Redizájnolt a BoingBoing [update1]

Frissített logóval, a kommentezés visszakapcsolásával (néhány éve szüntették be), és egy új techblog indításával ünnepel a világ egyik legnépszerűbb (de mindenképpen az egyik legjobb és legtöbbet díjazott) blogja. Gondolnátok, hogy már hetedik éve van BoingBoing? Mármint blogként. Ugye korábban - so predotcom - webszájtként üzemelt a csodálatos dolgok tárháza.

(Amúgy az új BB hasonlít a Gawker-blogokra. Ha csak a postok 13-as Georgiáját veszem például... ;) Ennél már érdekesebb persze ez az új BB Gadgets blog. Engem elsőre nem kötött le. Az látszik, hogy mást akarnak vele, mint egy újabb Gizmodót vagy Engadgetet. Na mindegy. Adjunk neki pár hetet. Feedreaderbe be.
Címkék: blogok dizájn bloggerek
2007.08.28. 18:59. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én nemtom ki hogy van vele, ki melyik véleményt osztja, én azt, hogy monitoron a talpas betű nem igazán olvasható jól. pláne ratyli tft-n. szerintem. itt pl a nem talpas tök haladós fehér alapon...

miért azt használják?
lol. ez jogos. ;)
"Nehany eve" -ez azer' aranyos... Az itt lathato mammut mindossze nehanymillio eves... Amikor a boingboing a sok ertelmetlen meg spam komment miatt beszuntette a kommentezest - helyette egyebkent technoratit linkeltek, valoszinuleg nem kis forgalmat generalva nekik ezzel - akkor az emberek 99.9999999%-a nem ismerte Magyarorszagon a komment kifejezest, legfeljebb csak a 'no comment' osszefuggesben. 2004-ben szuntettek be egyebkent iirc.

Arrol se erdemes megfeledkezni, hogy az Amerikai Szanalmashu eloszor egy havi magazin volt, Mark Frauenfelder es felesege kiadasaban. Meg nem volt idom az uj oldallal foglalkozni, de mindenesetre erdekes volt latni David Pescovitz, Cory Doctorow es Xeni Jardin csatlakozasat az archivumban, ha jol emlekszem, ez mar mind-mind a blogidoszakban tortent, tehat kozben valt azza a boingboing, amilyennek ma ismerjuk.

A boingboing miatt - is - terjedt el az a nezet, hogy a blog mint megjelenesi forma jellemzoje a borzalmas, kezelhetetlen navigacio, ez arrafele fokozottan ervenyes volt (sajat keresovel nem rendelkeztek, a Google - meretebol adodoan - nem mindig talalt meg mindent, egy havi postmennyiseg atnyalazasa valamit keresve sok ido, postok kozti linkeles minimalis, menuszerkezet gyakorlatilag ohne).

Talan hasznos, hogy mivel onallo tartalom nem sok van rajt - ugynevezett linkblog - ezert a site nagy tobbseget kitevo hosszu idezeteket mar nem hangyaize meretben irjak.

Az oldal egyebkent hosszu idon at vezette a technorati slagerlistajat, es az elso Webby - egyertelmu - kategoriagyoztese volt a blogok kozott.

Ja, meg egy pletyka: Az RSS olvasok azon standard feature-et, hogy szerzo szerint tudjanak szurni, allitolag Xeni Jardin - akkortajt legtobbszor borzalmasan erdektelen - cikkjei miatt vezettek be. A kedvenc poenom az, hogy a Yahoo Pipes szerzo szerinti szures funkciojat pont o mutatta be annak megjelenesekor, egy, a lehetosegeket bemutato - kivetelesen onallo, eredeti - postban.

Ha mar Xeni Jardin: ha nem talalsz kepet Marylin Monroe-rol, akkor keress ra, es nemi photoshoppal kesz is vagy allitolag.

Meg pletyka? Nekem kezd elegem lenni Karl Rove szenator neveloapjanak aranyozott kis futyikejebol, a LOLCateket/LOLTreket/LOLmittomisenmit is itt nyomtak tul (konkretan ezt az emlitett holgy), de unalomig visszatero temak voltak meg a Teen Hunger Force reklam bostonban, a londoni aluljaro copyrightos terkepe, es biztos meg sok masra is emlekeztek.

Ja, meg valami: van az Unicorn Chaser meme, es a Flying Spaghetti Monster mitosz, ezek innen indultak, de ennek mindenki jarjon maga utana :)

(Hosszabb lett mint maga a blogpost... bocsi)
Ilyen hosszú kommentet akkor sem olvasnék el, ha semmi más dolgom nem lenne ma.
Amúgy, Ádám, mindneki olvas Wikipediát, köszönjük.
es mindenki olvas 2004 ota boingboinget?:)

(en igen.)
jo, bocsi.. egyszeruen ugy gondoltam, nem lehet elmenni egy magyar blogon az esemeny mellet ugy, hogy "uj dizajnt kapott a boingboing, van techblogja mostantol". Nem emlekszem ra, hogy lett volna a webisztanon olyan post, ami a boingboinget ne termeszetes jelensegnek kezelte volna, ami 'ugyis van'.

Lehet en olvasom tul regota, de szamomra ez egy kult, valami olyasmi, ami magaba szivja a steampunkot, a stubes elterjedeset, az aqua teen hunger force-t, olyasmi, mint az a bizonyos negycsatorna a ZOMG WTF (Z egy kommentelo volt, innen jon a ZOMG), a lolcat, es meg sokminden mas szempontjabol. Eleterzes, jelenseg.

Mondjuk persze aki nem tudja, mi az a boingboing, az nem fog kommentet olvasni (jo lenne errol egyszer egy felmeres hany % olvas kommenteket, aki blogot olvas). Aki meg tudja, mi az a boingboing, annak viszont feltunt, hogy uj dizajnt kapott (a TC nem is pazarolt ra szot)

Sz'al megegyszer elnezest kernek, csak probalom a szamomra hianyzo dolgokat beadni 'added value' -kent.
Csak viccelődöm, Ádám. Mi mind nagyon örülünk h olvasod te is a boingboingot. Mi is ezt tesszük. És köszi az élménybeszámolót.
Egyetértek talpas betű ügyben cadmagician-nal, leglaábbis szok szövegnál képernyőn picit zavaró. Ezt megtetézik a fekete színű linkekkel ügyesen.
13-as georgia lol. akkor a webisztán veszélyesen hasonlít a xy blogra, ha csak a poszt betűtípusát veszem alapul.
Ok, nézd meg egymás mellett a gawkert és a bb-t. Amúgy a 13-as georgia szép. Használjátok ti is.
egymás mellé téve lehet, de pont a poszt betűtípust felhozni, amikor ugye designerek keze megkötve alig pár darabra...

filmbuzin volt egy darabig, de sztem hosszabb olvasásra képernyőn akkor sem a legjobb a serif font.