Avatarok lepik el a Google Earth-t?

Nem először szalad végig a Blogoszféra Techián a pletyka, hogy a Google asztali térképalkalmazásából egy Second Life-szintű mmo-t akar varázsolni. A pletykát két hiedelem lenne hivatott megalapozni. Az egyik, hogy a Google Earth - miként azt például a repülőszimulátor példájából is láthatjuk - kiváló terep arra, hogy különböző layerekkel térképalapú játékokat ültessenek rá. A másik, hogy a Google eddig teljesen kimaradt a videojáték-piacról. És ez sok mindenkinek szemet szúr.

Abban lehet valami, hogy a Google a jövőben e piac felé is nyitni fog valamilyen formában. Elsősorban gondolom az online videojátékokban megjelenő hirdetések kezelése feküdne nekik, de az sem elképzelhetetlen, hogy egyszer valamikor beszállnak direktben is a játékbizniszbe.

Visszatérve a Google Earth-re: ha lesz is valamilyen avatarokkal operáló játék, az sem lesz sokkal szofisztikáltabb a repülőszimulátornál, vagy a többi layeres fícsörnél. Vagyis a SecondLife-nak nincs nagyon mitől tartania. Egyelőre.
Címkék: google google earth mmo
2007.09.24. 11:02. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Persze, hogy a Second Life-nak nincs mitől tartania, hiszen a végét járja teljesen.