az ő beállítható riasztása miért nem jó? (Vagy akár a telcsi saját naptárában beállított riasztás, ha nincs gép a közelben valakinek.)
Calendart (és annak outlook, stb. szinkronizálását) meg elég sok (szinte mindegyik) telefon tudja.
Ja, outlook-os 'appointment' is elküldhető persze másoknak...
Minek ehhez (is) Google?
A www.musorajanlo.hu/sziget valodi programtervezo. Azt is ajanlom figyelmetekbe... Fel van sorolva az osszes program es Szigetes Calendar-ja is van. Szerintem nagyon jo.
horvath_jano: túl okos, túl kényelmes, túl hasznos funkció nem jó:-(
wifi van egyébként Szigeten valahol esetleg, nem tudjátok?