A budapesti utcákról is lesz Street View?

Ugye a Google autói már körbejárták a nagyobb amerikai városok utcáit, hogy 360-as képeket készítsenek minden utcáról. A funkció, mely a Google Mapsben érhető el, sok vitát és meghökkenést váltott ki a tengerentúlon.

Egyik olvasónk - ddq - ezt szpottolta a Batthyány téren, tegnap:



Első ránézésre valóban úgy tűnik, hogy ez az autó folyamatosan 360 fokban fotózza az utcát. Ugyanakkor a Google - legalábbis az USA-ban - egyáltalán nem ilyen kamerákat használ a Street View-képek készítéséhez. (Az Immersive Mediával állt össze, akik viszont ilyen autó tetejére szerelhető kamerával dolgoznak.)

Akkor viszont mit csinál ez a német rendszámú autó Budapesten, és kinek dolgozik?
Címkék: google bulvár street view
2007.08.29. 11:12. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Navigációs szoftver térképét készítik/pontosítják. Navteq, Teleatlas lehet pl. mint nagy térképszállító. Kamerázzák az egyirányúságot, sebességkorlátozást, stb.
vagy egyszerű német turisták megunták kattogtatni a fényképezőt, és inkább felrakták a tetőre.
www.cpcatalog.com/oneshot_en.htm
Ja, csak a rendszám elég gyanús. Mmint a Navteq lazán szóba jöhet. De lehet h egy magyar cég. Nem hiszem h magánszemély...
hamár itt tartunk, a rendszámot nem kellett volna kitakarni. még valami jogvédő szervezet elkezd hepciáskodni...
(elsőre ki volt takarva. de többen épp azt mondták, h nem kell. úgyhogy most nincs.)
Felhívnám a figyelmet, hogy a rendszám Wi-Fi. Valszeg nem turisták.
...és az 555 is amerikai célzás :DDD Najó, ez csak móka, de a Wi-Fi tényleg elég gyanús :)
hát mielőtt még megcsinálnák a sztrítvjút is budapestről a gugliék, esetleg nem lenne rossz, ha az ország többi részéről is (igen, van az országnak többi része is ám) valami normális felbontású műholdképeket tennének ki a gugiörszre.

a kocsi egyébként nekem dolgozik, azért béreltem fel, hogy szivassa a pessstieket.
Ennyi megvolt eddig is.
Plusz egyik ismerősünk (nem tudván a rendszámot), azt mondta, hogy "ha wi÷fi a rendszam eleje, akkor ez a voyager mar legalabb egy eve magyarorszagon van". Itt tartunk.
Kíváncsi vagyok, mi lesz a vége :)

Egyébként meg ja, legyen normális műholdfotó az egész országról.
sztahanov: ja, ez tényleg gyanús.
sztahanov tippje elég valószínű! Gondolom az iGO-sok szóltak, hogy hé, ha már lesz ilyen funkció a gépen, kattanjatok már párat pesten!
Nekem egy kicsit "csináld magad" érzésűnek tűnik ez a kamera. Ha jól látom, egy teljesen normális háztartási fényképezőgépet tettek egy írásvetítőszerű kis cuccc alá, nem? Vagy ez teljesen elfogadott profi megoldás (szakértők ide!)? Egyáltalán, jól látom? Ha én állandó jelleggel, üzleti céllal fotóznám az utcákat, lehet, hogy valami masszívabb konstrukcióval tenném (mint pl. a guglis cucc).
Én azért nem hagynám az USA vonalat sem, Már csak a Voyager miatt sem... ;]
Alien, baze, most nezik hogy mit fognak leigazni. Meg jo h van magyargarda:D
elég gáz az a házilag felszerelt fényképező (:

jó hogy nem fekszik egy fickó háton a kocsi tetején és kezébe az apparát ...
szar ez a rencer valahogy, most mind a kettő bement, az egyiket törölhetitek

off: az index főoldal újabban nem jön be rendesen, hanem valahogy lekapcsolódik a net-ről és bejön a telefonos csatlakozás segédablak, valami ott sem kerek ...on
(Nagy a terhelés, kicsit be vagyunk lassulva. Türelem.)
Hát az biztos, hogy nem navteq, és valószínűleg nem is teleatlas; nem ilyen a szabvány felmérő kocsi+felszerelés. Én is arra tippelek, hogy 3D-s városmodellhez kameráznak valakinek a megbízásából... Ahhoz ugye elég egy ilyen összetákolt kamera is.
Mondom hogy ALIEN. Vagy xenu
Ha alien, akkor hol van Scully és Mulder? XD
A Voyager évek óta labancföldön készül nem amerikában ;)
Én is láttam (amúgy elég profi a cucc élőben), beszéltem is az egyik sráccal, aki azt mondta, hogy k. sok munkájuk van már benne, kb. BP 80%-a már készen van, de csak akkor akarnak indulni, amikor befejezték.

Arra a kérdésre, hogy a google megbízásából dolgoznak-e, nem akart válaszolni...
Én is láttam (amúgy elég profi a cucc élőben), beszéltem is az egyik sráccal, aki azt mondta, hogy k. sok munkájuk van már benne, kb. BP 80%-a már készen van, de csak akkor akarnak indulni, amikor befejezték.

Arra a kérdésre, hogy a google megbízásából dolgoznak-e, nem akart válaszolni...
"de csak akkor akarnak indulni, amikor befejezték"

Ebből a félmondatból én azt szűrném le, hogy ez egy magyar cég, magyar szolgáltatása lesz.