Olvasó szez - 2007.11.10.

Egyik olvasónk levele a torrentrazzia kapcsán...
Elegünk van!

Elegünk van belőle, hogy magukat jogvédőnek nevező szervezetek élősködnek rajtunk, miközben csak a saját zsebüket tömik!
Elegünk van belőle, hogy saját maguk hozzanak törvényeket (illetve megpróbálnak nyomást gyakorolni a törvényt alkotókra ebből a célból)!
Elegünk van belőle, hogy a hatályos törvényeket, jogszabályokat kiforgatják, átértelmezik, sok esetben félrevezető módon hivatkoznak rájuk!
Elegünk van belőle, hogy saját ajánlásokat, értelmezéseket, javaslatokat, nyilatkozatokat próbálnak jogszabályként beállítani!
Elegünk van belőle, hogy sokszor megtévesztő módon, hatóságként tetszelegve lépnek fel!
Elegünk van belőle, hogy a hatóságot is megtévesztve, félrevezetve keltenek félelmet és okoznak kárt!
Elegünk van a hazudozásból, hogy törvénytelennek állítanak be olyan dolgokat melyek nem azok!
Elegünk van az élősködésükből, a fenyegetőző propagandából!


Mit is csinálnak ezek a szervezetek?
Azt mondják, "jogot védenek". Mégis, kinek a jogait? Milyen jogot?
A saját jogaikat, mely sokszor csak az ő hagymázas álmaikban született gondolat. Egyre több szerző, művész is belátja, hogy egyszerűen élősködnek csak rajtuk, és minden emberen.
Miközben "jogot védenek" sárba tapossák a többi ember jogait!

Elegünk van ebből!

Mégis miféle jogról beszélnek?
Mi nem akarjuk megfosztani a szerzőket, művészeket azoktól a jogoktól melyek az általuk létrehozott alkotáshoz, ötlethez fűzi őket!
De miről is szólna ez eredetileg? Arról, hogy a szerző, művész stb. által létrehozott dolgot más ne tüntethesse fel sajátjaként, ne húzhasson hasznot belőle.
Arról szól, hogy a társadalom közös szellemi tulajdona gyarapodjon. Hiszen így biztosított, hogy ne legyen érdeke valakinek inkább megtartani magának az alkotását.
Mára viszont ez az egész valami eltorzult, beteges dologgá változott, amely egyenesen az eredeti cél ellen fordult!

Elegünk van belőle, hogy minket, akik azt tesszük, ami a társadalom egyik alapját jelenti, vagyis hogy a közös szellemi tulajdona valójában közös legyen, pont azok támadnak, akiknek feladata lenne ennek elősegítése! Mi nem nyerészkedni akarunk, csak közkinccsé tesszük!
Elegünk van belőle, hogy rövidlátásuk miatt nem veszik észre (mert nem akarják észrevenni), hogy éppen azokat zaklatják, azokat fordítják maguk ellen, akikből élnek!

Elegünk van!

Ha neked is eleged van, tedd közzé ezt a kiáltványt minden általad elérhető helyen! Tedd ki minden oldalra, üzenőfalra, fórumba, blogba amit elérsz! Hívd fel rá ismerőseid, barátaid figyelmét!



Valamint azért, hogy észrevegyék, saját eltartóikat zaklatják, bojkottot hírdetünk:

2007 november 16-18 közt ne vásárolj, ne kölcsönözz CD-t, DVD-t, VHS-t! Egyáltán, ne vegyél semmilyen adathordozót! Ne vegyél szoftvert! Ne menj moziba!
2007 november 16-18 közt ne támogasd a "jogvédőket" semmilyen formában!

Címkék: olvasó szez
2007.11.10. 13:56. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eddig se támogattam a jogvédőket, ezután se fogom!
Valamint ne nézz zenei műsorokat a tévében, ne add át a helyedet nyugdíjazott jogvédőknek a buszon és legalább egy szorultabb anyagi helyzetben lévőnek adj másolt zenés filmes ajándék CD-t DVD-t, majd ezeken a napokon.
Elnézést, de ez a kiátvány egy kicsit így nevetséges.

Viszont azzal a részével egyet értek, hogy BSA meg ASVA meg kik vannak még, a nagyon szép anyagi támogatásokért léteznek és rongálják sokszor szabálytalanul az amúgy se kiegyensúlyzott hangulatú magyar jónép idegeit, nem a jó cél érdekében
Kedves longhandcoder fedőnév alatt futó hozzászóló! Figyelmedbe ajánlanám azt az apró tényt, hogy az írható CD-k, DVD-k árába bele van számolva egyfajta általános jogdíj.
"Az írható CD-k után 1999-tõl kell jogdíjat fizetniük a forgalmazóknak a törvény értelmében. Ez az összeg akkor lemezenként 16 forint, az adathordozók árának 5,3 százaléka volt."
"Különösen nehézzé vált tehát a hazai forgalmazók helyzete, ráadásul a jogdíj 44 forintra nõtt, ami a CD-k nagykereskedelmi beszerzési árának közel a duplája. Még rosszabb a helyzet a DVD-knél, ahol a jogdíj darabonként 150 forint, amely lemez beszerzési árának több mint kétszerese."

Tehát legálisan vásárolt CD-vel, DVD-vel támogatod a jogvédőket és a rajta lévő adat is jogtiszta.
^^^ "a rajta lévő adat is jogtiszta"
- nem jogtiszta csak kompenzálod a saját és mások által elkövetett szerzői jogsértést
Elnézést a floodolásért, de 2 dolgot még hozzátennék:
1. A forrás 2004-es, azóta változtak a jogdíjak értékei. (Meg persze a korongok értékei is.)
2. Természetesen ez a jogdíj a másolatok értékesítésére nem jogosít fel.
ez lóf*ing hiszti, értelmetlen.. mint a győrikeksz körlevelek, lol. az egész világon attól van baj, hogy az emberek ignorantok. hiába. odatartják a seggüket is. svédeknél pirate párt van, ezerrel kampányolnak ők is hiába. minimum politikai és gazdasági vagy _komoly_ pr, médiafelhajtás kell. és együttműködés a (valódi) művészek részéről. meg kimenni az utcára. ki a franc tervezett cdvásárlást erre a három napra egyébként? mintha minden nap vennénk..
vagy legyen legalább 3 hónap...